Menu

De beste events van juli '19

Fascinatie, sensatie en creatie

Volg een streetart-tour, aanschouw performers op stelten en bekijk inspirerende dansvoorstellingen. Stap in de trein en ontdek de kleurrijke events van juli.  

Volg een streetart-tour, aanschouw performers op stelten en bekijk inspirerende dansvoorstellingen. Stap in de trein en ontdek de kleurrijke events van juli.  

#1. Writer’s Block – Mural Art Festival

Leeuwarden maakt zich klaar voor de eerste editie van het streetart-festival Writer’s Block. De muren van parkeergarage De Klanderij worden tijdens deze viering van de buitenkunst omgetoverd tot een kleurrijke verzameling visuele kunstwerken. Volg workshops en leer meer over de geschiedenis van graffiti en beeldtaal. De speciale streetart-tour brengt je langs alle kunstwerken. Bij het podium kun je luisteren naar artist talks, spoken words en muziek. Het leuke aan het festival is dat het zo veel verder gaat als alleen een tijdelijke kunstinstallatie. Ze willen het straatbeeld duurzaam opknappen en daar is een andere manier van denken voor nodig. De organisatoren van Writer's Block zijn ervan overtuigd dat streetart een positief effect heeft op de cultuur van een stad en dat mooie kunst in het straatbeeld de mensen liever en leuker maakt. Aan de meer dan dertig deelnemende nationale en internationale kunstenaars zal het in ieder geval niet liggen.
12 t/m 14 juli, Parkeergarage De Klanderij (hub), LeeuwardenFacebook.com/WritersBlockLeeuwarden

Volg workshops en leer meer over de geschiedenis van graffiti en beeldtaal
Laat je op de Brink betoveren door de Franse steltendansers 'Mobil’Homme'

#2. Deventer Op Stelten

De 23e editie van Deventer op Stelten belooft weer voor de ene na de andere verbazing te zorgen. Er zijn veel verschillende theatervoorstellingen: van een dansvoorstelling over duurzaamheid in een container tot rondrijdende muziekkarretjes met metershoge figuren. Ontdek sensationeel theater, dans, kunst en circus in de verschillende binnen- en buitenlocaties. Laat je bijvoorbeeld op de Brink betoveren door de Franse steltendansers Mobil’homme of ga door naar de Bergkerk voor de intrigerende voorstelling Pandora’s DropBox. Hierin verkennen vijf performers met robotachtige bewegingen de grenzen van menselijke controle. Het leuke aan Deventer op Stelten? Elke nieuwe locatie die je bezoekt kent een radicaal ander programma.  
5 t/m 7 juli, verschillende locaties in Deventer, Deventeropstelten.nl

#3. Julidans

Tijdens Julidans maak je kennis met hedendaagse dans in combinatie met een flinke verzameling andere disciplines. En hedendaagse dans in de breedste zin van het woord, heel divers en met een sociaal-maatschappelijk thema. Zo opent Julidans met Story, Story, die., waarin Alan Lucien Øyen en zijn dansers onderzoeken hoe ver we gaan voor een like op social media. In #minaret – een verwijzing naar de inmiddels verwoeste Grote Moskee in het Syrische Aleppo – vertoont Omar Rajeh vol overgave zijn aanklacht tegen oorlogsgeweld. De Libanees mixt dans met live-video, Syrische muziek en een drone. De krachtige productie REDO – met wilskracht als centrale thema – is ook een must. Breakdancer Redouan Ait Chitt, die één kortere arm heeft en vingers mist, toont met zijn originele bewegingen hoe hij zichzelf tegenkwam op weg naar de top. De prijzen variëren per show van € 12,50 tot € 37,-. Een deel van het programma is ook gratis te bezoeken.
2 t/m 4 juli, verschillende locaties in Amsterdam, Julidans.nl

Omar Rajeh mixt dans met live-video, Syrische muziek en een drone
Cultypleasure

Geschreven door: Cultypleasure

Rosa Lee Szarzynski is de oprichtster van Cultypleasure: de blog waarop je alles vindt over cultuur, van de tofste exposities tot interviews met jong talent. Het enthousiasme spat van de artikelen af, waardoor je zin krijgt om ze te lezen!

Bekijk ook
De leukste deals voor een dagje uit
De leukste deals voor een dagje uit
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland
Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan