Menu

Dokjard

Internationaal eten in een oud pakhuis in Groningen

Brouw-bistro Dokjard vind je in een oud pakhuis aan de Noorderhaven. Geniet hier van een huisgebrouwen biertje en lekker eten met een internationaal tintje.

Brouw-bistro Dokjard vind je in een oud pakhuis aan de Noorderhaven. Geniet hier van een huisgebrouwen biertje en lekker eten met een internationaal tintje.

Dit prachtige pakhuis heeft een mooie geschiedenis. Door de jaren heen is het zowel als scheepswerf, drukkerij als winkelpand gebruikt. Tegenwoordig is het een heerlijke plek voor een avondje uit. Er heerst een warme, relaxte sfeer en de bistro heeft een prachtig modern interieur. Bij Dokjard is het goed eten, zeker met de toevoeging van een huisgebrouwen biertje. De kaart laat zich omschrijven als internationaal met een twist, met een flinke variatie aan gerechten. Ook aan de vegetariërs is gedacht: de tarte tartin van witlof met ricotta en granny smith is een echte aanrader.

De kaart laat zich omschrijven als internationaal met een twist
Alle producten komen van leveranciers die op een verantwoorde manier met dier en natuur omgaan

Alle producten worden met zorg geselecteerd en komen van leveranciers die op een verantwoorde manier met dier en natuur omgaan. Zorgeloos genieten dus, van een avond lang tafelen, een snelle daghap of een lekker borrelplankje mét uiteraard een bijpassend huisgebrouwen biertje. Zelf waagde ik me aan de DAVO Surf Ale, een groot succes. Redelijk bitter, maar ook verrassend fris.

Dokjard bevindt zich net buiten de rand van de binnenstad, dicht bij de Rijksuniversiteit en ongeveer 17 minuten lopen vanaf het Centraal Station. Je kunt ook een OV-fiets huren, dan ben je er met 7 minuten. De route is zeker de moeite waard, want je bent gelijk op een van de mooiste plekjes van Groningen. De brouw-bistro ligt namelijk pal aan het Noorderplantsoen. Wanneer het zonnetje begint te schijnen en de temperatuur het toelaat, is het goed toeven op het terras.

Je bent gelijk op een van de mooiste plekjes van Groningen
Love To Share

Geschreven door: Love To Share

Angelina is de oprichtster van Love to Share. Je vindt er inspirerende hotspots verspreid door Nederland voor een dagje of weekendje weg. Op nsfavourites deelt Angelina de leukste en fijnste plekken op het gebied van eten & drinken, shoppen en overnachten in Groningen met ons, want die stad kent ze als geen ander!

Locatie & route

Dokjard
Noorderhaven 63
9712 VJ Groningen
https://www.dokjard.nl/

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan