Menu

10 uur in Eindhoven

Een dagje in de stad van Dutch Design

'Eindhoven de gekste!' Daar voeg ik graag aan toe dat Eindhoven ook de gaafste is. Mocht je zin hebben in een pittoresk rondje grachtengordel, dan ben je hier aan het verkeerde adres. Geen mooie oude gebouwen maar rauwe geschiedenis. Internationaal in trek en volop in beweging. Waarom ik gek ben op Eindhoven? Omdat het bruist van de energie!

'Eindhoven de gekste!' Daar voeg ik graag aan toe dat Eindhoven ook de gaafste is. Mocht je zin hebben in een pittoresk rondje grachtengordel, dan ben je hier aan het verkeerde adres. Geen mooie oude gebouwen maar rauwe geschiedenis. Internationaal in trek en volop in beweging. Waarom ik gek ben op Eindhoven? Omdat het bruist van de energie!

10.00 Ontbijten bij Meneer de Boer

Even een bodempje leggen, want we gaan vandaag een flink 'Eindje' lopen. Mijn favoriete onbijtzaak vind je aan de Keizersgracht. Meneer de Boer heeft een all day breakfast-concept. Het 'Meneer de Boer-ontbijt' is supercompleet: een plateau vol lekkers. De gekookte eitjes hebben een mutsje op die zijn gebreid door de Granny of the Month. Hier word je altijd ontvangen met een grote glimlach!
Keizersgracht 20, meneerdeboer.nl

 

11.30 Shoppen in De Bergen

Bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben de meeste oude gebouwen in Eindhoven weggevaagd. Wil je toch wat oude straatjes zien? Die vind je in De Bergen. Bovendien zitten hier veel leuke winkeltjes! Bezoek bijvoorbeeld de Bergstraat, een schattig straatje met mooie Eindhovense zaakjes. En op Kleine Berg vind je 2Balou. Aanrader! Ik ben verliefd op het portiek van deze winkel. Een fijne plek met betaalbare fashion voor vrouwen van alle leeftijden.
Kleine Berg 9, 2balou.nl

 

13.00 Industriële geschiedenis op Strijp-S

Elektronicabedrijf Philips heeft Eindhoven gemaakt tot wat het nu is. De stad heeft deze geschiedenis in ere gehouden en oude Philipsfabrieken een nieuw leven gegeven. Een plek vol creativiteit en design, dat is Strijp-S. Zo vind je er Piet Hein EekUrban Shopper en veel meer. Dus: struinen maar! Wanneer je Strijp-S op loopt kom je voorbij de Portiersloge. Vanaf dit punt kun je een gratis audiotour volgen om meer te weten te komen over de geschiedenis van dit gebied. Hiervoor download je de app Strijp-S Stories. Je kunt Strijp-S op allerlei manieren bereiken: met bussen, te voet én met de trein! Station Strijp-S is één halte verder dan Eindhoven Centraal.
Glaslaan 2, strijp-s.nl

 

14.00 Lunchen bij Coffeelab

Als je klaar bent met cultuur snuiven op Strijp-S, kun je er ook meteen neerstrijken voor de lunch en een goede kop koffie. Coffeelab is met stip mijn nummer één lunchplek. De inrichting, het (gezonde) eten en de unieke 'supermercado' waar je leuke cadeautjes kunt kopen zijn top! Hier scoor je bijvoorbeeld een bierpakketje van 'Van Moll', een echt Eindhovens biertje. Mijn lunch bestaat hier meestal uit een soepje uit eigen keuken en een salade, maar ook het bananenbrood is een echte tongstreler.

Leidingstraat 45www.coffeelab.nl

 

15.30 Chocola scoren bij Pastryclub

Op Strijp-S vind je ook Pastryclub. Hier 'designen' ze chocolade. Kopen en mee naar huis nemen! De makers van deze lekkernijen hebben internationale prijzen gewonnen. Bovendien is het pand waarin Pastryclub gevestigd is FAN-TAS-TISCH. Zeker weten dat je hier een Instagramkiekje schiet.

Ketelhuisplein 7-9, pastryclub.nl

 

16.30 Kunst kijken bij TAC

Eindhoven heeft veel 'hidden beauties': plekjes die je op het eerste oog misschien niet opvallen, maar waar je op gewezen moet worden. Het Temporary Art Centre (TAC) is zo'n plek, ook weer gevestigd in een oud Philipspand. Aan de buitenkant zie je niet dat binnen een toffe bar is waar je een drankje kunt nuttigen. De tuin is een heerlijk plekje om te vertoeven bij mooi weer. Ook kunst kun je hier bezichtigen: de telkens wisselende exposities zijn gratis te bezoeken. Let op: je kunt niet alle dagen van de week bij TAC terecht. Bezoek de website om de openingsdagen en -tijden te bekijken.

Vonderweg 1, tac.nu

 

18.30 Hapjes en drankjes bij Downtown Gourmet Market

Wij Eindhovenaren zijn trots op Downtown Gourmet Market, de koning der foodhallen. Hier ben je wel even zoet. Wordt het sushi bij Miss Temaki? Of toch het Indonesische eten van Spado Food? Het leuke aan Downtown Gourmet Market is dat je niet hoeft te kiezen. Je kunt naar hartenlust van alle lekkernijen proeven onder het genot van een wijntje. Bon appétit!

Smalle Haven 2-14, downtowngourmetmarket.com

 
Fab040

Geschreven door: Fab040

Van het industriële Strijp-S tot aan de oude straatjes van De Bergen, blogger Claudia van Fab040 kent Eindhoven op haar duimpje. Voor nsfavourites verzamelt ze de gezelligste koffietentjes, de hipste winkels en de meest inspirerende musea. De online cityguide voor jouw dagje Eindhoven!

Locatie & route
  1. Meneer de Boer
  2. 2Balou
  3. Strijp-S
  4. Onder de Leidingstraat
  5. Pastryclub
  6. TAC
  7. Downtown Gourmet Market
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan