Menu

4x de leukste events van februari

Met kunstcreaties en veel muziek

Check deze evenementen: festivals met indrukwekkende kunstwerken, rockbands en singer-songwriters. Waar reis jij deze maand naartoe?

Check deze evenementen: festivals met indrukwekkende kunstwerken, rockbands en singer-songwriters. Waar reis jij deze maand naartoe?

#1. TEC ART

Van 6 tot en met 10 februari laten internationale kunstenaars en pas afgestudeerde talenten van Nederlandse kunstacademies de mooiste creaties zien, die alle in het teken staan van de toekomst. De must sees zijn: Vito Boeckx’ installatie 'Data Church', de menselijke sculpturen van Agi Haines en Jeanine Verloops kinetische figuur met vijfenvijftig armen. Daarnaast zijn er tal van interessante lezingen. Altijd al willen weten hoe is het om geen privacy te hebben? Performancekunstenaar Jacco Borggreve vertelt over hoe het was om acht maanden lang zijn locatie te delen met iedereen. Nog meer kennis opdoen? Scoor dan een boek over technologie, hacken, politiek en robots in de winkel Underbelly. Een bezoek aan TEC ART prikkelt al je zintuigen.
6 t/m 10 februari
Worm, Boomgaardsstraat 71 en in het Witte de Withkwartier in Rotterdam
V2_Lab for the Unstable Media, Eendrachtsstraat 10 in Rotterdam
, 2019.tecart.nl

Bewonder menselijke sculpturen en figuren met vijfenvijftig armen
Muziekfestival in Groningen: van rockers tot singer-songwriters

#2. Preipop

Tijdens de dertiende editie van dit muziekfestival ontdek je in de Kleine Pelsterstraat muzikaal talent. Van rockers tot singer-songwriters; voor iedereen wat wils. En juist die verschillende twaalf acts zorgen voor een unieke belevenis. Kom in huiselijke sferen op de eerste verdieping of ga naar de begane grond voor het hardere werk. Dus laat je je meenemen door de dromerige liedjes van Esther de Jong? Of kies je voor een performance van de experimentele, psychedelische Groningse rockband Polycentric?
7 en 8 februari, Cleopatra A.S.G., Kleine Pelsterstraat 5/5a in Groningen, Preipop.nl

#3. Nordic Jazz

In het prachtige Bimhuis strijken deze maand vier Scandinavische bands neer. Alle komen ze van beroemde en beruchte jazzlabels. Dat de groepen ook écht kwaliteit leveren ervaar je tijdens hun bijzondere optredens. De Noorse contrabassist Mats Eilertsen, pianist Harmen Fraanje en drummer Thomas Strønen zorgen voor warme, verrassende klanken, en de Nils Økland Band versmelt de tonen van een saxofoon, vibrafoon en contrabas tot een magisch geheel waar je naar wilt blijven luisteren. Wie van het fijnere gitaarspel houdt, vermaakt zich vast met de vrolijke deuntjes van het Jakob Bro Trio. Ook het Tord Gustavsen Trio – in de jazzwereld bestaan groepen vaak uit drie kernleden – is zeer de moeite waard. Pianist Tord is namelijk een begrip in de Noorse jazzwereld. Of het nou bewerkingen zijn van Bach of eeuwenoude Noorse hymnes, overal geeft hij er zijn eigen draai aan. Wij kunnen niet wachten om dat live mee te maken.
7 t/m 22 februari, Bimhuis, Piet Heinkade 3 in Amsterdam, Bimhuis.nl/nordic-jazz-concertseries

De Nils Økland Band laat de tonen van een saxofoon, vibrafoon en contrabas versmelten tot een magisch geheel
Laat je fascineren door geluiden en visuele effecten als ultraviolet, zonne-energie en elektromagneten

#4. Sonic Acts

Vier de liefde voor kunst, muziek en wetenschap met het 25-jarig jubileum van Sonic Acts! Laat je fascineren door Ryoko Akamas, die met haar creaties van fragiele objecten als papieren ballonnen ervoor zorgt dat de bezoeker anders naar kunst gaat kijken. Lukas Marxt neemt je met zijn werk mee naar Imperial Valley in Californië, dat een groot risico loopt op gezondheidsproblemen omdat er door uitdroging van het meer giftige deeltjes zijn ontstaan. En na het horen van de sounds van Christina Kubisch tijdens een speciale wandeling – waarvoor ze gebruik maakt van ultraviolet, zonne-energie en elektromagneten – ben je een unieke ervaring rijker. De wandeling is gratis. Je kunt ook nog een workshop volgen van Christina Kubisch, hiervoor betaal je € 75,-
21 t/m 23 februari, op verschillende locaties in Amsterdam, Sonicacts.com

Cultypleasure

Geschreven door: Cultypleasure

Rosa Lee Szarzynski is de oprichtster van Cultypleasure: de blog waarop je alles vindt over cultuur, van de tofste exposities tot interviews met jong talent. Het enthousiasme spat van de artikelen af, waardoor je zin krijgt om ze te lezen!

Bekijk ook
De leukste deals voor een dagje uit
De leukste deals voor een dagje uit
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland
Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan