Menu

10 uur in Dordrecht

Dwalen, shoppen en proeven in Hollands oudste stad

Dordrecht is een stad waar je heerlijk kunt verdwalen langs historische havens, idyllische hofjes en fijne winkeltjes. Je moet alleen wel even weten waar je moet zijn. Dit zijn mijn favoriete plekjes voor een ideaal dagje in onze prachtige stad.

Dordrecht is een stad waar je heerlijk kunt verdwalen langs historische havens, idyllische hofjes en fijne winkeltjes. Je moet alleen wel even weten waar je moet zijn. Dit zijn mijn favoriete plekjes voor een ideaal dagje in onze prachtige stad.

10.00 Opstarten bij Gastrobar Post

Nog geen twee minuten wandelen vanaf het station richting het centrum en je komt deze gave hotspot tegen. Je kunt je dagje Dordrecht hier rustig beginnen met een ontbijtje of een lekkere kop koffie met een taartje. De Nutellataart is een aanrader, maar eigenlijk is alles wat chef Wouter Bos in de eigen patisserie van het restaurant maakt niet te versmaden.
Johan de Wittstraat 128, restaurantpost.nl

11.00 Shoppen bij Klei & Zij

Als je lekker bent bijgekomen, loop je richting de Voorstraat Noord. Op dit stuk van de langste winkelstraat van Nederland vind je veel winkels van kleine ondernemers, vol met met kunst en curiosa. Misschien wel een van de kleinste winkeltjes van Dordrecht is Klei & Zij. In dit atelier aan huis worden doo Benita en Eva, moeder en dochter, met aandacht sieraden en accessoires van keramiek gemaakt.
Voorstraat 114, kleienzij.nl

11.30 Shoppen bij Rockin'items

Voor een fashionable outfit steek je een klein stukje terug de straat over naar Rockin'items. Ooit begonnen als een wekelijkse popupstore in een keukenkastenwinkel, maar tegenwoordig een vaste waarde in Dordrecht. Hier vind je hippe kleding, tassen en accessoires die je niet overal kunt vinden. De toffe tassen zijn van eigen merk en worden in een Nederlands atelier geproduceerd.
Voorstraat 123, rockinitems.com

13.00 Lunch bij Broodcafé Jaap

Ben je uitgeshopt? Dan is het heerlijk lunchen bij Broodcafé Jaap. Hiervoor loop je weer een stukje terug richting station. Jaap bakt in de winkelbakkerij, terwijl zijn vrouw Nicoline je helpt met haar onuitputtelijke glimlach. Kies het favoriete broodje van een van Jaaps dochters, zoals Nina's Sandwich. En neem vooral een stukje van mijn eigen favoriet mee naar huis: het bananenbrood.
Johan de Wittstraat 10-12, broodcafejaap.nl

15.00 Wandelen door het Venetië van de Lage Landen

Als je voldaan bent, kun je koers zetten richting de historische havens. Een wandeling langs Maartensgat, Nieuwe Haven en Wolwevershaven geeft je het gevoel even in Italië te zijn. Wil je dit gevoel vasthouden en mee naar huis nemen? Stap dan binnen bij Vicino Sei, dé winkel in Italiaanse nicheparfums van Janou en Gertjan. Vanuit hun eigen passie voor Italië vertellen zij in geuren en kleuren over de ingrediënten en historie achter de parfums. Uiteraard mag er ook gesnuffeld worden.
Vlak 6, vicinosei.com

18.00 Diner bij Khotinsky

Voor een lekker diner stap je door naar het oude energiehuis. In een hippe, industriële setting bevindt zich hier bistro Khotinsky. Met een Big Taste kun je proeven van verschillende voor- en hoofdgerechten. Ik kies vaak de KeK burger. Stoer op een plank geserveerd, natuurlijk met heerlijke frietjes.
Noordendijk 148, khotinsky.com

20.00 Filmpje pakken bij The Movies

Ben je uitgegeten? Dan kun je een filmpje pakken bij de hypermoderne bioscoop Kinepolis achter Khotinsky. Wil je liever een avondje uit in een intiemere sfeer? Dan kies je natuurlijk voor het filmhuis The Movies. The Movies, een zusje van het gelijknamige Amsterdamse filmhuis, is gevestigd in een zeventiende-eeuws monumentaal pand, waar de gebroeders De Witt nog les hebben gehad in de Latijnse school. De historische sfeer is bewaard gebleven en het filmaanbod is een mix van filmhuis- en populaire films.
Nieuwstraat 60-62, themoviesdordrecht.nl

To do in Dordt

Geschreven door: To do in Dordt

Frank van Hilten laat je Dordt op zijn best zien! To do in Dordt is dé cityguide van Dordrecht, boordevol tips om je dag of weekend in de oudste stad van Holland goed gevuld door te komen. Pik de papieren citymap op bij één van de hotspots en wandel door smalle straatjes, langs de oude havens, maar vooral naar de leukste winkels en gezelligste restaurants! Meer weten? 

Locatie & route
  1. Restaurant Post
  2. Klei & Zij
  3. Rockin'items
  4. Broodcafé Jaap
  5. Vicino Sei
  6. Khotinsky
  7. The Movies
Bekijk ook
10 uur in Amsterdam – vertrekpunt Haarlemmerbuurt
Reis+hotel Amsterdam (vanaf €39)
5x bijzondere musea in Amsterdam

Amsterdam / Cultuur

5x bijzondere musea in Amsterdam
5x cadeaushoppen in Antwerpen

Antwerpen / Shopping

5x cadeaushoppen in Antwerpen
De favourites van Femke van der Wilk

Amersfoort / Shopping

De favourites van Femke van der Wilk
De favourites van Elsbeth Grievink

Rotterdam / Shopping

De favourites van Elsbeth Grievink
De leukste deals voor een dagje uit
De leukste deals voor een dagje uit
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland
Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan