Menu

Free Walking Tour Eindhoven

Een gratis rondleiding door een local

Wat is de allerleukste manier om een stad te leren kennen? Rondgeleid worden door een local natuurlijk! Samen met ons kun je gratis de leukste plekjes in Eindhoven ontdekken.

Wat is de allerleukste manier om een stad te leren kennen? Rondgeleid worden door een local natuurlijk! Samen met ons kun je gratis de leukste plekjes in Eindhoven ontdekken.

De ‘Free Walking Tour’ is een wereldwijd concept dat bezoekers de kans geeft gratis met hulp van een local de stad te leren kennen. Een lokale gids laat je de mooiste en meest interessante plekken van de stad zien. Je loopt samen met een groep leuke mensen die net als jij benieuwd zijn naar de omgeving.

Je kunt kiezen uit twee routes. De ene leidt je door het stadscentrum, de andere door het voormalige industriegebied Strijp, inmiddels dé creatieve hub van de stad. Beide routes richten zich op de geschiedenis van de stad en wat nu, in het heden, de Eindhovense cultuur is. Zo zie je bijvoorbeeld street art van lokale artiesten als ‘Studio Giftig’ en ‘Lempke’. Ook kijken we naar de toekomst, want de stad staat namelijk nooit stil en heeft grootse plannen. Eigenwijs, urban en vol energie; dat is typisch Eindhoven.

Beide routes richten zich op de geschiedenis van de stad en wat nu, in het heden, de Eindhovense cultuur is
De zogenaamde ‘hidden beauties’ vinden, is de meerwaarde van een rondleiding met een local

Tijdens de wandeling laat Eindhoven zich van zijn bijzondere kant zien. Je komt op plekken die je zelf niet zo snel zou vinden. Wist je bijvoorbeeld dat er een verstopte koffiebranderij is waar je in het weekend echte Eindhovense koffie kunt drinken? Die zogenaamde ‘hidden beauties’ vinden, is de meerwaarde van een rondleiding met een local.

Tijdens de wandeltocht is er tijd voor een pauze bij een van de twee foodhallen in Eindhoven: Vershal ’t Veem of Downtown Gourmet Market. Beide toffe plekken, met een grote verscheidenheid aan hapjes en drankjes om uit te proberen. Mijn favorieten: Vietnamese springrolls (Downtown Gourmet Market) of een frisse Bubble Tea (Vershal ’t Veem).

Iedere zaterdag om 13.00 uur start er een wandeling bij het Philips Museum in het centrum van de stad. Op de website vind je alle informatie en kun je een gratis boeking maken.

Iedere zaterdag om 13.00 uur start er een wandeling
Fab040

Geschreven door: Fab040

Van het industriële Strijp-S tot aan de oude straatjes van De Bergen, blogger Claudia van Fab040 kent Eindhoven op haar duimpje. Voor nsfavourites verzamelt ze de gezelligste koffietentjes, de hipste winkels en de meest inspirerende musea. De online cityguide voor jouw dagje Eindhoven!

Locatie & route

Philips Museum
Emmasingel 31
5612AZ Eindhoven, Nederland
http://www.fab040.com/tour

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan