Menu

Nul50

Echt Gronings design

Groningers zijn erg trots op hun stad (en met recht!) en stiekem een tikkeltje chauvinistisch en nostalgisch. Zal '050', een verwijzing naar het Groningse netnummer, het daarom zo goed doen als aanduiding voor 'Grunn'?

Groningers zijn erg trots op hun stad (en met recht!) en stiekem een tikkeltje chauvinistisch en nostalgisch. Zal '050', een verwijzing naar het Groningse netnummer, het daarom zo goed doen als aanduiding voor 'Grunn'?

Nul50 is ook de naam van een geweldig design en cadeauwinkeltje aan de Brugstraat 3, in een van de mooiste buurtjes van Groningen, vlak achter de Der Aa-kerk. De gezellige, smalle pijpenla-winkel herbergt meer designartikelen dan je aan de buitenkant zou vermoeden.

Sinds 2004 verkoopt Nul50 een gevarieerd aanbod van steeds wisselende, vernieuwende producten uit binnen- en buitenland, naast een vaste collectie met tijdloze ontwerpen die hun sporen al hebben verdiend. Geen dertien in een dozijn aanbod dat je in de ketens ziet liggen, maar originele cadeautjes, kussens, speelgoed, boeken, servies en woonaccessoires. Een wereldwinkel voor insiders, een supermarkt voor designliefhebbers. Of zoals de eigenaren zelf zeggen: het leukste aanbod per vierkante meter in hartje Groningen.

Een wereldwinkel voor insiders, een supermarkt voor designliefhebbers
Collector's item: Groninger roerstaafjes met onder andere het Peerd van Ome Loeks

Onze favorieten zijn de prachtige handgemaakte houten miniatuur-Martinitorens met gouden kroontje en de Groninger Roersels. Die laatste zijn twaalf RVS-roerstaafjes in Dutch Design voor in je kopje koffie of thee, voorzien van typisch Groningse iconen uit Stad en Ommeland. Zoals het Groninger Museum, Peerd van Ome Loeks, maar ook de zeehond, het appelras Groninger kroon en de studiestad zijn verbeeld. Spaar ze alle twaalf!

Uitgeshopt bij Nul50 kun je bij Doppio aan de overkant terecht voor heel veel koffievarianten en lekkers. Wij gaan in deze winterse tijden natuurlijk voor warme chocolademelk met slagroom, die is hier nogal goddelijk.

Geschreven door: Oogst Groningen

Lifestyle platform Oogst Groningen geeft je een flinke dosis Noordelijke inspiratie. Jeroen Berends fotografeert en interviewt voor het blog de leukste locals op straat. Waar shoppen ze, waar gaan ze uiteten? Lees het op Oogst.

Locatie & route

Nul50
Brugstraat 3
9712 AA Groningen
http://www.nul50.nl/info/

Bekijk ook

10 uur in Delft

Delft / Shopping

10 uur in Delft

60x korting voor jouw stedentrip Voordelig citytrippen met exclusieve nsfavourites-aanbiedingen
60x korting voor jouw stedentrip
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland

Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland

De nieuwste #nsfavourites in je mailbox?

Meld je aan