Menu

Het Magazijn

Unieke combinatie onder één dak

Het Magazijn is met recht een hotspot in Dordrecht. In het prachtige pand vind je beneden een restaurant en boven winkels met een dikke vintage-knipoog.

Het Magazijn is met recht een hotspot in Dordrecht. In het prachtige pand vind je beneden een restaurant en boven winkels met een dikke vintage-knipoog.

Jarenlang stond het art-nouveaugebouw bekend om de kunstuitleen. Zeeën van ruimte voor alle kunst. Maar het bleek te groot en er kwam plek vrij. Het concept van een restaurant én verschillende winkels was al eerder geboren bij initiatiefnemer Peter-Paul van der Hout, en nu was er dé locatie om dat te realiseren.

Het concept bestaat uit een restaurant én verschillende vintage winkels
Niet te missen zijn ook de fietsen, die verspreid over het pand staan en hangen

Het Magazijn is een unieke combinatie van eten en winkelen. Vanuit het sfeervolle en laidback restaurant kun je zo gaan winkelen in een muziekwinkel voor vinyl en cd’s, een vintage audioshop, een analoge fotografiewinkel, een winkel voor woonstyling en een bescheiden tassenmaker. Niet te missen zijn ook de fietsen, die verspreid over het pand staan en hangen. Allemaal te koop uiteraard. Om het helemaal af te maken zit er ook nog een galerij en kunstuitleen. Vooral voor vintageliefhebbers is Het Magazijn een paradijs.

Het restaurant is in korte tijd uitgegroeid tot een populaire plek, waar mensen graag samen komen. En niet zonder reden: er hangt altijd een ongedwongen sfeer waar jong en oud zich thuis voelt. En er is altijd wat te beleven, zoals instore optredens in de muziekwinkel, exposities, muzikale zondagen en heuse (bier)tap-takeovers, waarbij lokale en landelijke (speciaal)bierbrouwers een selectie van hun beste bieren komen schenken.

Er hangt altijd een ongedwongen sfeer waar jong en oud zich thuis voelt
De oosterse dumplings zijn niet te versmaden

Favoriet op de menukaart is de hotdog, op een heerlijk zacht briochebroodje, belegd met krokante uitjes, jalapeno, knapperige mais en zalige mayonaise. Om je vingers – en dat is nodig ook – bij af te likken. De oosterse dumplings zijn overigens ook niet te versmaden. Het eten is hedendaags met een twist, en voor elk wat wils. Je verlaat het pand hoe dan ook met een voldaan gevoel en een paar fijne hebbedingetjes.

To do in Dordt

Geschreven door: To do in Dordt

Frank van Hilten laat je Dordt op zijn best zien! To do in Dordt is dé cityguide van Dordrecht, boordevol tips om je dag of weekend in de oudste stad van Holland goed gevuld door te komen. Pik de papieren citymap op bij één van de hotspots en wandel door smalle straatjes, langs de oude havens, maar vooral naar de leukste winkels en gezelligste restaurants! Meer weten? 

Locatie & route

Het Magazijn
Voorstraat 180
3311 ES Dordrecht
https://magazijndordrecht.nl

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan