Menu

7x lekker eten in Eindhoven

Streetfood, scones en 'errepels'

Van verantwoorde, verse frieten tot oog- en tongstrelende taartjes: dat Eindhoven niet alleen hoog scoort op het vlak van Dutch Design ontdek je tijdens een culinaire verkenningstocht door het centrum en de voormalige industriegebieden van de lichtstad.

Van verantwoorde, verse frieten tot oog- en tongstrelende taartjes: dat Eindhoven niet alleen hoog scoort op het vlak van Dutch Design ontdek je tijdens een culinaire verkenningstocht door het centrum en de voormalige industriegebieden van de lichtstad.

#1 Radio Royaal

Op Strijp-S, een voormalig fabrieksterrein van Philips, is een oud energiehuis omgetoverd tot restaurant Radio Royaal. Strijk neer in het ruige, industriële interieur en geniet van culinaire klassiekers uit de Frans-Duitse keuken.
Ketelhuisplein 10, radioroyaal.be

 

 

#2 The Happiness Café

Van acai bowls met amandelmelk en Hapiness granola tot low carb salade's: liefhebbers van een supergezonde lifestyle halen hun hart op in The Happiness Café. Het enorme aanbod van raw, vegan, gluten- en suikervrije opties is ook een pluspunt.
Nieuwe Emmasingel 9, thehappinesscafe.nl

 

#3 Kazerne

Ga als de brandweer richting Kazerne, want deze lokale hotspot – in een voormalige marechausseekazerne en aangrenzende loods – staat in het teken van kunst, design, wijn en verrukkelijk eten. De keukenbrigade ontwikkelt iedere twee weken seizoensgebonden gerechten met Italiaanse toets en groenten in de hoofdrol.
Paradijslaan 2-8, kazerne.com

 

#4 Down Town Gourmet Market

Van Afghaans streetfood tot zilte oesters uit Frankrijk, je proeft het allemaal in de Down Town Gourmet Market. Deze overdekte foodhal met gezellige zitjes en volop groen opende zijn deuren in het voorjaar van 2017 en inmiddels bestaat het restaurant meer dan twintig minirestaurants. Ook blogger Fab040 tipt deze hotspot voor een dagje Eindhoven.  
Smalle Haven, downtowngourmetmarket.com

 

#5 Coffeelab

Heerlijk belegde bammetjes, salades, borrelplanken en huisgemaakte maaltijden eet je op Strijp-S bij de biologische supermercado Coffeelab. Hier ga je onmogelijk met lege handen weg; de blikken met biologisch lekkers, drankjes met knappe etiketten en kookboeken zijn onweerstaanbaar. Ook getipt door blogger Fab040!
Leidingstraat 45www.coffeelab.nl

 

#6 Ketelhuis

Ooit was het de plek die het Philips-industrieterrein warm hield en nog altijd is het Ketelhuis een hotspot. Hoewel tegenwoordig in figuurlijke zin; het restaurant, de bakkerij en kleine koffiebar staan op het favorietenlijstje van menig local.
Ketelhuisplein 1, ketelhuis.com

 

#7 Mood

De winnaar van de wereldkampioenschappen Chinees koken zwaait de scepter in het Aziatisch-Franse restaurant Mood. Eveline Wu won met haar verrukkelijke desserts, dus zorg dat je een plekje overlaat voor het nagerecht wanneer je in haar knappe Koetshuis gaat eten.
Keizersgracht 6, mood.nl

 
Locatie & route
  1. Radio Royaal
  2. The Happiness Café
  3. Kazerne
  4. Down Town Gourmet Market
  5. Coffeelab
  6. Ketelhuis
  7. Mood
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan