Menu

Fifth

Dineren op het NRE-terrein van de oude gasfabriek

In Eindhoven heeft het NRE-terrein van de oude gasfabriek een nieuwe bestemming gekregen. Een plek die nog niet ontdekt is door het grote publiek. Maar dat zal niet lang meer duren. Het hoogtepunt van je bezoek aan dit terrein? Fifth!

In Eindhoven heeft het NRE-terrein van de oude gasfabriek een nieuwe bestemming gekregen. Een plek die nog niet ontdekt is door het grote publiek. Maar dat zal niet lang meer duren. Het hoogtepunt van je bezoek aan dit terrein? Fifth!

Ondertussen zijn de oude gebouwen omgetoverd tot nieuwe horecagelegenheden en creatieve werkplekken

Van oudsher zorgde dit oude fabrieksterrein van de Nutsbedrijven Regio Eindhoven (NRE) voor warmte voor de stadsbewoners. Ondertussen zijn de oude gebouwen omgetoverd tot nieuwe horecagelegenheden en creatieve werkplekken. Zo ook Fifth, dat zijn naam ontleent aan het oude fabrieksnummer. Een prachtig pand uit het jaar 1900, waarbij rauwe industriële bouw wordt afgewisseld met moderne elementen. ‘Feast your eyes, find yourself in awe’, is de slogan. Nou, dat maken ze zeker waar.

In het restaurant, ook wel ‘The Main’ genoemd, is het moeilijk kiezen waar je wilt gaan zitten. Wordt het een knus hoekje op een ronde fluwelen bank, een gezellige tafel met relaxfauteuils of toch een plekje op het mooie, grote terras? 

De menukaart staat vol met bijzondere gerechten met een culinaire twist. Of je vlees, vis of vegan wilt eten, je krijgt altijd iets verrassends voorgeschoteld. Fifth is namelijk niet vies van culi experimentjes en zo vind je op de kaart bijgerechten als gepofte witte rijst, crumble van kokos en crème van artisjok. Doodnormaal is namelijk ook maar saai! De prijs-kwaliteitverhouding is prima in orde, zo eet je er al een hoofdgerecht voor ongeveer € 20,-.

Het eten is niet de enige specialiteit van Fifth. Iedere vrijdag, zaterdag en zondag kun je in ‘The Main’ genieten van livejazz- en -bluesmuziek. Tijdens de vrijdagborrel is de muziek iets meer up-tempo en tijdens het diner op zaterdag iets meer op de achtergrond.

Het eten is niet de enige specialiteit van Fifth
Bij Fifth vind je, naast het restaurantgedeelte, ook ‘The Stage’

Bij Fifth vind je, naast het restaurantgedeelte, ook ‘The Stage’. Een zaal met een groot podium waar regelmatig events plaatsvinden. Verder is er een ruimte voor privé-etentjes, een eigen koffiebranderij en een aparte bar waar regelmatig een dj staat te draaien. Een mooi totaalconcept dus, waar je van 08.00 uur in de ochtend tot 02.00 uur ’s nachts terechtkunt.

Vanaf het centraal station in Eindhoven loop je in 15 minuten naar Fifth. Alle reden om deze toffe plek snel zelf te gaan ontdekken!

Fab040

Geschreven door: Fab040

Van het industriële Strijp-S tot aan de oude straatjes van De Bergen, blogger Claudia van Fab040 kent Eindhoven op haar duimpje. Voor nsfavourites verzamelt ze de gezelligste koffietentjes, de hipste winkels en de meest inspirerende musea. De online cityguide voor jouw dagje Eindhoven!

Locatie & route

Fifth
Gasfabriek 5
5613CP Eindhoven, Nederland
https://www.fifthnre.com/

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan