Menu

3x gezond eten in Groningen

Verantwoord lekker eten

Wij houden van gezond eten. Bij onderstaande restaurants eet je gezond en daarnaast ook nog eens super lekker!

Wij houden van gezond eten. Bij onderstaande restaurants eet je gezond en daarnaast ook nog eens super lekker!

#1. Feel Good

De Oude Kijk in ‘t Jatstraat is mijn favoriete straat aan het worden dankzij de leuke winkels, de gezellige sfeer en bovenal de fijne plekken om lekker én gezond te eten. Het eerste eettentje dat je hier tegenkomt is Feel Good. Zodra ik hier binnenkom maakt het zijn naam al waar, je wordt verrast door een vrolijk en sfeervol interieur met gezellige hoekjes. Neem plaats aan de hoge tafel aan het raam of zonder je een beetje af in een van de nisjes om te werken of studeren.


Bij Feel Good draait alles om pure, onbewerkte producten en ingrediënten die geen chemische toevoegingen en geraffineerde suikers bevatten, en dagelijks vers geleverd worden. Je kan hier terecht voor een all-day breakfast en lunch, maar ook voor heerlijke (verantwoorde!) taartjes, smoothies, sapjes en meer. Ook leuk, elke werkdag tussen 17:00 en 19:00 uur serveren ze een daghap onder de noemer ‘Eten Wat De Pot Schaft’. Elke keer weer een verrassing wat je krijgt, met ook altijd een vriendelijk prijsje!
Oude Kijk in 't Jatstraat 29, Feelgoodgroningen.nl

​Bij Feel Good draait alles om pure, onbewerkte producten en ingrediënten
Bij Rå ben je op de juiste plek voor het samenstellen van een heerlijke saladebowl met seizoensgebonden producten.

#2. Rå Bowls

Als je iets verder doorloopt kom je uit bij de toffe saladebar ‘Rå’, wat staat voor ‘rauw’ of ‘onbewerkt’. Dat is ook precies waar het hele Scandinavische concept bij Rå om draait. Niet alleen het eten, maar ook het rustige en vooral minimalistische interieur met veel wit voelt rauw en onbewerkt. Bij ben je op de juiste plek voor het samenstellen van een heerlijke saladebowl met seizoensgebonden producten. Liever een sapje? Die staan vers bereid in de koeling voor je klaar. En voor de extra energieboost neem je een gingershot. 
Oude Kijk in ‘t Jatstraat 59, rabowls.com

#3. Mahalo

In het Noorderplantsoen, het mooiste park van Groningen, word je verrast door een mooi authentiek blauw pandje. Hier vind je Mahalo, een ontbijt- en lunchcafé. Bij Mahalu staat eerlijk eten centraal, alle producten zijn huisgemaakt, biologisch en volledig plantaardig. Zodra je binnenstapt voelt het huiselijk en gezellig aan, het is klein maar daardoor juist erg knus. Op de kaart kan je terecht voor een heerlijke slow juice, zoals de Heart Beet, met rode biet, venkel, appel en citroen. Of een heerlijke plak lavendelcake of een glutenvrije bananabread. Mahalo is een fijne plek voor ieder moment, of je nou een heerlijke Fairtrade koffie of kruidenthee to go wilt meenemen, lekker wilt ontbijten (vanaf 10:00 uur) of juist even in alle rust wilt werken, studeren of een boek lezen.
Verlengde Grachtstraat 1, mahalo.nu

Zodra je binnenstapt voelt het huiselijk en gezellig aan
Love To Share

Geschreven door: Love To Share

Angelina is de oprichtster van Love to Share. Je vindt er inspirerende hotspots verspreid door Nederland voor een dagje of weekendje weg. Op nsfavourites deelt Angelina de leukste en fijnste plekken op het gebied van eten & drinken, shoppen en overnachten in Groningen met ons, want die stad kent ze als geen ander!

Locatie & route
  1. Feel Good
  2. Rå Bowls
  3. Anat
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan