Menu

Villa Augustus

Eten, shoppen en slapen in dé foodhotspot van Dordrecht

Je bezoek aan 'Dordt' is eigenlijk niet compleet zonder een kijkje bij Villa Augustus. Dit bijzondere hotel in een oude watertoren en het restaurant met eigen moestuin, bakkerij en winkel zijn een absolute must-visit.

Je bezoek aan 'Dordt' is eigenlijk niet compleet zonder een kijkje bij Villa Augustus. Dit bijzondere hotel in een oude watertoren en het restaurant met eigen moestuin, bakkerij en winkel zijn een absolute must-visit.

Heerlijk snuffelen tussen kunst en boeken

De onweerstaanbare geuren uit de bakkerij komen je tegemoet, zodra je de grote deur van het oude pompgebouw opentrekt. Je stapt dan direct binnen bij de markt, waar je heerlijk kunt snuffelen tussen de snuisterijen, kunst en boeken. De groenten uit de moestuin, huisgemaakt lekkers uit de bakkerij en bijzonder lekker schepijs zijn hier verkrijgbaar voor thuis. Maar je kunt ook even lekker gaan zitten, want een krantje lezen onder het genot van een kopje koffie en stukje taart is hier ook mogelijk.

In het prachtig ingerichte restaurant kun je aanschuiven aan de leestafel, een lekker plekje zoeken bij de comfortabele huiskamerzitjes of uitgebreid tafelen. Het ontbijtbuffet staat klaar om je dag te beginnen of sluit je dag in Dordrecht af met een afternoon tea, compleet met een goedgevulde etagère vol lekkernijen uit de bakkerij. Een aantal gerechten op de kaart wordt regelmatig aangepast aan het seizoen, zodat de groenten en het fruit uit de moestuin optimaal gebruikt kunnen worden. De heerlijke, huisgemaakte seizoenslimonade is ook per kan te bestellen, met of zonder bubbels, en smaakt lekker fris bij de pizza uit de houtoven.

De huisgemaakte limonade smaakt heerlijk bij de pizza uit de houtoven

Zomers is het heerlijk vertoeven op het terras, dat direct grenst aan de enorme moestuin en uitkijkt op de prachtige watertoren waarin zich het hotel bevindt. Stap na je lunch dan ook lekker de tuin in en wandel op je gemak tussen alle bloemen en planten door. Achter het hotel bevindt zich een prachtige vijver en heb je direct een weids uitzicht op het Wantij, het water dat het eiland van Dordrecht in tweeën deelt. Zo bijzonder, je waant je hier even Alice in Wonderland.

Zo bijzonder, je waant je voor even Alice in Wonderland
To do in Dordt

Geschreven door: To do in Dordt

Frank van Hilten laat je Dordt op zijn best zien! To do in Dordt is dé cityguide van Dordrecht, boordevol tips om je dag of weekend in de oudste stad van Holland goed gevuld door te komen. Pik de papieren citymap op bij één van de hotspots en wandel door smalle straatjes, langs de oude havens, maar vooral naar de leukste winkels en gezelligste restaurants! Meer weten? 

Locatie & route

Villa Augustus
Oranjelaan 7
3311 DH Dordrecht
https://www.villa-augustus.nl/

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan