Menu

4x de beste events van juni

Met spectaculaire performances en muziek

Prachtige jurken, imponerende poëzie en een divers aanbod podiumkunsten. Kunst op zijn meest in-your-face in juni.

Prachtige jurken, imponerende poëzie en een divers aanbod podiumkunsten. Kunst op zijn meest in-your-face in juni.

#1. Delft Fringe Festival

Het Delft Fringe Festival is een must visit voor jong en oud. Je ontdekt er niet alleen een divers programma met dans, opera, theater, muziek en kunst, ook de locaties zijn verrassend. Doordat een deel van de voorstellingen zich in een intieme setting afspeelt – namelijk bij mensen thuis – kom je gelijk in een knusse sfeer terecht. Met de audiovisuele performance TRANS/CE, over de clubscene en de menselijke behoefte aan extase, prikkelen de dansers Mark Merks en Merel Franx je zintuigen. Ga vervolgens door naar de voorstelling Leven2, waar EVA je handige tools aanreikt om het leven te verrijken door middel van to-dolijstjes en een duik in het onbekende.
Van 30 mei t/m 10 juni, verschillende locaties in Delft, Delftfringefestival.nl

Doordat een deel van de voorstellingen zich in een intieme setting afspeelt, kom je gelijk in een knusse sfeer terecht
Bewonder het beste van deze nieuwe generatie tijdens de Graduation Show en de Rijn IJssel Fashion Finals

#2. Fashion + Design Festival Arnhem

Voor het zesde jaar op rij is het tijd voor het festival waar jong talent dé modestad van Nederland weer volop laat genieten van mode en design. Dit keer doen ze dat door het thema WE ARE PEOPLE te verwerken in inspirerende films, lezingen, modeshows en exposities over identiteit en diversiteit. Zo bewonder je het beste van deze nieuwe generatie tijdens de Graduation Show en de Rijn IJssel Fashion Finals. Een andere aanrader: de Nacht van de Mode op 8 juni, waarbij het Arnhemse Modekwartier in Klarendal bol staat van de veelbelovende modeshows, presentaties en livemuziek. Bezoek een speciale kledingbibliotheek of volg een workshop waarin je leert hoe je een nieuwe touch aan je oude kleding geeft.
Van 1 juni t/m 7 juli, verschillende locaties in Arnhem, Fdfarnhem.nl

#3. 50 jaar Poetry International Festival

Het Poetry International Festival trapt z’n 50-jarig jubileum af met een groots optreden van het Metropole Orkest en dichters als de New Yorkse The Last Poets. In alle 24 voordrachten staat de vraag ‘What Happened to the Future?’ centraal. Een van de hoogtepunten is de Zuid-Afrikaanse Koleka Putuma. Met haar gewaagde poëzie over machtsstructuren, homofobie en politiek spreekt ze met een wijsheid die voorbij haar 26 levensjaren gaat. Ga je liever zelf aan de slag? Volg dan een workshop poëzie schrijven. Leer hoe je een krachtige performance neerzet en hoe je je boodschap op de beste manier op papier zet. Dit festival heeft alle ingrediënten om vol inspiratie weer naar huis te gaan. Voor de tickets zijn er meerdere opties: haal één ticket voor een dag naar keuze voor € 25,- (50% korting t/m 26 jaar) of ga voor een passe-partout van € 55,-. Let op: voor de workshops zijn extra toegangsbewijzen nodig!
Van 13 t/m 16 juni, De Doelen, Schouwburgplein 50 in Rotterdam, Dedoelen.nl

In alle 24 voordrachten staat de vraag ‘What Happened to the Future?’ centraal
Van 30 mei t/m 2 juni vindt alweer de 49e editie plaats en het belooft een bijzondere te worden

#4. Redactietip nsfavourites.nl: Breda Jazz festival

Je wist het misschien niet, maar het oudste en grootste jazzfestival van Europa vindt elk jaar gewoon plaats in het gezellige en oer-Brabantse Breda. Van 30 mei t/m 2 juni vindt alweer de 49e editie plaats en het belooft een bijzondere te worden. Meerdere speciale voorstellingen als Hot Club d'Europe (bomvol echte gipsy swing) en het bijzondere Tour of Freedom, waarbij 75 jaar vrijheid in Brabant wordt gevierd met hulp van het Fanfarekorps van de Koninklijke Landmacht en de zangeressen van Les Chouettes. Voeg hier de enorme hoeveelheid moderne en klassieke jazzgroepen aan toe en de 21(!) podia zijn weer goed gevuld. 
Van 30 mei t/m 2 juni, diverse locaties in Breda, Bredajazzfestival.nl

Cultypleasure

Geschreven door: Cultypleasure

Rosa Lee Szarzynski is de oprichtster van Cultypleasure: de blog waarop je alles vindt over cultuur, van de tofste exposities tot interviews met jong talent. Het enthousiasme spat van de artikelen af, waardoor je zin krijgt om ze te lezen!

Bekijk ook
De leukste deals voor een dagje uit
De leukste deals voor een dagje uit
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland
Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan