Menu

9x de lekkerste restaurants van Deventer

Heerlijk eten in de Hanzestad

Deventer heeft niet alleen mooie monumenten, wandelend door de stad aan de IJssel ontdek je ook volop lekkere plekken voor koffie, ambachtelijk brood, seafood en streetfood. Bij deze spots zit je gegarandeerd goed.

Deventer heeft niet alleen mooie monumenten, wandelend door de stad aan de IJssel ontdek je ook volop lekkere plekken voor koffie, ambachtelijk brood, seafood en streetfood. Bij deze spots zit je gegarandeerd goed.

#1. Boas

In de mooie, middeleeuwse Walstraat serveert restaurant Boas klassieke, Frans georiënteerde gerechten zoals sint-jacobsschelpen met wittewijnsaus en côte de boeuf (van Maas-Rijn-IJsselrund) met béarnaisesaus. Met de entourage is ook niets mis; aan het oude balkenplafond hangen fonkelende kroonluchters.
Golstraat 6, restaurantboas.nl

#2. Brood van Joop

Natuurlijk kun je het ambachtelijke, biologische brood van Joop meenemen voor thuis, maar je kunt ook ter plekke neerstrijken voor een kop koffie van Bocca en een lekkere lunch. Net zo smakelijk: het uitzicht vanuit het lichte interieur over het prachtige pleintje.
Grote Poot 12, facebook.com/broodvanjoop

#3. Theaterrestaurant Bouwkunde

Restaurant Bouwkunde huist in een roze kloosterpand en wordt in alle toonaangevende restaurantgidsen vermeld. Dat is niet alleen te danken aan chef-kok Pieter van de Pavoordt, maar zeker ook aan de verrukkelijke wijnkaart van gastvrouw annex vinologe Heleen Boom. Ook voor een avondvullend programma ben je hier aan het juiste adres, want na het diner loop je zó door naar een intieme theatervoorstelling.
Het Klooster 2, theaterbouwkunde.nl/restaurant

#4. A Taste of Honey

Een hidden gem in een steegje aan de Brink: A Taste of Honey heeft een binnentuin waar je kan neerstrijken met een bagel, salade of brownie. Verwacht geen minimalisme, wel een overdaad aan kleurrijke kitsch, van huilende zigeunermeisjes tot roze flamingo's.
Spijkerboorsteeg 27, atasteofhoney.nl

#5. Fooddock

Wie qua keuken niet kan kiezen, gaat naar het hippe Havenkwartier; daar is een voormalige graansilo omgebouwd tot Fooddock. In de foodhal is de keuze reuze, van flammkuchen tot verse frieten en van Chinees streetfood tot kruidige kikkererwtenstoof uit het Midden-Oosten.
Zuiderzeestraat 2, fooddock.nl

Zie ook: De leukste Foodhallen van Nederland.

#6. Piknik

Akoestische optredens, koele drankjes, hangmatten en goede happen: zodra de zon schijnt is zomerbar Piknik in het Havenkwartier dé hotspot van Deventer. Leuk om te weten: deze stek is gemaakt van gerecyclede materialen, zoals een oude vloer uit een Lowlands-festivaltent!
Noordzeestraat 4, welovepiknik.nl

#7. De Hip

Drinken, dansen en dineren – het kan allemaal bij De Hip. Aan een van de mooiste pleinen van Nederland kun je van woensdag tot en met zondag terecht voor de HipHap, een bewuste (zo biologisch en gezond mogelijke) maaltijd voor een prima prijs.
Brink 21, dehip.nl

#8. Chez Antoinette

In een kruidenierszaak in het Bergkwartier begon oma Antoinette ruim veertig jaar geleden café Chez Antoinette. Anno nu is het een Portugese bodega annex à-la-carte-restaurant (met ook wisselende menu's). Een van de twee terrassen kijkt uit op de Bergkerk!
Roggestraat 10-12, chezantoinette.nl

#9. Coffee Together

Ingeklemd tussen de Grote en de Kleine Overstraat, dé winkelstraten van Deventer, is Coffee Together dé plek om even te pauzeren tijdens je dagje Deventer. De barista bereidt de lekkerste koffie van de stad en uit de keuken komen taarten, tosti's, sandwiches en soepen.
Lange Bisschopstraat 40, coffeetogether.eu

Locatie & route
  1. Boas
  2. Brood van Joop
  3. Theaterrestaurant Bouwkunde
  4. A Taste of Honey
  5. Fooddock
  6. Piknik
  7. De Hip
  8. Chez Antoinette
  9. Coffee Together
Bekijk ook
Daantje

Dordrecht / Food

Daantje
Fifth

Eindhoven / Food

Fifth
De leukste deals voor een dagje uit
De leukste deals voor een dagje uit
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Boek nu voordelig tickets naar Antwerpen
Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland
Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan