Menu

3x vintage shoppen in Dordrecht

Op zoek naar jouw pareltje

Dordrecht is de oudste stad van Holland. Aan ‘oud spul’ dus geen gebrek. Denk aan de gevels, havens, maar ook aan antiek & vintage. De stad zit er vol mee. Bij deze drie adressen blijf je geheid een tijdje hangen. 

Dordrecht is de oudste stad van Holland. Aan ‘oud spul’ dus geen gebrek. Denk aan de gevels, havens, maar ook aan antiek & vintage. De stad zit er vol mee. Bij deze drie adressen blijf je geheid een tijdje hangen. 

Van toonaangevende merken tot designervintage

#1. Preloved Fashion by 3xM

Mar, Madeleine en Manuela (vandaar 3xM!) geven in hun ruime winkel vintagekleding een tweede leven. De dames stellen eigenhandig een collectie samen uit kleding die vanuit het hele land bij hen wordt ingeleverd. Van toonaangevende merken tot designervintage. Je vindt er onder andere Jimmy Choo, Prada, Louis Vuitton en Chanel. Als vintageliefhebber heb je zo de gelegenheid exclusieve kleding, schoenen & accessoires te laten wisselen. Daarmee is 3xM inmiddels voor veel dames een favoriet adres en als je in Dordrecht bent zeker een bezoekje waard.
Wijnstraat 95, Tweedehandskledingbeurs.nl

#2. Pandora & Pandorus

Gevestigd in een Rijksmonument, waar in de 18e eeuw de eerste Dordtse Schouwburg zat, vind je Pandora. Pandora is de oudste winkel van de twee en bestaat al 36 jaar. De eigenaar van deze warwinkel begon ooit met de inboedel van zijn overleden moeder, omdat hij niet wist wat ermee te doen. Pandorus is het kleinere broertje, of beter gezegd zoon, want het zijn vader en zoon die de winkels bestieren. Het assortiment is vergelijkbaar: curiosa, kunst, verzamelobjecten en boeken, maar Pandorus heeft iets meer design in huis. De nieuwsgierigheid van de mythologische Pandora is natuurlijk ongekend, maar anders dan in de bekende fabel levert nieuwsgierigheid je bij Pandora en Pandorus alleen maar goeds op. Overal waar je kijkt zie je antiek, curiosa en vintage: aan het plafond, de muren, geordend in kasten en uitgestald in vitrines. Je kunt hier werkelijk alles tegenkomen, elk gangpad en hoekje is een schatkamer op zich.
Pandora, Wijnstraat 82-86 | Pandorus, Boomstraat 17, Pandora-dordt.com

Overal waar je kijkt zie je antiek, curiosa en vintage: aan het plafond, de muren, geordend in kasten en uitgestald in vitrines
In de Boekenla vind je naast boeken en strips ook lp’s uit vervlogen jaren. Een reis terug in de tijd

#3. De Boekenla

Eigenaar Ron heeft een voorliefde voor strips en boeken. Vanaf zijn zesde begon hij al met het verzamelen van stripboeken en als hij ze dan uit had, verhuurde hij de strips voor een dubbeltje. Een jonge ondernemer was geboren. In de Boekenla vind je naast boeken en strips ook lp’s uit vervlogen jaren. Een reis terug in de tijd!
Boomstraat 5, Boekenla.nl 

 

Meer vintage shoppen? Check de uitgebreide vintageroute op To do in Dordt of kom de eerste zondag van de maand naar Dordrecht voor het Kunstrondje Dordt (www.kunstrondje.nl).

To do in Dordt

Geschreven door: To do in Dordt

Frank van Hilten laat je Dordt op zijn best zien! To do in Dordt is dé cityguide van Dordrecht, boordevol tips om je dag of weekend in de oudste stad van Holland goed gevuld door te komen. Pik de papieren citymap op bij één van de hotspots en wandel door smalle straatjes, langs de oude havens, maar vooral naar de leukste winkels en gezelligste restaurants! Meer weten? 

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan