Menu

Imbarcazione Barone

Ervaar het Venetië van de lage landen

Het Eiland van Dordrecht is het beste te beleven vanaf het water. Ontdek hoe mooi Dordrecht is tijdens een rondvaart van de gebroeders Elio en Sirio Barone, die je meenemen in hun prachtige, eigenhandig gerestaureerde houten speedboten.

Het Eiland van Dordrecht is het beste te beleven vanaf het water. Ontdek hoe mooi Dordrecht is tijdens een rondvaart van de gebroeders Elio en Sirio Barone, die je meenemen in hun prachtige, eigenhandig gerestaureerde houten speedboten.

Stel jezelf voor: in een houten speedboot uit de jaren ’50, cruisend door de historische havens van Dordrecht. Net een filmset toch? Dan nog even een stukje lekker hard met je haar in de wind – de boten halen bijna 80 kilometer per uur! – en je stapt de kade op met een rode blos op je wangen.

De oude houten boten Fraternità en Nereïde zijn volledig gerestaureerd, waardoor je vaart met de zuinigste motoren. Ook ziet het houten dek er als nieuw uit. Goed nieuws: in 2019 wordt de Futura te water gelaten. Deze op de toekomst voorbereide boot wordt ontworpen en gemaakt in samenwerking met studenten van De Duurzaamheidsfabriek.

Cruise door de historische havens van Dordrecht in een houten speedboot uit de jaren ’50 – als in een film
Een echte Dordtse van Rutte Gin (&Tonic) of een heerlijke Italiaanse pizza van Otto e Mezzo wordt zó voor je opgepikt

De broers Barone en hun schippers delen hun liefde voor Dordrecht en het water maar wat graag met je tijdens de rondvaart. Vol passie en enthousiasme vertellen ze over de geschiedenis van de stad. Je krijgt plekjes te zien waar niet iedereen zomaar met de boot mag komen, zo word je direct een insider van Dordrecht.

Barone werkt graag samen met lokale collega-ondernemers. Zo kun je tijdens het varen door de havens genieten van een High Tea die Coffeelicious voor je klaarzet. Met een kraantje vanuit hun raam aan de waterzijde laten ze het lekkers in de boot zakken. Heb je liever iets sterkers? Een echte Dordtse van Rutte Gin (& Tonic) met uitzicht op de Dordtse Dom of een heerlijke Italiaanse pizza van Otto e Mezzo wordt zó voor je opgepikt. Eigenlijk is alles waar je trek in hebt wel mogelijk.

Je kunt op verschillende plaatsen opstappen, maar aan de Pottenkade heeft Barone hun eigen steiger. Daar kun je meteen het straatje bewonderen waar de film Zwartboek opgenomen is.

To do in Dordt

Geschreven door: To do in Dordt

Frank van Hilten laat je Dordt op zijn best zien! To do in Dordt is dé cityguide van Dordrecht, boordevol tips om je dag of weekend in de oudste stad van Holland goed gevuld door te komen. Pik de papieren citymap op bij één van de hotspots en wandel door smalle straatjes, langs de oude havens, maar vooral naar de leukste winkels en gezelligste restaurants! Meer weten? 

Locatie & route

Imbarcazione Barone
Pottenkade 8
Dordrecht
https://www.ibarone.nl

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan