Menu

12 uur in Den Haag

Hip winkelen en uitgebreid genieten

Lekker struinen door de mooiste straatjes en langs de meest bijzondere winkels, even van de gebaande paden af, op een heuse ontdekkingreis. Precies zoals wij dat normaal gesproken ook doen. Wij nemen je mee door mooi Den Haag via een uitgebreide stadswandeling. Via het centrum, door de Paleistuinen naar het bruisende Zeeheldenkwartier.

Lekker struinen door de mooiste straatjes en langs de meest bijzondere winkels, even van de gebaande paden af, op een heuse ontdekkingreis. Precies zoals wij dat normaal gesproken ook doen. Wij nemen je mee door mooi Den Haag via een uitgebreide stadswandeling. Via het centrum, door de Paleistuinen naar het bruisende Zeeheldenkwartier.

10.00 Goed beginnen bij Bliss

We starten de dag met een (Haags) bakkie en een authentieke Portugese pastel de nata bij het knusse Bliss. Je krijgt er gegarandeerd een warm welkom van de passievolle eigenaresse Luisa. Opgegroeid in Lissabon, maar nu trotse inwoonster van Den Haag. Het uitgebreid koken met haar familie mist ze regelmatig, maar stiekem zijn wij reuze blij dat ze haar kookkunsten en passie voor het koken nu met ons deelt.
Kettingstraat 12A, blisscake.nl

11.00 In het nieuw bij LISTed – The Store

Via de Gravenstraat, Driehoekjes en de Oude Molstraat (met leuke kroegjes!) lopen we door naar LISTed in de Molenstraat. Het is zo'n winkel waar al je mooie, draagbare items bij elkaar komen. Denk aan kleding van fijne merken als Samsøe Samsøe, Anecdote en Amatør, mooie sieraden en kanten lingeriesetjes. Het is zo'n winkeltje waar je, op zoek of niet, altijd slaagt – overigens ook voor bijzondere boeken, cadeautjes en een goede kop koffie. Een waarschuwing is dan ook wel op zijn plek: de kans dat je deze winkel verlaat met in iedere hand tenminste twee tassen, is aanzienlijk. Je bent gewaarschuwd.
Molenstraat 36, listed-thestore.com

12.00 Struinen door de Paleistuin

Aan de Molenstraat vind je de toegang tot een uniek plekje in Den Haag dat je als bezoeker van onze fijne stad simpelweg móét leren kennen: de paleistuin achter Paleis Noordeinde. De ultieme plek om de hectiek van de stad even te ontvluchten. Vroeger stond de tuin bekend als Prinsessentuin, maar niet gevreesd: tegenwoordig mag je ook zonder kroontje het park betreden! De tuin heeft drie ingangen, waarvan de zij-ingang in de Molenstraat, recht tegenover de Oude Molstraat, veruit de leukste is. Het enige dat je hoeft te doen is ouderwets belletje trekken, dan gaat de deur zo voor je open!
Prinsessewal, koninklijkhuis.nl/paleis-noordeinde

13.00 Neerstrijken bij bijClarence

Na je wandelingetje door de Paleistuin, loop je de Prinsessewal af tot het Piet Heinplein, waar je links afslaat naar de Piet Heinstraat. Plof neer bij een van onze favo spots in het Zeeheldenkwartier. Een jazzy muziekje op de achtergrond, huisgemaakte taarten in de vitrine en een heerlijke lunchkaart, dat is bijClarence in het kort. Zo'n zaakje waar je tot rust komt, je thuis voelt en waar je urenlang kunt vertoeven. Ons vaste plekje? Aan het raam, uitkijkend op de altijd bruisende Piet Heinstraat. Wij smulden er onlangs van heerlijke wraps en hoorden achter de bar de recepten van nieuwe taarten besproken worden door meiden met passie. Net als eigenaar Clarence trouwens. Kan geen toeval zijn.
Piet Heintraat 60A, bijclarence.nl

15.00 Woonwinkelen bij The Fine Store

Nagenietend van je lunch, loop je twee deuren verder The Fine Store binnen. Je vergaapt je aan de prachtige designmeubelen en de mooiste woonaccessoires van pure, natuurlijke materialen. Je loopt gegarandeerd vol inspiratie, en wellicht met een paar mooie, nieuwe items, weer naar buiten. Wij vinden het heerlijk om hier ideeën voor ons eigen interieur op te doen, te fantaseren over hoe al die fantastische meubels en accessoires onze huizen een metamorfose kunnen geven.
Piet Heinstraat 64, thefinestore.com

17.00 Een welverdiende borrel bij Wicked Wines

Inmiddels is het tijd voor een goed glas wijn. En dus loop je terug naar het Piet Heinplein, waar je linksaf slaat naar de Anna Paulownastraat, die even verder overgaat in het mooie Anna Paulownaplein. Aan de linkerkant vind je Wicked Wines. In de mooie zaak worden heerlijke wijntjes van over de hele wereld geschonken, en mooie hapjes en lekkere Gin Tonics geserveerd. Het is zo'n zaak waar ze verstand van en bovenal liefde voor wijn hebben. Waar ze je dolgraag adviseren welke wijn het beste bij jouw smaak past. Onze favoriet: de kruidige en volle Shiraz uit Zuid-Afrika. En ook de hapjes zijn om te smullen!
Bazarstraat 42, wickedwines.nl

19.00 Sushi!

Een wandeling via De Trompstraat en Hugo de Grootstraat brengt je in nog geen tien minuten in de Prins Hendrikstraat. En daar is het tijd voor de afsluiter van deze heerlijke dag. Even een korte introductie: want wat begon in eigen keuken, uitgroeide tot een loketje in de Haagse kapsalon Haagsche Kopjes (ook een aanrader!), resulteerde uiteindelijk in een eigen restaurantje in de bruisende Prins Hendrikstraat: De Sushimeisjes. Lisa en Nicole zijn twee vrolijke Haagse meiden met een gezamenlijke passie: sushi! Dames met een missie, en wat hebben ze het goed voor elkaar! Dagverse sushi, de heerlijkste salades, Japanse biertjes en bijpassende wijntjes. Wij zijn fan!
Prins Hendrikstraat 96, desushimeisjes.nl

Haagse Schatten

Geschreven door: Haagse Schatten

Dat fijne koffietentje, die verscholen stadstuin en de onontdekte wijnbar. Barbara en Marlies gaan op ontdekkingsreis en nemen jou mee! Ze bloggen over nieuwe ontdekkingen, zetten Haagse schatten op hun digitale schatkaart en verbinden levensgenieters met bijzondere Haagse ondernemers.

Locatie & route
  1. Bliss
  2. LISTed
  3. Paleistuin Paleis Noordeinde
  4. bijClarence
  5. The Fine Store
  6. Wicked Wines
  7. De Sushimeisjes
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan