Menu

5x Walstraat Deventer

Shoppen en wandelen

De Walstraat is een van de oudste straten van de stad en begint aan de voet van de Bergkerk. Je dwaalt vanaf hier zo naar de binnenstad. Maar loop niet te snel, want je vindt hier veel unieke winkeltjes: van antiek- en woonwinkels tot snoep en chocolade. Bovendien is de Walstraat, met al zijn geschiedenis, zelf ook de moeite waard voor een rustige wandeling.

De Walstraat is een van de oudste straten van de stad en begint aan de voet van de Bergkerk. Je dwaalt vanaf hier zo naar de binnenstad. Maar loop niet te snel, want je vindt hier veel unieke winkeltjes: van antiek- en woonwinkels tot snoep en chocolade. Bovendien is de Walstraat, met al zijn geschiedenis, zelf ook de moeite waard voor een rustige wandeling.

#1. Bergkerk Deventer

Deze van oorsprong Romaanse kruisbasiliek bevindt zich op een oude rivierduin in het Bergkwartier. De kerk werd in de jaren 1198–1209 gebouwd, maar door verbouwingen in de vijftiende eeuw heeft de kerk een laatgotisch karakter. In de kerk worden regelmatig exposities, bijeenkomsten en concerten gehouden.
Bergkerkplein 1

In de kerk worden regelmatig exposities, bijeenkomsten en concerten gehouden
Een goed cadeau vinden in deze winkel is niet moeilijk

#2. Mooi, Leuk en Lekker

De gemoedelijke en huiselijke sfeer bij cadeauwinkel Mooi, Leuk en Lekker biedt je de perfecte setting voor een zoektocht naar unieke cadeaus en hebbedingetjes. In de winkel is van alles te vinden, zoals keukengerei, sierkussens, handtassen, vogelhuisjes … Noem het op en je kunt het waarschijnlijk vinden bij Mooi, Leuk en Lekker. Een goed cadeau vinden in deze winkel is niet moeilijk. Het daarna weer weggeven des te meer.
Walstraat 117, Facebook.com/MooiLeukenLekker

#3. De oude mosterdfabriek van Golbach

Van 1920 tot 1966 werd in dit pand de bekende Golbach-mosterd geproduceerd. Lang was het gebouw dicht, maar nu is het hersteld tot markthal. Onder dikke houten balken vind je allerlei kraampjes met uiteenlopende producten. Je kunt er lekker rondlopen en je ogen uitkijken: het aanbod is heel divers. Van kleding, accessoires en handgemaakte sieraden tot aardewerk en antiek speelgoed. En uiteraard ontbreken heerlijke delicatessen, waaronder de Golbach-mosterd, niet in deze markthal.
Walstraat 64, Facebook.com/deoudemosterdfabriek

Lang was het gebouw dicht, maar nu is het hersteld tot markthal
De chocoladewinkel gaat met de seizoenen mee en er is altijd wel iets van chocolade in een actueel thema

#4. Snoepen bij Sjokolaa

Iets mee uit Deventer voor thuis? Dan is er natuurlijk de Deventer koek, maar vergeet ook de chocolade van Lidy Lentelink niet. Bij Sjokolaa vind je traditionele chocoladebonbons met vertrouwde smaken zoals karamel en mokka, maar ook verrassende smaken zoals bitterkoek, vijg of rozen. De chocoladewinkel gaat met de seizoenen mee en er is altijd wel iets van chocolade in een actueel thema. Een stripfiguur of iets in het thema van een feestdag bijvoorbeeld. Ook leuk: naast het kopen van chocolade kun je hier zien hoe alles ambachtelijk gemaakt wordt.
Walstraat 34, Sjokolaa.nl/sjokolaa/chocolaterie-winkel

#5. De Vrije Vogel

Wanneer je bij De Vrije Vogel naar binnen loopt is het als thuiskomen: alles klopt en de sfeer is goed. De winkel hangt vol vintage accessoires en woonaccessoires met een Scandinavisch tintje. Maar ook kaarten en papierwerk, sfeerlichten, plaids en kussens hebben in de winkel een plekje. En niet te vergeten de lekkere Franse delicatessen die ze bij De Vrije Vogel verkopen. Laat je er inspireren door al het moois dat er te zien is, er is genoeg: voor jezelf of een ander!
Walstraat 23, Devrijevogelinhuis.nl

De winkel hangt vol vintage accessoires en woonaccessoires met een Scandinavisch tintje
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan