Menu

Niet te missen events:
 november '18

Cultypleasure tipt de meest bijzondere events van deze maand

Cultypleasure tipt elke maand de leukste, meest bijzondere en meest verrassende culturele events. Van filmfestivals tot een event gewijd aan gender en identiteit. Deze tips staan garant voor een weekend rijk aan inspiratie!

Cultypleasure tipt elke maand de leukste, meest bijzondere en meest verrassende culturele events. Van filmfestivals tot een event gewijd aan gender en identiteit. Deze tips staan garant voor een weekend rijk aan inspiratie!

#1. Museumnacht Amsterdam

De jaarlijkse Museumnacht is een belevenis voor jong en oud. Dit keer staan er op 3 november van de vroege avonduurtjes tot diep in de nacht vierenvijftig locaties, vooral musea, volledig in het teken van muziek, kunst, literatuur, technologie, wetenschap en eten. Er valt dus genoeg te beleven! Zo zetten de Schone Schrijvers aan de hand van jouw trefwoorden een prachtig gedicht op papier (Scheepsvaartmuseum, van 19:00-22:00 uur). Kom bij de interactieve installatie van SETUP in contact met robots (Van Gogh Museum, 19:15-1:45 uur). Bij Mediamatic bereidt kunstenaar Asli Hatipoglu wonderbaarlijke gerechten die je blind kan proeven (20:00-23:00 uur). Tijdens de speciale soundwalk van Sophie Jurrjens leer je alles over de geschiedenis van de Hollandsche Schouwburg (19:00-2:00 uur). Ook tof zijn de fotostudio van Hellen van Meene (Huis Marseille, 20:00-23:00 uur) en de etiquette quiz in Museum Van Loon (20:00-1:30 uur). Sluit als kers op de taart je avond swingend af met een optreden van Roxeanne Hazes bij het Rijksmuseum (van 0:30-1:30 uur).
Amsterdam, Museumnacht.amsterdam

Tot diep in de nacht staan vierenvijftig locaties, vooral musea, volledig in het teken van muziek, kunst, literatuur, technologie, wetenschap en eten
een spectaculair programma dat volledig draait om gender en identiteit

#2. What You See Festival in Utrecht

Tijdens de eerste editie van What You See vieren we dat iedereen er mag zijn! Dankzij een crowdfundingactie is er een spectaculair programma samengesteld dat volledig draait om gender en identiteit. Hiervoor lieten initiatiefnemers Vincent Wijlhuizen, Ieme Soes en Annette van Zwoll zich inspireren door het Gender Bender Festival in Bologna. Nu kan het ook dichterbij huis. Utrecht is van 23 t/m 25 november de plek waar lokale, nationale en internationale makers samenkomen met een divers publiek. Kijk en laat je verwonderen door de film GIRL, waarin Lara – die geboren is als jongen – er alles voor over heeft om ballerina te worden. Ga in gesprek over gender. Of neem een kijkje bij het fotoproject Regarding You & Me. Hiervoor ging fotograaf Marijn Kuiper op zoek naar de gelijkenissen met zijn inmiddels overleden vader, die niets wist van zijn bestaan als transgender ... een interactief en leerzaam evenement!
Utrecht, Whatyouseefestival.nl

#3. Noordelijk Film Festival in Leeuwarden

Stadsschouwburg de Harmonie, Slieker Film en Neushoorn worden omgetoverd tot filmparadijs. Hier geniet je van maar liefst 150 internationale en nationale speelfilms en documentaires, specifiek gericht op Noord-Europese landen als IJsland en Zweden. Daarnaast zijn er films van eigen bodem. Deze 39ste editie wordt jong talent extra in de schijnwerpers gezet. Een extra leuke ontdekkingstocht! Maar er is meer … wat dacht je van een speciale tour langs de vroegere huizen van filmsterren en oude spots van opgenomen films? De cursus filmcriticus is ook een aanrader. Van 5 t/m 11 november in de Culturele Hoofdstad.
Diverse locaties, Leeuwarden, Noordelijkfilmfestival.nl

Hier geniet je van maar liefst 150 internationale en nationale speelfilms en documentaires
Cultypleasure

Geschreven door: Cultypleasure

Rosa Lee Szarzynski is de oprichtster van Cultypleasure: de blog waarop je alles vindt over cultuur, van de tofste exposities tot interviews met jong talent. Het enthousiasme spat van de artikelen af, waardoor je zin krijgt om ze te lezen!

Bekijk ook
De leukste deals voor een dagje uit
De leukste deals voor een dagje uit
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland
Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan