Menu

De leukste kerstevents van december ‘19

Knus en vermakelijk

Verlichte monumenten, historische schepen en veel muziek… Met deze events kom je in winterse sferen.

Verlichte monumenten, historische schepen en veel muziek… Met deze events kom je in winterse sferen.

Twintig historische schepen worden omgetoverd tot sfeervolle locaties.

#1. WinterWelVaart

WinterWelVaart is hét winterevenement in Groningen. Twintig historische schepen leggen aan in de historische binnenstad en worden omgetoverd tot sfeervolle locaties. Geniet hier van een afwisselend programma vol muziek, kunst (ook wandelroutes), theater en poëzie. Bekijk Groningse winkeletalages en cafés door de ogen van schilder Christaan Afman, die met zijn gebruik van warme kleuren de meest prachtige kunstwerken maakt. De schippers staan klaar om je alles te vertellen over hun leven op zee. Bij de kerststalletjes scoor je een warme choco én last-minute kerstcadeaus. Of maak er zelf één; tijdens de workshop van Anne Hesseling leer je hoe je van origami een kraanvogel of lamp maakt. Tussendoor luister je naar de meeslepende nummers van singer-songwriter Tolls. En zing je kerstklassiekers mee met de kerstkoren.
Van 20 t/m 22 december, op verschillende locaties in de binnenstad van Groningen onder andere Hoge, Lage en Kleine der A., Winterwelvaart.nl

#2. The Hague HighLights

Eén van de mooiste lichtshows van het jaar zie je tijdens The Hague HighLights. Op de eeuwenoude gevel van de Ridderzaal schittert de kleurrijke videoprojectie ‘Old Masters, New Heroes’, een tijdreis langs de mijlpalen van onze democratie. Een stuk verderop, bij het Mauritshuis ontdek je een interactieve projectie. Zodra je er doorheen loopt, voelt het alsof je je begeeft in de Gouden Eeuw. Je verandert er zelf de schilderijen van grote meesters: van Vermeers Meisje met de parel tot een zelfportret van Rembrandt. Leuk, zo krijgt de historie een moderne twist. Deze spectaculaire lichtervaring wil je niet missen, dus op naar Den Haag! De voorstellingen duren elk zeven minuten en zijn gratis te bezoeken op vrijdag-, zaterdag- of zondagavond van 18:00-22:00 uur.
Van 28 november t/m 21 december, bij het Mauritshuis en in de Ridderzaal, Den Haag.

Op de eeuwenoude gevel van de Ridderzaal schittert de videoprojectie ‘Old Masters, New Heroes’.
Museum Willet-Holthuysen – dat al bestaat sinds 1687 – staat deze winter in het teken van kerst.

#3. Kerst op stand in museum Willet-Holthuysen

Museum Willet-Holthuysen – dat al bestaat sinds 1687 – staat deze winter in het teken van kerst. Je ervaart er hoe de laatste bewoners van het grachtenpand, Abraham Willet en Sandrina Louisa Geertruyda Holthuysen, hier vroeger de feestdagen doorbrachten. Neem plaats aan de gedekte tafel, drink een kop thee uit het kristallen servies en luister ondertussen naar de betoverende klanken van de zangensembles of kerstverhalen. Vergeet niet om vooraf een rondleiding te boeken, kunsthistorici Mariska Doesburg en Robert-Jan Miller brengen je naar indrukwekkende plekken, zoals de balzaal, eetkamer, keuken en Franse tuin. Ze vertellen je alles over de rijke historie van dit prachtige pand en zijn bewoners. En er is meer feestelijks … dus kom langs en laat je verrassen. 
Van 23 t/m 29 december, Museum Willet-Holthuysen, Herengracht 605, Amsterdam, Willetholthuysen.nl

Cultypleasure

Geschreven door: Cultypleasure

Rosa Lee Szarzynski is de oprichtster van Cultypleasure: de blog waarop je alles vindt over cultuur, van de tofste exposities tot interviews met jong talent. Het enthousiasme spat van de artikelen af, waardoor je zin krijgt om ze te lezen!

Bekijk ook
De leukste deals voor een dagje uit
De leukste deals voor een dagje uit
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland
Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan