Menu

3x de lekkerste koffie in Eindhoven

De fijnste koffietentjes van de lichtstad

In Eindhoven hebben we verstand van koffie! Je zou het misschien niet verwachten, maar er is een hele koffiehype gaande in onze stad. Veel mooie, hippe en gezellige tentjes om een lekker 'bekske' te doen. Ik neem je graag mee naar mijn drie favorieten.

In Eindhoven hebben we verstand van koffie! Je zou het misschien niet verwachten, maar er is een hele koffiehype gaande in onze stad. Veel mooie, hippe en gezellige tentjes om een lekker 'bekske' te doen. Ik neem je graag mee naar mijn drie favorieten.

#1 ZwartWit Koffie

Dit bijzonder leuke koffietentje voorziet sinds 2016 de Eindhovenaren van érg lekkere koffie’.  Twee vrienden die in Melbourne, Australië het koffievirus te pakken kregen zijn dit fijne (verstopte) plekje gestart. ZwartWit is echt zo’n tent waar je net te lang blijft hangen, omdat het er zo 'relaxed' voelt. Naast de heerlijke koffie hebben ze van thee een studie gemaakt. Je krijgt een zandloper bij je thee om precies te timen hoe lang de thee moet trekken voor het perfecte kopje. Blijf ook gerust lunchen! Het broodje kip is zoet en hartig en bijna net zo legendarisch als de koffie.

Victoriapark 7, zwartwitkoffie.nl

Blijf ook gerust lunchen
Koffie combineer je natuurlijk met een huisgemaakt gebakje

#2 Coffeelab

Wanneer je in Eindhoven het Centraal Station uitloopt, stap je al bijna bij Coffeelab binnen. Is dat even makkelijk! Binnenlopen is ook zeker een goed idee, want ik vind dit de coolste koffiezaak die we hebben. Een urban jungle waar je ook fijn je laptop open kunt klappen. Dan de koffie: eigen huisblends met een voorkeur voor Braziliaanse chocolade- en moccasmaken. Koffie combineer je natuurlijk met een van de huisgemaakte gebakjes die je vrolijk toeroepen vanuit de vitrine. YAY!
Stationsplein 23, coffeelab.nl

#3 Lucifer

Lucifer Specialty Coffee is te vinden op de Kleine Berg, een straat die je zeker moet bezoeken als je in Eindhoven bent, zoals ik ook aanraad voor een dagje in Eindhoven. Lucifer doet me denken aan New York. In gezellige vintage sferen kun je hier een perfecte cappuccino drinken. Op de menukaart vind je prima ontbijt- en lunchopties. Let even op het letterbord naast de bar. Ik krijg altijd een glimlach op mijn gezicht bij het lezen van de koffiequote die daar op staat.
Kleine Berg 47, lucifercoffee.nl

Lucifer doet me denken aan New York
Fab040

Geschreven door: Fab040

Van het industriële Strijp-S tot aan de oude straatjes van De Bergen, blogger Claudia van Fab040 kent Eindhoven op haar duimpje. Voor nsfavourites verzamelt ze de gezelligste koffietentjes, de hipste winkels en de meest inspirerende musea. De online cityguide voor jouw dagje Eindhoven!

Locatie & route
  1. ZwartWit Koffie
  2. Coffeelab
  3. Lucifer
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan