Menu

4x Voorstraat West op haar best

Het hipste shopstraatje van Dordrecht

Dordrecht leent zich uitermate goed voor een shopping experience. Wil je de grote ketens vermijden? Loop dan naar de Voorstraat West. Hier vind je kleine ondernemers met bijzondere verhalen én producten.

Dordrecht leent zich uitermate goed voor een shopping experience. Wil je de grote ketens vermijden? Loop dan naar de Voorstraat West. Hier vind je kleine ondernemers met bijzondere verhalen én producten.

#1.  Juffrouw Pollewop

Op het uiterste puntje van de Voorstraat vind je Juffrouw Pollewop. Een kleurrijke combinatie van toffe hebbedingen en speelgoed. Je vindt er veel fijns voor in huis, zoals het vrolijke servies van Rice. Het veelal houten speelgoed bij Juffrouw Pollewop is geïnspireerd op de Vrijeschool. Zoete trek? De blijmakende winkel heeft ook alle varianten Tony's Chocolonely in de aanbieding. Eigenaressen Mette en Maaike selecteren hun collectie op duurzaamheid en vrolijkheid. Een glimlach is gegarandeerd.
Voorstraat 456, juffrouwpollewop.nl

Kleurrijke gieters en ander fijns voor in huis
Het kiemteam adviseert je graag bij je keuze

#2. Vreeken's Zaden

Een legende in Dordrecht op tuingebied is het bijna een eeuw oude familiebedrijf Vreeken's Zaden. Al sinds 1926 zijn zij gespecialiseerd in zaden. Natuurlijk vind je in de gezellige tuinwinkel ook stekjes en ander leuks voor in de tuin. Het kiemteam adviseert je graag bij je keuze. Het assortiment wisselt het hele jaar door, dus je kunt met een gerust hart vaker terugkomen.
Voorstraat 448, vreeken.nl

#3. Kind Zo Blij

Stella en Nelleke hebben in hun gezellige, scheve pand een winkel in kleurrijke fairtrade kinderkleding en cadeautjes waar je 'als een kind zo blij' van wordt. Zoals hippe rugzakjes, zachte slofjes en unieke vilten verkleedkleding.
Voorstraat 428, kindzoblij.nl

Wil je tussen het shoppen even de benen strekken? Steek dan even linksaf de Pelsburg over om de Grote Kerk te beklimmen. Vanaf de scheefgezakte kerktoren heb je een adembenemend uitzicht over het drierivierenpunt, de historische havens en de binnenstad.

Kleurrijke fairtrade kinderkleding in een gezellig scheef pand

#4. Bluebirds in the Backyard

Meer richting het midden van de Voorstraat kom je bij vintage-conceptstore Bluebirds in the Backyard. Hier heeft vintage- en bohemianliefhebber Claire Schuijff samen met vijftien gelijkgestemde ondernemers een waar vintageparadijs gecreëerd. Neem de tijd voor een kop koffie en een stuk taart in het Bluebirdscafé. In het weekend kun je genieten van akoestische optredens, terwijl je snuffelt tussen gouwe ouwe lp's, schoolkaarten en andere pretty things.
Voorstraat 306, bluebirdsinthebackyard.nl

Een waar vintageparadijs
To do in Dordt

Geschreven door: To do in Dordt

Frank van Hilten laat je Dordt op zijn best zien! To do in Dordt is dé cityguide van Dordrecht, boordevol tips om je dag of weekend in de oudste stad van Holland goed gevuld door te komen. Pik de papieren citymap op bij één van de hotspots en wandel door smalle straatjes, langs de oude havens, maar vooral naar de leukste winkels en gezelligste restaurants! Meer weten? 

Locatie & route
  1. De Kekkestek
  2. Vreeken's Zaden
  3. Kind Zo Blij
  4. Bluebirds in the Backyard
Bekijk ook
Rain Couture

Amsterdam / Shopping

Rain Couture
Wildgroei

Delft / Food

Wildgroei
5x Walstraat Deventer

Deventer / Shopping

5x Walstraat Deventer
Melting Pot Amsterdam

Amsterdam / Shopping

Melting Pot Amsterdam
Stek

Rotterdam / Shopping

Stek
De leukste deals voor een dagje uit
De leukste deals voor een dagje uit
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland
Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan