Menu

10x restaurants in Dordrecht

Burgers, poffertjes en smoothiebowls

Hoe dichter bij Dordt… hoe beter het eten wordt! Dat je in Dordrecht heerlijk kunt lunchen en dineren, staat als een paal boven water. In deze 10 restaurants zit je sowieso goed. Eet smakelijk!

Hoe dichter bij Dordt… hoe beter het eten wordt! Dat je in Dordrecht heerlijk kunt lunchen en dineren, staat als een paal boven water. In deze 10 restaurants zit je sowieso goed. Eet smakelijk!

#1 DeliCees

Een statig pand met een gemoedelijke sfeer: bij DeliCees geniet je van een heerlijk avondje uit met eten op niveau. Je hebt de keuze uit drie tot zeven gangen die stuk voor stuk bestaan uit verse seizoensgebonden producten uit de streek. DeliCees zit ook nog eens op een prachtige locatie: aan de voet van de Grote Kerk.
Lange Geldersekade 8, delicees.nl

#2 Restaurant Post

Als een restaurant een open keuken heeft, is dat meestal een goed teken: zo weet je zeker dat de kok geen gekke dingen uithaalt met het eten. Daar hoef je bij Restaurant Post sowieso niet bang voor te zijn: zij werken met goede en gezonde producten waar geen kleurstoffen en pakjes aan te pas komen. Daarbij adviseren ze graag welke van de zestien soorten (!) rode of witte wijn het beste bij je maaltijd past.
Johan de Wittstraat 128, restaurantpost.nl

#3 Brut Burger Bar

Voor de lekkerste burgers in town moet je bij Brut Burgers & Steaks zijn. De menukaart alleen al is een feestje: wordt het de Oom Dagobert, de Miss Piggy of de Zware Jongen? Mocht je hier nu écht een vegetariër mee naartoe willen nemen, dan kunnen zij kiezen voor de linzen-walnoot-paddoburger of een van de salades.
Groenmarkt 113, ditisbrut.nl/burgers-steaks

#4 Villa Augustus

Eten bij Villa Augustus is een waar avontuur: dit restaurant in een voormalige watertoren ligt midden in een groentetuin en is een plaatje vanbinnen én vanbuiten. Alle oogst uit de moestuin gaat rechtstreeks naar de koks die er vol passie een heerlijke maaltijd van maken. Maak zeker even een wandeling buiten en bezoek ook de markt, waar je je biologische boodschappen doet en boeken, brocante, broodmandjes en vogelhuisjes koopt.
Oranjelaan 7, villa-augustus.nl

#5 Visser's Poffertjes

Wie houdt er nu niet van poffertjes? Bij Visser maken ze dagelijks poffertjesbeslag dat al 85 jaar letterlijk een succesrecept is. Kies een van de drie soorten suiker – poeder, vanille of kaneel – of doe eens gek en bestel er een sinaasappellikeur bij. En vooruit, voor degenen die niet zo’n zin hebben in zoet: Visser verkoopt ook broodjes en tosti's.
Groenmarkt 9, visserspoffertjes.nl

#6 Coffeelicious

Tussen het vrolijke bloemetjesbehang, de houten kistjes en de taarten als ware kunstwerkjes op de bar, is het fijn koffiedrinken en bijkletsen. Hier kún je het gewoon niet bij alleen een koffie of thee houden: je hebt er verse scones, panini's met kip en brie, pannenkoekjes met vers fruit en veel meer om nu al zin in te krijgen. Als je geluk hebt, zijn de plaatsen bij het raam nog vrij: vanaf hier heb je uitzicht op de gracht.
Wijnstraat 182, coffeelicious.nl

#7 Kop van 't Land

De drukke stad even ontvluchten? Iets buiten het centrum van Dordrecht vind je Kop van 't Land, een sfeervolle herberg met een sprookjesachtig uitzicht op de Biesbosch. Maak eerst een mooie wandeling en proef daarna de natuur op je bord: alle gerechten in het restaurant zijn vegetarisch en organisch. En het wordt nog leuker: je kunt er ook blijven slapen.
Zeedijk 32, kopvanhetland.nl

#8 Bistro Twee 33

Waar komt de Franse keuken nu beter tot zijn recht dan in de Wijnstraat? Zodra je nummer 233 – juist ja, Twee 33 – binnenstapt, heb je meteen zin om Franse chansons te neuriën met een glas goede wijn in de hand. De menukaart liegt er ook niet om: wordt het een forel aux amandes, een aan tafel bereide steak tartare of gewoon de viande of poisson du jour?
Wijnstraat 233, bistrotwee33.nl

#9 Smooth

Onder het mom van why be moody when you can shake your smoothie serveert Smooth – je voelt 'm aankomen – de lekkerste smoothies en smoothiebowls. Met namen als The Hulk, Going Nuts en Green Goddess wordt het nog moeilijk kiezen. Het interieur van Smooth is nog zoeter dan de menukaart: de stoelen, lampen, bloemen en zelfs het servies, alles is stijlvol roze gekleurd.
Voorstraat 349, smoothdordrecht.nl

#10 De Stroper

Als een vis in het water, zo voel je je bij De Stroper! Dit visrestaurant is gevestigd aan een historische gracht midden in Dordrecht. Geniet hier van allerlei soorten visgerechten, van heilbot tot zeeduivel. Ook leuk: naast De Stroper start in de zomer een rondvaart over de Dordtse grachten. Leuk om te combineren met een lunch of diner in De Stroper!
Wijnbrug 1, destroper.nl

Locatie & route
  1. DeliCees
  2. Restaurant Post
  3. Brut Burger Bar
  4. Villa Augustus
  5. Visser's Poffertjes
  6. Coffeelicious
  7. Kop van 't Land
  8. Bistro Twee 33
  9. Smooth
  10. De Stroper
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan