Menu

3x de leukste events van maart

Met een dosis inspiratie het voorjaar in

Maak kennis met jonge talenten in film en fotografie of haal je hart op tijdens de Roze Filmdagen met documentaires over LGBTQ. Deze events prikkelen al onze zintuigen.

Maak kennis met jonge talenten in film en fotografie of haal je hart op tijdens de Roze Filmdagen met documentaires over LGBTQ. Deze events prikkelen al onze zintuigen.

#1. Roze Filmdagen

Filmliefhebbers halen hun hart op tijdens de Roze Filmdagen. Alle 138 documentaires, korte en lange films staan in het teken van LGBTQ. Dat geeft een fijne extra dimensie aan het hele evenement. Alleen al het eerste weekend, dat vooral draait om het 48 HOUR PINK-project, een wedstrijd waarbij makers in slechts 48 uur een film tot stand brengen, maakt nieuwsgierig. De openingsfilm ‘Carmen y Lola’, over een meisje dat leeft in de Roma-cultuur en verliefd wordt op een vrouw, is een van mijn favorieten. Een andere aanrader is ‘Mario’; hierin worstelen twee voetballers met hun liefde voor elkaar. Laat je meenemen door de vele bijzondere en ontroerende verhalen van dit festival.
14 t/m 24 maart, Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4 in Amsterdam, Rozefilmdagen.nl

 

Laat je meenemen door de vele bijzondere en ontroerende verhalen van dit festival
Bij Hof van Cartesius kun je genieten van Micky Dirkzwagers’ hilarische illustraties

#2. Koekoek 030

In Utrecht aanschouw je tijdens Koekoek 030 op bijzondere locaties verfrissend jong talent. In sporthal de Dreef zie je de expositie ‘Overvecht Op de Hoogte’ van Sterre ten Houte en Carilijne Pieters, die het verhaal vertelt van flatbewoners in de Utrechtse wijk. Dankzij de foto’s kun je heerlijk ongegeneerd bij acht verschillende huishoudens naar binnen gluren. Kom op diezelfde locatie in een relaxte sfeer met singer-songwriter Gildor. De mix van americana, blues en dromerige folk is een verademing. Bij Hof van Cartesius kun je genieten van Micky Dirkzwagers’ hilarische illustraties. Het volledige programma check je op de website.
2 t/m 31 maart, verschillende locaties in Utrecht, Koekoek030.com

 

#3. Festival Cement

Bij Festival Cement komen 23 makers uit verschillende disciplines bijeen om je te verrassen met hun performances. Dwaal door Plasticville en ontdek bewegende ‘organismen’. Of ga naar de originele theatervoorstelling Muur. Twee uur lang kijken de spelers het publiek niet aan, terwijl ze vastberaden tegen een wand oplopen. Fascinerend! Ook de moeite waard: in Engel werken een danser en een circusacrobate samen in een fysiek duet. Zij beelden de innerlijke strijd uit van mensen over de onbegrijpelijke kanten van het leven.
22 t/m 30 maart, verschillende locaties rondom het Werkwarenhuis, Tramkade 22-24, ’s-Hertogenbosch, Festivalcement.nl

Dwaal door Plasticville en ontdek bewegende ‘organismen’
Cultypleasure

Geschreven door: Cultypleasure

Rosa Lee Szarzynski is de oprichtster van Cultypleasure: de blog waarop je alles vindt over cultuur, van de tofste exposities tot interviews met jong talent. Het enthousiasme spat van de artikelen af, waardoor je zin krijgt om ze te lezen!

Bekijk ook
De leukste deals voor een dagje uit
De leukste deals voor een dagje uit
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland
Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan