Menu

10 uur in Deventer

Een dagje uit langs groene, lokale pareltjes

Een cityguide van een stad die je misschien niet direct op je radar hebt: Deventer! Het is een levendige stad met een monumentale sfeer, waar je prima een gehele dag kunt spenderen. Deventer noemt zich niet voor niets de Leukste Winkelstad van Nederland. Wij gingen op zoek naar de groene, lokale pareltjes van de stad. Deze prachtige stad aan de IJssel is een bezoekje méér dan waard.

Een cityguide van een stad die je misschien niet direct op je radar hebt: Deventer! Het is een levendige stad met een monumentale sfeer, waar je prima een gehele dag kunt spenderen. Deventer noemt zich niet voor niets de Leukste Winkelstad van Nederland. Wij gingen op zoek naar de groene, lokale pareltjes van de stad. Deze prachtige stad aan de IJssel is een bezoekje méér dan waard.

10.00 Een stevig ontbijt

Vegetarisch, biologisch, halal, lactosevrij of glutenvrij… Wat jouw dieetwens ook is, Ivan en zijn team doen hun uiterste best om voor iedereen een lekker en uniek broodje op tafel te zetten. De Broodbode maakt al hun soorten brood (inclusief glutenvrij) zelf - en dat proef je. Vergeet ook vooral niet een van de koffiespecialiteiten van Ivan te proeven (zoals de Beetroot Latte hier op de foto), die maken je broodbodemaal af.
Lange Bisschopstraat 5, broodbode.nl

11.00 Shoppen in de Kleine Overstraat

De Kleine Overstraat is een feest om doorheen te wandelen. Zo vind je er onder andere Appel & Ei. Alle tweedehandskleding die er wordt verkocht is van hoge kwaliteit, eigentijds en stijlvol. Deze winkel laat zien dat tweedehands shoppen heel normaal is én voor iedereen. Alles hangt op kleur, waardoor je ook nog eens bewust op de kleur kunt shoppen die bij jouw haar- en huidskleur past.
Kleine Overstraat 36, appelenei.nl/winkels/deventer

Loop vervolgens naar binnen bij DARE: Duurzaam, nAtuurlijk, oRganic, Ecofriendly. Een fijn winkeltje waar je veel Scandinavische kledingmerken voor zowel dames als heren vindt, veelal met een eerlijk en/of duurzaam karakter, zoals Minimum, Just Female en Dr. Denim Jeansmakers. Daarnaast hebben ze veel leuke accessoires zoals sieraden, sokken en tassen.
Kleine Overstraat 13, darefashion.nl

13.00 Tijd voor een pitstop!

Voor een shot cafeïne, lunch of (huisgemaakte) zoetigheid houd je een pitstop bij Coffee Together, waar zoveel mogelijk wordt gewerkt met biologische, fairtrade producten. Liever doorgaan met shoppen? Je kunt hier aan het einde van de dag ook prima terecht voor een lekker wijntje of biertje. Vergeet niet naar boven te lopen en een kijkje te nemen bij de free library.
Lange Bisschopstraat 40, coffeetogether.nl

15.00 Rondstruinen & verder shoppen

Een énorme winkel waar je uren rond kunt snuffelen. Bij Plek vind je mooie kleding, heel veel accessoires en fijne producten voor in huis. Met een hoog 'hebben!'-gehalte, support je hier mooie, eerlijke merken zoals Filippa K en RAINS.
Engestraat 15-17, plekstore.nl

'Tegenwoordig zou je dit een conceptstore noemen, maar wij hebben áltijd al van-alles-en-nog-wat verkocht', aldus Kristianne van cadeaushop Hoge Ramen. Je vindt er producten voor in de keuken en in de badkamer, en voor je kledingkast en het interieur. Extra fijn: ze hebben veel liefde voor producten met een goed verhaal. Zo vind je er onder andere producten van O.Green, Seepje, Zuperzozial, babongo en Kromkommer.
Grote Overstraat 46, hoge-ramen-webshop.nl

18.00 Voel je vrij bij Fooddock

Op een kwartiertje lopen van het centrum ligt Fooddock. Deze eerste foodhal van Oost-Nederland bevindt zich in een oude graansilo, waar ondernemers voor een periode een foodtruck kunnen huren. Het is er gezellig en bij lekker weer kan je heerlijk vertoeven op het terras van het schip de Buitenboord. De keuze is reuze: kies uit een broodje kofte, een vega flammkuchen of een Afrikaanse dip met bakbanaan. Wat mij betreft een van de leukste restaurants van Deventer. Wát een fijne, vrije afsluiter van een dagje in Deventer!
Havenkwartier, Zuiderzeestraat 2, fooddock.nl

Moderne Hippies

Geschreven door: Moderne Hippies

Zoë is de oprichtster van modernehippies.nl: een platform voor en door avonturiers, vrije geesten & levensgenieters, waarop ze schrijft over bijzondere hotspots met een duurzaam karakter. Daarnaast maakt ze onder de naam Professional Wild Child video's en vlogs over mind, body & soul onderwerpen.

Locatie & route
  1. De Broodbode
  2. Appel & Ei
  3. DARE
  4. Coffee Together
  5. Plek
  6. Hoge Ramen
  7. Fooddock
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan