Menu

De favourites van Rob Dekay

De favoriete hotspots van de ambassadeur van Deventer

De skyline van de Hanzestad prijkt in de vorm van een tattoo op zijn hand. Nee, de liefde voor zijn stad steekt zanger en liedjesschrijver Rob Dekay niet onder stoelen en banken. De aangewezen persoon om het te vragen naar zijn favoriete plekken in de stad.

De skyline van de Hanzestad prijkt in de vorm van een tattoo op zijn hand. Nee, de liefde voor zijn stad steekt zanger en liedjesschrijver Rob Dekay niet onder stoelen en banken. De aangewezen persoon om het te vragen naar zijn favoriete plekken in de stad.

#1. Het Burgerweeshuis

Het Burgerweeshuis is een poppodium in een voormalig weeshuis. In dit muzikale hart van de stad begon ook mijn muzikale reis. Het programma is - net als het monumentale pand zelf - echt de moeite waard. En op woensdagavond kun je er gratis een band checken, klinkt toch als muziek in je oren?
Bagijnenstraat 9, burgerweeshuis.nl

#2. La Cantina

Heb je na een dagje Deventer je tas vol koeken en boeken, maar een maag zo leeg als je portemonnee? Schuif dan aan bij La Cantina, een klein sfeervol Italiaans restaurant met heerlijke pasta's en pizza's voor budgetprijsje. Je komt er niet voor het hipper-dan-hippe decor, maar voor de Sardijnse kookkunsten van eigenaar Salvatore.
Vleeshouwerstraat 3, lacantinadeventer.nl

#3. De Alm

We (Akwasi, Gerson en ik) bezongen in ‘Dorst’ natuurlijk niet voor niets De Alm. Het is echt mijn bruine stamkroeg. Ik kom er al van kinds af aan - toen nog aan de cola natuurlijk - en vind het de perfecte escape voor iedereen die het winkelen beu is. Terwijl je partner alle boetiekjes in de straat onveilig maakt, kun je zelf even bijtanken. Bandjes, vinylavonden en voetbal verhogen de feestvreugde.
Kleine Overstraat 87, facebook.com/cafedealm

#4. DAVO Bieren Stadsbrouwerij & Proeflokaal

Één van de fijnste plekken om een biertje te doen in de zon. Neem een kijkje (of rondleiding) in het industriële pand, waar je ziet hoe het Deventer bier wordt gebrouwen en dan snel door naar de heerlijke achtertuin waar jong en oud samenkomt. Want die picknicktafels, twinkelende priklichten, vuurkorven, het lekkere eten en al die heerlijke bieren zijn de perfecte ingrediënten voor een zwoele zomeravond.
Sluisstraat 6, davobieren.nl

#5. B&B Deventer

En tot slot nog een geschiedenislesje. In 1591 werd de stad door Prins Maurits ingenomen. Hij besloot de verdediging te versterken, ten koste van de tuinen van verschillende burgers. Ter compensatie kregen ze een lapje grond aan de overzijde van IJssel. Het begin van De Hoven, een idyllisch stukje stad aan de uiterwaarden van de rivier. Neem het pontje en laat alle stadse fratsen achter je, begin er een wandeltocht of blijf nog lekker nog een nachtje slapen. Mijn persoonlijke favoriet is de vriendelijke B&B Deventer, een schattig plekje met alles wat je nodig hebt voor een goede nachtrust.
Vonderstraat 5benbdeventer.nl

Locatie & route
  1. Het Burgerweeshuis
  2. La Cantina
  3. De Alm
  4. DAVO Bieren
  5. B&B Deventer
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan