Menu

10 uur in Den Haag

Den Haag is meer dan de stad van politiek en paleizen. De hippe koffietentjes en unieke boetiekjes zijn verborgen achter de grote bezienswaardigheden. We nemen je mee naar het échte Den Haag.

Den Haag is meer dan de stad van politiek en paleizen. De hippe koffietentjes en unieke boetiekjes zijn verborgen achter de grote bezienswaardigheden. We nemen je mee naar het échte Den Haag.

10.00 Aanbellen bij de koning

Den Haag barst van de verborgen tuinen en hofjes. Zo ook de achtertuin van paleis Noordeinde, de Paleistuin. De smalle Molenstraat in het centrum van de stad biedt toegang tot een geheime doorgang naar het park. Druk op de bel en de deur wordt voor je geopend. Geniet van de mooie vijvers, het uitzicht op de Koninklijke Stallen en de vele sportlessen die er op dit tijdstip worden gegeven.
Molenstraat, Denhaag.com/nl/paleistuin

11.00: Kleurrijk ontbijt bij Confetti

Na een wandeling door de Paleistuin is het hoog tijd om lekker te ontbijten. Dat kan bij Confetti. De naam verraadt het al enigszins: alle gerechten zijn een feest voor het oog én voor de maag. Bij Confetti vinden ze dan ook: als je jezelf verwent, doe het dan goed. Laat die pancakes en taartjes dus maar komen. Ze hebben overigens ook genoeg gezonde opties, zo lekker dat het feestje er zeker niet minder om is.
Confetti, Prinsestraat 63, Lunchroomconfetti.nl

12.00 Hands-on shoppen in de Boekhorststraat

Tijd om te winkelen. Met een goedgevulde maag vervolg je je weg langs het oude stadhuis van de hofstad, over de Grote Markt naar de Boekhorststraat. Een onvolprezen winkelstraat waar veel unieke plekjes te vinden zijn. Zoals bijvoorbeeld de Zusjes Vintage Boetiek. Eigenaressen Sanne en Moniek hebben de kledingrekken volgehangen met de mooiste tweedehandskleding, accessoires en sieraden. Iets verderop vind je ook de Naaierij, waar je niet alleen kleding kunt kopen maar ook kunt (ver)maken. De naaimachines die er staan kun je tegen betaling gebruiken om je eigen kledingstukken op te vrolijken, of om deel te nemen aan een van de naaiworkshops.
Zusjes Vintage Boetiek, Boekhorststraat 93, Zusjesvintageboetiek.business.site
De Naaierij, Boekhorststraat 161, Denaaierij.nl

13.00 Haagse biertjes als souvenir

Dorst Craft Beer Shop is expert op het gebied van, je raadt het al, craft bier. Wie binnenkomt vindt aan de linkerhand een goedgevulde kast met een sterke selectie echte Haagse bieren. Het kundige personeel kan je vast en zeker helpen met het vinden van het perfecte Haagse souvenir voor de thuisblijvers.
Dorst, Boekhorststraat 99, Dorstcraftbeershop.nl

13.45: Lichte lunch bij Juni Café

Met de tassen gevuld plof je neer op een stoel van Juni Café. Een verborgen schat midden in het centrum. Dit café zit in het Nutshuis, een onafhankelijk podium voor zowel kunstenaars als cultureel-maatschappelijke organisaties. Na een lichte lunch kun je je nog laten inspireren door een expositie te bezoeken of een rondje te lopen door de immer goedverzorgde Nutstuin.
Juni Café en het Nutshuis, Riviervismarkt 5, Junilekkernijen.nl

15.45: Genieten van groen bij Filya Indoor Garden

De stadse lucht verruil je voor de ommuurde jungle die Filya Indoor Garden heet. Deze winkel staat vol met de meest geweldige planten en bijpassende potten. Vertel de dames in de winkel waar je van houdt en hoe licht je huis is, en ze zullen binnen een mum van tijd de mooiste groene creaties voor je tevoorschijn toveren.
Filya Indoor Garden, Fluwelen Burgwal 1F, Filyaindoorgarden.com

16.30 Ontladen bij Lola Bikes & Coffee

Tijd voor een stevig ‘bakkie pleur’, zoals ze in Den Haag zeggen. Bij Lola Bikes & Coffee kun je een heerlijke kop koffie bestellen, met daarnaast een plakje authentieke Haagse Hopjes-cake. Ondertussen kijk je je ogen uit: het café hangt vol met racefietsen, wieleroutfits en andere rennersattributen. De eigenaars van Lola zijn namelijk net zo gek op fietsen als ze op koffie zijn. Een gouden combinatie, zo blijkt: de sfeer is er altijd top.
Lola Bikes & Coffee, Noordeinde 91, Lolabikesandcoffee.nl

18.00 Dineren bij het Filmhuis

Je sluit de dag perfect af met een diner bij het Filmhuis aan het Spui. De hoge ramen in het restaurant geven je hier een heerlijk uitzicht over het Spuiplein. Tijdens het dessert kun je je ogen laten gaan over de filmprogrammering: naast een altijd sterke selectie arthouse en independent films zijn er ook regelmatig bijzondere lezingen of speciale vertoningen. De trein naar huis haal je nog wel, vanaf het Filmhuis is het maar een kleine 10 minuten wandelen naar station Den Haag Centraal.
Filmhuis Den Haag, Spui 191, Filmhuisdenhaag.nl

 
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan