Menu

Kloosterwinkel Monastic

Broeders en biertjes

De Oude Molstraat in Den Haag: de leukste bruine kroegen, talloze restaurantjes én een klooster. Midden in het historisch centrum van de stad, maar toch heel verscholen. Een ware Haagse schat.

De Oude Molstraat in Den Haag: de leukste bruine kroegen, talloze restaurantjes én een klooster. Midden in het historisch centrum van de stad, maar toch heel verscholen. Een ware Haagse schat.

Hét recept om ontmoeting te creëren? Bier!

Een klein stukje geschiedenis: ooit was het Willibrordushuis een van de drie Haagse schuilkerken. Later was het klooster 150 jaar in handen van zusters, maar sinds vier jaar staan er zes enthousiaste broeders aan het roer: de Broeders van Sint Jan. Hun belangrijkste missie: ontmoeting creëren. En daar hebben de mannen goed over nagedacht. Hoe treden wij naar buiten toe, hoe ontmoeten wij de burger? Hun even simpele als briljante antwoord? Bier!

Het Haagsche Broederbier was geboren. Een kloosterbier dat daadwerkelijk gebrouwen wordt door broeders. De bijkeuken van het klooster is het decor voor het brouwproces, de etiketten worden geplakt door vrijwilligers en geproefd wordt er gewoon door de broeders zelf. Het doel: een nieuw publiek aanboren, de drempel naar het klooster verlagen. Dat doen ze niet alleen door bier te brouwen, maar ook door de mooie kloosterwinkel die zich in het pandje naast het klooster bevindt. De voordeur staat letterlijk open voor de inwoner van, en de bezoeker aan Den Haag. Want wat heeft zo'n klooster nu eigenlijk te bieden?

 

De Monastic store geeft je een indrukwekkend kijkje. Mooie, ambachtelijke en eerlijke kloosterproducten uit Franse en Nederlandse kloosters staan uitgestald in de winkel. Beeldjes, boeken, kaarsen en keramiek, maar ook een ruime tafel om een praatje te kunnen maken met de aanwezige vrijwilliger of andere bezoeker. Natuurlijk vind je er ook hun eigen gebrouwen kloosterbier. Want dat verkopen ze uiteraard niet online, ontmoeting staat immers aan de basis van het product.

Ambachtelijke producten uit Franse en Nederlandse kloosters

De sfeer in het klooster en in de kloosterwinkel maken de meeste indruk. Het gastvrije onthaal, de mooie verhalen; een oase van rust midden in de stad. En wil je een kaarsje branden? Kijk dan of je op nummer 37 toegang hebt tot het indrukwekkend mooie en rustgevende kapelletje. En nee, wij zijn niet gelovig, maar wel groot fan van deze unieke Haagse schat.

Let op: de Monastic store is open op vrijdag en zaterdag van 13.00 uur tot 16.30 uur.

Haagse Schatten

Geschreven door: Haagse Schatten

Dat fijne koffietentje, die verscholen stadstuin en de onontdekte wijnbar. Barbara en Marlies gaan op ontdekkingsreis en nemen jou mee! Ze bloggen over nieuwe ontdekkingen, zetten Haagse schatten op hun digitale schatkaart en verbinden levensgenieters met bijzondere Haagse ondernemers.

Locatie & route

Monastic store 
Oude Molstraat 35 
2513 BA Den Haag 
http://monasticstore.nl/offline-store

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan