Menu

Video - Mooie stad achter de duinen

Een middag op tour van Den Haag naar Scheveningen

Oh oh Den Haag! Bijna dagelijks worden er nieuwe restaurants, winkels en andere fijne plekken geopend in de hofstad. Hoogste tijd voor een (re)tourtje Den Haag, waarbij je uiteraard ook even het strand van Scheveningen mee wilt pakken – twee vliegen in één klap.
(Video onderaan in artikel)

Oh oh Den Haag! Bijna dagelijks worden er nieuwe restaurants, winkels en andere fijne plekken geopend in de hofstad. Hoogste tijd voor een (re)tourtje Den Haag, waarbij je uiteraard ook even het strand van Scheveningen mee wilt pakken – twee vliegen in één klap.
(Video onderaan in artikel)

#1. Pistache Café

Begin je dagje Den Haag goed bij Pistache Café. Of je nu cravings hebt voor een gezond ontbijtje / lunch of 'cheatday' zoetigheden, bij Pistache kom je hoe dan ook aan je trekken. Het prachtige mintgroene zaakje op de hoek van de Prinsestraat staat in menig Haags favorietenlijstje en dat is niet zonder reden. Van croissants, breakfastbowls en wentelteefjes, via diverse salades en sapjes tot stevige clubsandwiches: alles is even lekker. Genieten met een gezond geweten kan ook, met de suikervrije, veganistische (!) taartjes van SUE. Helemaal fijn is het bij Pistache als de zon schijnt. Strijk dan neer op hun fijne terras met uitzicht op de paleistuinen en je voelt je de koning te rijk.
Prinsestraat 134, pistachecafe.nl

Van gezonde ontbijtjes tot 'cheatday' zoetigheden, bij Pistache kom je zeker aan je trekken
Als koning Willem-Alexander in het land is, hangt de vlag te wapperen vanuit het paleis

#2. Paleis Noordeinde

Vanaf Pistache loop je zo de sierlijk aangelegde paleistuinen in met hieraan grenzend Paleis Noordeinde, de werkplek van koning Willem-Alexander. Als hij in het land is kun je dit zien aan de wapperende vlag aan het paleis. Het is prachtig rondlopen in de tuinen en rondom het paleis, dat slechts een aantal dagen per jaar voor het publiek open is. Wil je weten om welke dagen het gaat? Bezoek het dan op de website, daar zijn ook kaarten verkrijgbaar.denhaag.com.
Noordeinde 68, denhaag.com/paleis-noordeinde

#3. COLLECTIV. by Swan

In de buurt rondom Paleis Noordeinde is het ook goed shoppen. Voor unieke fashion, accessoires en cadeautjes voor een ander - of voor jezelf - ga je naar COLLECTIV. by Swan. Deze bijzondere conceptstore is een collectief van makers, ontwerpers en creatieve inkopers. De meeste deelnemers zijn onderdeel geweest van Swan Market, een populaire 'makers' markt die met regelmaat in verschillende steden in Nederland en België plaatsvindt. Het aanbod bij COLLECTIV. by Swan is reuze: fashion, sieraden, kunst, vintage items, kussens, lampen en nog veel meer. Wil je hier even van bijkomen? Strijk dan neer voor een heerlijke koffie of lunch. Dat kan namelijk ook bij COLLECTIV.
Prinsestraat 5Ainstagram.com/collectivbyswan

Een originele conceptstore van diverse makers, ontwerpers en creatieve inkopers
Bijzondere kleding en accessoires met neutrale looks, maar kwalitatieve stoffen en details

#4. House of Poems

Nog zo'n fijne winkel in de Prinsestraat die een bezoekje waard is: House of Poems. De bijzondere kleding en accessoires die je hier vindt zijn over het algemeen neutraal qua looks, maar met bijzondere, kwalitatieve stoffen en details. Alle items worden met zorg uitgezocht met in het verrassende aanbod veel Scandinavische merken, maar ook mooie Franse labels. Elke week is er een nieuwe levering, dus je kunt telkens weer iets nieuws ontdekken.
Prinsestraat 9, houseofpoems.com

#5. Tram naar Scheveningen

Een bezoekje aan 'die mooie stad achter de duinen' is natuurlijk pas écht compleet als je die duinen ook daadwerkelijk hebt gezien. Op naar Scheveningen dus. Stap in het centrum van Den Haag op een trammetje en je bent in no time aan de kust. De achtertuin van Den Haag heeft een kilometers lang strand en is in elk seizoen een fijne plek om te zijn. Je gaat erheen voor je portie zon, zee en strand natuurlijk, maar ook de verschillende attracties, winkels, restaurants, festivals en musea maken Scheveningen de moeite van het (korte) tramritje waard.
Plan je rit op htm.nl.

Vanuit het centrum van Den Haag ben je met een trammetje in no time aan de kust
In de Sprookjestuin staat de Haringeter, een beeld van maar liefst 12 meter hoog

#6. Museum Beelden aan Zee

Verscholen in de duinen ligt een prachtig en bijzonder museum: Beelden aan Zee, in 1994 opgericht door verzamelaarsechtpaar Theo Scholten en Lida Scholten-Miltenburg. Als enige museum in Nederland ligt de focus hier puur en alleen op moderne (inter)nationale beeldhouwkunst, met meer dan 3000 beelden en sculpturen. Het onderwerp van de vaste collectie is mensbeelden van nu, met beelden in alle stijlen en materialen. In de Sprookjestuin op de boulevard is het thema Sprookjes en legenden over de zee. Hier staat onder meer de Haringeter, een beeld van maar liefst 12 meter hoog.
Harteveltstraat 1, beeldenaanzee.nl

#7. De Scheveningse Pier

Op de Scheveningse pier is van alles te beleven. Pierewaaien? Dat kan uiteraard. Hoog de lucht in? Stap in het immense reuzenrad boven zee. Je honger stillen? Geen probleem in een van de vele restaurants. Voetjes van de vloer? Het hele jaar rond worden er festivals en concerten op De Pier georganiseerd. Adrenalinekick nodig? Stap dan in de Zipline en raas vanaf de 55 meter hoge Bungy Toren met 70 km/u langs het reuzenrad, over zee en 't strand om te eindigen bij de terrasjes aan het begin van De Pier. Wil je als klap op de vuurpijl blijven slapen boven zee? Boek dan een van de Pier Suites, met spectaculair uitzicht op de 'good old' Noordzee.
Meer info: denhaag.com/de-pier

Stap in de Zipline en raas vanaf de 55 meter hoge Bungy Toren met 70 km/u over De Pier
Voor fijnproevers dé plek om jezelf te verwennen na een dagje Den Haag en Scheveningen

#8. Restaurant Waterproef

Een kanjer langs de kade! Aldus de michelingids 2018. Waterproef is een van de betere restaurants van Den Haag, in het hart van de Scheveningse jachthaven. Het menu is verfijnd Frans, met mediterraanse, Aziatische maar ook Hollandse invloeden. Op het menu onder meer Noordzeekrabsalade met haringkuit, gebakken zeeduivelfilet met schaaldierensaus en ’indian pumpkin’ met papadums. Met name de wijnkaart is indrukwekkend en heeft dan ook diverse (internationale) prijzen in de wacht gesleept. Als je een fijnproever bent, is Waterproef dé plek als je jezelf wilt verwennen na een dagje Den Haag en Scheveningen.
Doctor Lelykade 25, restaurantwaterproef.nl

 

Locatie & route
  1. Pistache Café
  2. Paleis Noordeinde
  3. COLLECTIV. by Swan
  4. House of Poems
  5. Tram naar Scheveningen
  6. Museum Beelden aan Zee
  7. De Pier
  8. Restaurant Waterproef
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan