Menu

3x de leukste events van april

Met prikkelende activiteiten, kunst en films

Ontdek experimentele kunst, inspirerende films en opkomend muziektalent uit alle hoeken van de wereld.
 

Ontdek experimentele kunst, inspirerende films en opkomend muziektalent uit alle hoeken van de wereld.
 

#1. Go Short

Filmliefhebbers kunnen van 3 tot en met 7 april hun hart ophalen tijdens Go Short. Dit keer staat hét festival voor korte films volledig in het teken van ‘happiness’. Maar hoe vind je het geluk? In A Place We Call Reality gaat een regisseur op onderzoek uit, nadat hij in een existentiële crisis terechtkomt. Omdat de Hongaarse filmindustrie bloeit, worden er extra veel films vertoond van jonge Hongaarse makers. Een aanrader is End of Puberty, waarin twee zussen leren omgaan met seksualiteit, jaloezie en woede. Verder zijn er inspirerende gesprekken met regisseurs en competities in VR-storytelling. Dus pak een bak popcorn erbij (of meerdere) en laat je verrassen. Bij Go Short bestel je tickets in blokken van 1,5 uur. Zo hoef je dus alleen te betalen voor wat je echt wilt zien.
Van 3 t/m 7 april, in en rondom LUX, Arsenaalgas 8, Nijmegen, Goshort.nl

Er zijn inspirerende gesprekken met regisseurs en competities in VR-storytelling
Laat je betoveren door de Afrikaanse sensatie KOKOROKO of de gevoelige Latijns-Amerikaanse klanken van Helado Negro

#2. Motel Mozaïque

Stap uit je comfortzone tijdens Motel Mozaïque, waar jong en oud de kans krijgt om nieuwe muziek, kunst en performances te ontdekken. Voor de interessante expositie Apa kabar? – Indonesisch voor ‘Hoe gaat het?’ – worden herkenbare mainstream beelden uit online media geselecteerd. Deze viral video’s zijn vervolgens door lokale artiesten en kunstenaars geremixt met lokale invloeden. Daardoor word je aan het denken gezet, want in hoeverre zijn die video’s een reële weergave van de werkelijkheid? Ga daarna door naar de muziekstages, waar een scala aan opkomend talent uit alle muzikale hoeken van de wereld op je wacht. Laat je betoveren door de rustige indiepop van Donna, de Afrikaanse sensatie KOKOROKO of de gevoelige Latijns-Amerikaanse klanken van Helado Negro. De ticketprijs is aan de hoge kant, maar voor zo veel bijzondere acts en een fijne sfeer rechtvaardigt Motel Mozaïque zijn prijs. Voor 65 euro haal je een passepartout. Een dagticket haal je in huis voor 37,50 euro, met een extra korting voor houders van een CJP-pas.
Van 18 t/m 20 april, verschillende locaties in Rotterdam, Motelmozaique.nl

#3. LOS

Op 13 april staat het Havenkwartier in Deventer bol van de leuke workshops, concerten, theater en kunst. De videoprojectie van beeldend kunstenaar Elise van der Linden – die zich bevindt op het hoge gebouw de Grijze silo – is letterlijk één groot hoogtepunt. Ga mee op vaartocht door de haven, bezoek het open podium in Loods570 waar je muzikale talenten aan het werk ziet en bewonder in een garage de prikkelende theatervoorstelling van Johanneke ter Stege. Ook voor kinderen is er veel te beleven, zo kunnen ze bij De Knutselarij een workshop volgen om een eigen muziekinstrument te maken. Met een aansprekend programma op bijzondere locaties heeft LOS alle ingrediënten voor een onvergetelijke dag.
13 april, Havenkwartier Deventer, Havenplein 20, Deventer, Havenkwartierdeventer.com

De videoprojectie van beeldend kunstenaar Elise van der Linden op de 'Grijze silo' is letterlijk één groot hoogtepunt
Cultypleasure

Geschreven door: Cultypleasure

Rosa Lee Szarzynski is de oprichtster van Cultypleasure: de blog waarop je alles vindt over cultuur, van de tofste exposities tot interviews met jong talent. Het enthousiasme spat van de artikelen af, waardoor je zin krijgt om ze te lezen!

Bekijk ook
De leukste deals voor een dagje uit
De leukste deals voor een dagje uit
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland
Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan