Menu

Wandelroute Den Haag – Scheveningen

Een wandeling met een koninklijk tintje

Wandel door chic Den Haag en via het groen van stadsparken en kleine bossen naar de kust van Scheveningen. Onderweg kom je langs monumentale panden, historische monumenten en tal van musea en paleizen. Een wandeling met een koninklijk tintje.

Wandel door chic Den Haag en via het groen van stadsparken en kleine bossen naar de kust van Scheveningen. Onderweg kom je langs monumentale panden, historische monumenten en tal van musea en paleizen. Een wandeling met een koninklijk tintje.

Via de binnenstad – door de statige ambassadebuurt – naar het groen van de Scheveningse Bosjes

De wandeling start bij het Centraal Station en neemt je via de binnenstad mee – door de statige ambassadebuurt – naar het groen van de Scheveningse Bosjes. Om af te sluiten bij het Kurhaus aan de boulevard van Scheveningen.

Vanaf het CS wandel je via het Malieveld langs het Mauritshuis. De permanente collectie met onder andere Hollandse meesters als Frans Hals, Jan Steen en Vermeer mag je natuurlijk niet overslaan! Neem een kijkje op de website van het museum voor de meest actuele tentoonstellingen.

De route voert verder door het Binnenhof naar Paleis Noordeinde en Paleis Kneuterdijk, waar nu de Raad van State gevestigd is. Het bordes zul je meteen herkennen: in dit pand worden ministers beëdigd en nieuwe kabinetsformaties aangekondigd.

Verderop passeer je Paleis Lange Voorhout, het voormalige winterverblijf van koningin Emma. Tegenwoordig is hier het Escher-museum, Escher in het Paleis, gevestigd. Naast de topstukken van Escher biedt het een uniek kijkje op het interieur van een koninklijk paleis. Let op de bijzondere parketvloeren van kunstenaar Donald Judd en de kristallen kroonluchters in geometrische vormen, van Hans van Bentem.

In dit pand worden ministers beëdigd en nieuwe kabinetsformaties aangekondigd
De wandeling eindigt bij het chique Kurhaus in Scheveningen

Via de gezellige Denneweg, met zijn leuke boetiekjes en kleine terrassen, vervolgt de route zich door de statige ambassadebuurt via Panorama Mesdag langs het Vredespaleis naar het groen van de Scheveningse Bosjes. De wandeling eindigt bij het chique Kurhaus in Scheveningen. Vergeet niet op de boulevard om je heen te kijken naar de fantastische beelden van beeldhouwer Tom Otterness. De figuren, die allemaal een ander sprookje uitbeelden, horen bij museum Beelden aan Zee. In een duinpan ligt bijvoorbeeld een reusachtig vrouwengezicht van de Spaanse kunstenaar Jaume Plensa. Het geeft de boulevard een surrealistisch aanzien.

Nog niet uitgewandeld? Dan kun je de route verlengen. Dit alternatief is minder stads en biedt meer natuur. Door duinen, langs de Waalsdorpervlakte en door het Haagsche Bos wandel je in 11 kilometer terug naar het Centraal Station. Bekijk de volledige route van deze wandeling en het gehele aanbod aan wandelroutes op ns.nl/wandelingen

Nog niet uitgewandeld?
LaPeet

Geschreven door: LaPeet

Fotografe en blogger LaPeet reist voor verschillende opdrachtgevers de wereld rond. Op Tripstermagazine.com deelt ze haar reisverhalen en en laat ze je talloze exotische bestemmingen en spannende steden zien.

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan