Menu

De leukste events van januari '20

Swingend het nieuwe jaar in

2020 luiden we in met events die in het teken staan van vernieuwing! Stap op de trein en laat je verrassen door improvisatietheater, muzikaal talent en hedendaagse dansvoorstellingen.

2020 luiden we in met events die in het teken staan van vernieuwing! Stap op de trein en laat je verrassen door improvisatietheater, muzikaal talent en hedendaagse dansvoorstellingen.

1. Eurosonic Noorderslag

Tijdens het jaarlijkse Eurosonic Noorderslag staat heel Groningen bol van de muzikale hoogtepunten. Maruja Limón zorgt er met een mix van flamenco, pop en latin klanken voor dat je gelijk in een vrolijke stemming komt en zin krijgt om te dansen. Als je meer houdt van hiphop ga je naar Cell7, zij zweept het publiek op met haar razendsnelle flow. Dit festival is uiteraard niet compleet zonder steengoede bands. Onze favorieten? De jongens van Inhaler, die met scheurende gitaren, aanstekelijke melodieën en een stijl die het midden houdt tussen indierock en punk Huize Maas platspelen. Liefhebbers van urban, reggae, dubstep en oosterse muziek swingen mee met This is LOVSKI. Op vrijdag laat je je eerst bij de Oost Cinema Stage betoveren door Daisy Belli’s dromerige liedjes en geniet je in de Lutherse Kerk in alle rust van het pianospel en de filmsound van Gabriel Ólafs. Beide acts zijn zo mooi dat je er stil van wordt. De laatste dag sluit je feestend af met de winnaar van de Popprijs.
Van 15 t/m 18 januari, op verschillende locaties in het centrum van Groningen, Esns.nl

Heel Groningen staat bol van de muzikale hoogtepunten
Zes dagen lang zie je bijzonder theater van makers uit allerlei hoeken van de wereld

2. IMPRO-festival 2020

Houd jij ervan om verrast te worden? Ga dan naar het spectaculaire IMPRO-festival! Zes dagen lang zie je bijzonder theater van makers uit allerlei hoeken van de wereld, van Australië tot Israël. Extra speciaal omdat alle voorstellingen ter plekke worden geïmproviseerd, zo weet je dus niet wat je te wachten staat. Leuk: als bezoeker kun je ook suggesties doen of zelf een workshop volgen. Voor beginners is ’Introduction to improvisation’ van Michiel Rampaart een aanrader. Of breng een bezoek aan Jamie Graham, zij leert je hoe je binnen een paar uur samen met je (dans)partner de dansvloer over zwiert. En Jutta Tilvis daagt je in ‘God Mode’ uit je grenzen te verleggen. Het programma mag dan voor het grootste gedeelte onbekend zijn, één ding is wel zeker: IMPRO staat garant voor veel plezier.
Van 25 januari t/m 1 februari (de eerste twee dagen zijn er alleen workshops), op verschillende locaties in het centrum van Amsterdam, Impro-amsterdam.nl

3. Dance Flavours Performance Night

Op 20 januari nemen de makers van de Arnhemse Meisjes je tijdens hun Performance Night mee op reis naar de hedendaagse danswereld. Tijdens deze avond zijn er vijf vernieuwende voorstellingen te zien, waarin de mens steeds centraal staat. Zo is ‘I’d had enough so I killed him’ van Sherise Strang een solo die geïnspireerd is op het leven van schilder, schrijfster en activist Maya Angelou. Haar strijd voor gelijke rechten zien we terug in deze intrigerende voorstelling, die een zoektocht is naar identiteit, zekerheid en kracht. In ‘ASTRAL’ van Kenan Dinkelmann ontdek je wat de mogelijke impact van verregaande technologische ontwikkelingen is op het menselijk lichaam. Interessant! De makers zetten je zintuigen tijdens deze 13e editie op scherp. Dance Flavours keert regelmatig terug naar Theater aan de Rijn – bijvoorbeeld op 20 april – dus kom vooral nog eens langs.
Theater aan de Rijn, Rijnstraat 42 (ingang Bartok Park), Arnhem, Theateraanderijn.nl

De makers zetten je zintuigen tijdens deze 13e editie op scherp
Cultypleasure

Geschreven door: Cultypleasure

Rosa Lee Szarzynski is de oprichtster van Cultypleasure: de blog waarop je alles vindt over cultuur, van de tofste exposities tot interviews met jong talent. Het enthousiasme spat van de artikelen af, waardoor je zin krijgt om ze te lezen!

Bekijk ook
De leukste deals voor een dagje uit
De leukste deals voor een dagje uit
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland
Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan