Menu

Een dagje in Eindhoven

Laat je verrassen

Van een lichtspeeltuin tot een bezoekje aan bijzondere startup winkeltjes, van een wandeling in het park tot het eten van flamkuchen: een dagje Eindhoven is te gek. Besef je dat een enkel dagje wel erg aan de korte kant is?

Van een lichtspeeltuin tot een bezoekje aan bijzondere startup winkeltjes, van een wandeling in het park tot het eten van flamkuchen: een dagje Eindhoven is te gek. Besef je dat een enkel dagje wel erg aan de korte kant is?

De koffiebonen worden hier zelf gebrand, waardoor de mokka tonen perfect naar voren komen

Coffee first!

Bovenin het station Eindhoven Centraal zit het koffietentje COFFEELAB. Van het trendy interieur word je spontaan vrolijk. Het pand is ruim ingericht, heeft veel planten en vormt de perfecte plek om je dag af te trappen. De grote ramen in het pand, aan de hoge voorzijde van het station, laten veel licht naar binnen. De koffiebonen worden hier zelf gebrand, waardoor de mokka tonen perfect naar voren komen. Nog niet ontbeten? Geen probleem, want ze hebben hier verschillende bowls, pancakes, croissants en noem maar op. Wil je toch liever meteen de stad ontdekken? Haal dan een koffietje to-go.

Stationsplein 23, coffeelab.nl

Shoppen en dwalen

Neem dan een bezoekje aan de unieke winkel Hutspot. Echt een aanrader! Je kunt hier terecht voor kleding, sieraden, interieurartikelen, maar ook voor bijvoorbeeld kunst of duurzame verf. Opkomende designers krijgen hier de kans hun spullen te verkopen. Ook heeft Hutspot een eigen kledingcollectie. De winkel is maar liefst 700 vierkante meter groot. Hier zit je dus wel even goed! Nog meer zin om te shoppen? Wandel dan de Demer op en loop richting de Heuvel Galerie of de Rechtestraat. Hippere winkels vind je in het exclusieve winkelcentrum Urban shopper. Niet direct om de hoek, maar zeker de moeite waard! 

Nieuwe Emmasingel, 44-46, hutspot.com

Opkomende designers krijgen hier de kans hun spullen te verkopen
Schommelen tussen de wolken en jezelf verliezen in digitale spiegelwanden

Enlighten yourself!

Laat je daarna verwonderen door een bijzondere expositie bij Motion Experience: een museum en digitaal walhalla in één. Ze noemen dit concept ook wel een lichtspeeltuin. Door een nieuwe vorm van kunst kom je in een fantasiewereld terecht. Je kunt hier bijvoorbeeld schommelen tussen de wolken en jezelf helemaal verliezen in digitale spiegelwanden. Voor dertien euro dompel je je even onder in dit kleurenparadijs boordevol lampjes en projecties. Very Instagrammable trouwens. Veel plezier!

Piazza 64, motionexperience.nl

 

Italiaanse lunch bij Giornale

Fan van Italiaans eten en zin om even echt te genieten? Lunch dan bij lifestyle bar Giornale aan het Stationsplein. Je hebt hier piadina, een Italiaans platbrood, met keuze uit verschillende verse ingrediënten. Denk aan caprese met buffelmozzarella of tonijn met Parmezaan. De scampi salade met knoflook olie is trouwens ook verrukkelijk. Geen zin om helemaal terug te lopen richting Centraal Station? Strijk dan neer op één van de comfortabele bankjes bij WELP. Dit stadsrestaurant heeft behalve een te gek interieur ook een zeer aantrekkelijke kaart. De prijs is iets aan de duurdere kant, maar je kunt het hier zo gek maken als je zelf wilt.  Behoefte aan iets anders? Een ander lekker lunch plekje vind je hier

Stationsplein 10, restaurantgiornale.nl
Kleine Berg 35, restaurantwelp.nl/

 

Caprese met buffelmozzerella of tonijn met Parmezaan
Een oase van rust met glas-in-loodramen in alle kleuren

In hogere sferen

Net buiten de winkelstraat bevindt zich de prachtige rooms-katholieke Sint Catharinakerk. In plaats van erlangs te lopen en te winkelen, raden wij aan eens naar binnen te stappen. Cultuur snuiven kan tenslotte nooit kwaad. Je komt binnen in een oase van rust met glas-in-loodramen in alle kleuren. Het kost je nog geen halfuurtje om dit pareltje te bezoeken en je wandelt gegarandeerd verwonderd en ontspannen naar buiten.  

Catharinaplein 1

De natuur in

Wil je na je bezoek aan de Catharinakerk nog even lekker in je chille vibe blijven, dan kan je prima de natuur opzoeken. Op nog geen tien minuten loopafstand vanaf het Catharinaplein ligt namelijk het Anne Frankplantsoen. Je kunt hier een korte wandeling maken en tot rust komen tussen exotische bomen. Als je hier via het Stratumseind heen wandelt, kom je meteen een stukje uitgaansgebied van Eindhoven tegen waar het met name op vrijdag- en zaterdagavond lekker Brabants feesten is. Vanaf hier kan je ook nog een uitstapje maken richting de Down Town Gourmet Market. Deze foodhallen bieden je tig smakelijke wereldgerechten in een supergezellige ambiance.

Anne Frankplantsoen

Tot rust komen tussen de exotische bomen
Vlees, vis vega(n) of zoete flammkuchen

Flammkuchen en speciaalbier

Sluit de dag af bij Miss Paddle! Ga jij voor de vlees, vis, vega(n) of zoete flammkuchen? Dit heerlijk knapperige gerecht uit de Elzas combineer je met een heerlijk speciaal biertje afkomstig uit Brabantse brouwerijen. Staat je hoofd niet helemaal naar flammkuchen? Geen punt, Eindhoven heeft genoeg te bieden aan restaurants

Wal 7, misspaddle.nl

 

Locatie & route
  1. COFFEELAB
  2. Hutspot
  3. Heuvel Galerie
  4. Motion Experience
  5. Giornale
  6. WELP
  7. St. Catharinakerk
  8. Down Town Gourmet Market
  9. Anne Frankplantsoen
  10. Miss Paddle
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan