Menu

Daantje

Vegan eten in Dordrecht

Gyros, eiersalade, feta, zalm … Bij Daantjes menukaart denk je waarschijnlijk niet direct aan een 100% plantaardig restaurant, maar dat is het wel! Bij deze gezellige hotspot in Dordrecht maken ze van allerlei typische vleesgerechten een veganvariant. Dat wil je proeven!

Gyros, eiersalade, feta, zalm … Bij Daantjes menukaart denk je waarschijnlijk niet direct aan een 100% plantaardig restaurant, maar dat is het wel! Bij deze gezellige hotspot in Dordrecht maken ze van allerlei typische vleesgerechten een veganvariant. Dat wil je proeven!

Op ongeveer 10 minuten lopen vanaf het station in het sfeervolle centrum van Dordrecht vind je restaurant Daantje. Al meer dan vier jaar het enige 100% plantaardige restaurant in Dordrecht en daar zijn ze bij Daantje trots op. Waarom? Omdat zij erin geloven dat een veganlifestyle niet alleen goed is voor jezelf, maar ook voor de dieren en het milieu. Daar ben ik het dus helemaal mee eens.

Restaurant Daantje vind je in het sfeervolle centrum van Dordrecht
Bij Daantje ‘veganizen’ ze de lekkerste niet-vegangerechten

Van broodjes en wraps tot soepen en salades: de menukaart van Daantje is super uitgebreid. Het duurde dan ook even voor ik een keuze had gemaakt, maar uiteindelijk besloot ik voor de gyrossalade en een sinaasappel-wortel-gembersapje te gaan. Je leest het goed, gyros! Maar je kunt het als vegan gewoon eten. Deze ‘gyros’ is namelijk gemaakt van gekruide oesterzwammen. Bij Daantje toveren ze namelijk de lekkerste niet-vegangerechten om tot maaltijden die 100% vegan zijn. Wat dacht je van eiersalade, bitterballen, kapsalon, kroketten, burgers, shoarma, zalm, brie en bacon? Je kunt je niet-veganfamilie en vrienden hier dus met een gerust hart mee naartoe nemen.

En dan heb ik het nog niet eens over de smaak, want die is zeker het benoemen waard. Hier wordt echt met liefde gekookt, dat proef je terug! Heb je na het eten nog een gaatje over? Neem dan zeker nog een van de overheerlijk versgebakken taartjes of neem een muffin mee naar huis. Pluspunt: allemaal gemaakt zónder toegevoegde suikers.

Hier wordt echt met liefde gekookt, dat proef je terug!
Je kunt op donderdag, vrijdag en zaterdag ook dineren bij Daantje

Buiten de ‘gewone’ menukaart om serveert Daantje ook The Bowl of Soul, een kleurrijke bowl die elke week van thema en samenstelling verandert. Een goede reden om af en toe eens terug te komen! Op woensdag en zondag is Daantje tot 17.00 uur geopend, maar op donderdag, vrijdag en zaterdag tot 21.00 uur en kun je er dus ook dineren.
 

Nieuwstraat 25, Daantjekooktvega.nl

 

What the Vegan

Geschreven door: What the Vegan

Normaal inspireert Eline haar volgers vooral met haar eigen vegan kookkunsten, maar voor nsfavourites gaat ze maar wat graag op pad, op zoek naar de lekkerste en gezelligste vegan hotspots in heel Nederland. Meer weten over Eline's recepten? Kijk dan op Whatthevegan.nl

Locatie & route

Daantje
Nieuwstraat 25
3311 XR
http://www.daantjekooktvega.nl/

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan