Menu

4x sprankelende events in december

Zo kom je de donkere dagen wel door!

Ontdek inspirerende gebouwen, dans op vrolijke deuntjes en raak onder de indruk van experimentele kunst. De maand december heeft veel leuks in petto. Dus op naar het station!

Ontdek inspirerende gebouwen, dans op vrolijke deuntjes en raak onder de indruk van experimentele kunst. De maand december heeft veel leuks in petto. Dus op naar het station!

#1. Magisch Maastricht

Verheug jij je ook zo op kerst? Stap dan op de trein naar Maastricht om alvast in de sfeer te komen. De hele maand december is er van alles te beleven, van een romantische lichtwandeling tot geweldige exposities. Ga bijvoorbeeld naar de cabaretvoorstelling 'Eerlijk gezegd', waarin Yora Rienstra elke dag iets wil doen wat ze eng vindt. Dankzij haar grappige manier van spelen word je meegenomen in haar verhaal. Ga vooral op ontdekkingstocht tijdens de Explorer Tour en wandel langs imposante nieuwe en oude gebouwen. Voor een bijzondere ervaring bezoek je op de avond van 28 december het Oorlogsmuseum Eyewitness. Daar duik je voor even in de wereld van Amerikaanse soldaten die in de winter van 1944 vochten tijdens het Ardennenoffensief.
Diverse locaties in het centrum, Maastricht, Bezoekmaastricht.nl/magisch-maastricht

Ga op ontdekkingstocht tijdens de Explorer Tour of bezoek het Oorlogsmuseum Eyewitness
swing mee met de big band/het strijkkwartet op jazz, funk en klassieke songs

#2. Stranger than Paranoia

Het kleine improvisatiefestival is de plek waar je samenkomt om te genieten van allerlei muziekgenres. Kijk naar fascinerende flamenco en swing mee met de big band/het strijkkwartet op jazz, funk en klassieke songs. De naam Stranger than Paranoia verwijst naar een compositie van de oprichter, de Tilburgse altsaxofonist Paul van Kemenade.
23 & 27 t/m 29 december, Telegraafstraat 62 in Tilburg,
24 december, Waalbandijk 14 e/f in Nijmegen
27 december, Piet Heinkade 3 in Amsterdam
Paulvankemenade.com

 

#3. GOLF-festival

Maak je klaar voor de eerste editie van het GOLF-festival. Drie avonden op rij is het feest in de culturele broedplaatsen 37PK, Nieuwe Vide en de Pletterij. Verwacht prikkelende audiovisuele kunst waar je naar blijft kijken. De organisatie bouwt met dit evenement voort op het eerdere )toon)-festival, dat van 2000-2008 een begrip was in Haarlem. Doordat beeld en geluid centraal staan, kunnen we onze zintuigen lekker aan het werk zetten en ze laten overdonderen. Je kunt je alvast verheugen op kunstenaar Lucas Hoeben en componist Joost Nelissen, die samen een live-act vormen waarin animaties worden omgezet in soundscapes. Bijzonder! In de grote installatie Nibiru zie je hoe kunstenares Mariska de Groot op spannende wijze licht combineert met geluid en zelfgemaakte instrumenten. Luister naar de rustgevende pianoharpen van Piano/Forte van Mike Rijnierse en Rob Bothof. Deze en meer spectaculaire werken bewonder je van 21 t/m 23 december.
Diverse locaties, Haarlem, Golf-festival.nl

Hier kun je je zintuigen lekker aan het werk zetten en ze laten overdonderen door spectaculaire audiovisuele kunst

#4. Winterkaravaan

Alleen al vanwege de bijzondere locatie – een verlaten drukkerij – wil je de Winterkaravaan bezoeken. Om nog maar te zwijgen over vijf aanstormende makers die ‘Eigen Grond’ als leidraad nemen voor theatervoorstellingen die je gaan verrassen. Tip: bestel op tijd kaartjes, want het evenement kan binnen no time uitverkocht zijn.
22 & 27 t/m 30 december, Marconistraat 3-5 in Alkmaar, Karavaan.nl

bestel op tijd kaartjes, want het evenement kan binnen no time uitverkocht zijn
Cultypleasure

Geschreven door: Cultypleasure

Rosa Lee Szarzynski is de oprichtster van Cultypleasure: de blog waarop je alles vindt over cultuur, van de tofste exposities tot interviews met jong talent. Het enthousiasme spat van de artikelen af, waardoor je zin krijgt om ze te lezen!

Bekijk ook
De leukste deals voor een dagje uit
De leukste deals voor een dagje uit
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland
Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan