Menu

5x snack attack in Eindhoven

Van flammkuchen in een fabriek tot tosti's in een transformatorhuis - hier snackt Eindhoven

De een combineert een sunshine bowl met hypergezonde smoothie, de ander kiest liever voor een punt pizza met een pilsje. Vijf keer een fijne stek voor het stillen van de lekkere trek.

De een combineert een sunshine bowl met hypergezonde smoothie, de ander kiest liever voor een punt pizza met een pilsje. Vijf keer een fijne stek voor het stillen van de lekkere trek.

In het voormalig fabriekspand zijn gasten welkom voor lunch, borrel, bites en diner, van truffelkroketjes tot flammkuchen.

#1. Piet Hein Eek

Sinds 2010 huist designer Piet Hein Eek in een voormalig Philips fabriekspand op Strijp-R. Op meer dan 10.000 vierkante meter vind je naast werkplaatsen, showroom en expositieruimte ook een groot, licht restaurant met zonnig terras. Op het menu staan dagverse gerechten bereid met lekkere streekproducten. Gasten zijn welkom voor lunch, borrel, bites en diner: van truffelkroketjes tot flammkuchen. Zin in een snelle snack? FRIET Piet Hein Eek is open voor take away.

Halvemaanstraat 28-30, pietheineek.nl

#2. Fifth NRE

Van koffie uit eigen branderij tot late night snack en van drankje tot dansje – op ieder moment van de dag ben je welkom bij Fifth NRE. Je vindt deze hotspot op het NRE terrein (Nutsbedrijven Regio Eindhoven), de plek waar halverwege de negentiende eeuw de eerste gasfabriek van Eindhoven werd geopend. Het ruige industriële pand is inmiddels cultuurhistorisch erfgoed.

NRE Terrein - Gasfabriek 5, fifthnre.com

Van koffie uit eigen branderij tot late night snack, drankje tot dansje – op ieder moment van de dag ben je welkom.
The Happiness Café staat in teken van een healthy lifestyle, dus op dit menu geen ongezonde happen.

#3. Happiness Café

The Happiness Café staat in teken van een happy en healthy lifestyle, dus vind je op het menu van deze all day breakfast bar geen ongezonde happen, maar juist volop vegan, gluten- en suikervrije varianten. Van berry pancakes tot een sandwich salmon & avo.  Proosten kan met smoothies, sappen en (ijs)koffies.

Nieuwe Emmasingel 9, thehappinesscafe.nl

#4. 100% Watt

Een zonovergoten terras aan rivier de Dommel, beschutte binnentuin en oergezellig café met veertien taps met wisselende bieren in een voormalige fabriek. In het proeflokaal van Stadsbrouwerij Eindhoven gaat vloeibaar lekkers gepaard met bijpassende (borrel)happen. In verschillende gerechten, zoals de Arrostito Vitello Tonnato en Slow-Cooked Beef, wordt zelfs het eigen bier verwerkt. Zeker proeven: de bierbitterballen!

Bleekweg 1, cafe100watt.nl

In verschillende gerechten, zoals de Arrostito Vitello Tonnato en Slow-Cooked Beef, wordt zelfs het eigen bier verwerkt.
De keukenbrigade werkt met kruiden uit eigen tuin, hele dieren en lokale groenten.

#5. Ketelhuis

In het hart van Strijp-S staat het Ketelhuis, een voormalig transformatorhuis dat de omringende fabrieken voorzag van elektriciteit. In de afgelopen tien jaar is het stadsmonument verandert in een culturele en culinaire hub. Een plek voor feesten en partijen, maar ook voor een lekkere koffie met broodje uit eigen bakkerij, speciaalbiertje met pizza uit de houtoven of uitgebreid viergangen diner. De keukenbrigade werkt met kruiden uit eigen tuin en lokale groenten. Bovendien werken ze enkel met hele dieren en doen ze zelf de butcher-werkzaamheden, zodat jij een perfect (en passend gekruid) stukje vlees krijgt voorgeschoteld.

Ketelhuisplein 1, ketelhuis.com

Locatie & route
  1. Piet Hein Eek
  2. Fifth NRE
  3. Happiness Cafe
  4. 100% Watt
  5. Het Ketelhuis
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan