Menu

10x de leukste strandtenten van Den Haag en Scheveningen

Van verstilde tentjes tot bruisende beachbars waar je komt om te feesten, surfen en dansen. En van culinaire hoogstandjes tot verrukkelijk anti-katervoer, Scheveningen heeft het allemaal!

Van verstilde tentjes tot bruisende beachbars waar je komt om te feesten, surfen en dansen. En van culinaire hoogstandjes tot verrukkelijk anti-katervoer, Scheveningen heeft het allemaal!

#1. Hart Beach 

Dit is dé surfstek van het Noorderstrand, dus worden er surf- en suplessen georganiseerd en is de surfshop gevuld met kleding en planken. Ook de ontspannen beachbar loopt over van de surfvibes en serveert biologisch lekkers. Ook aan de niet-surfer! 

Plan je reis met de Reisplanner: Strandweg 3b, Scheveningen, hartbeach.nl

Dit is dé surfstek van het Noorderstrand
Vrijdag en zaterdag brengt de dj lekkere deuntjes naar het strand

#2. The Fat Mermaid

Voor de deur van museum Beelden aan Zee ligt deze duurzame beachbar. Begeef je hier naartoe voor verse vis uit de Noordzee, vlees van Lindenhoff en ambachtelijk brood van Jordy’s Bakery. Op vrijdag en zaterdag brengt de dj lekkere deuntjes naar het strand en kun je er met de voetjes van vloer.

Plan je reis met de Reisplanner: Strandweg 19, thefatmermaid.nl

#3. The Shore

Ook hier een flinke portie surfvibes en biologisch menu. Een ontbijtstek pur sang, want ze serveren heerlijke baristakoffie van boontjes van de Haagse Roast Factory, verrukkelijke pancakes en smoothies. Zin om vervolgens in actie te komen? The Shore is ook een surfschool.

Plan je reis met de Reisplanner: Strandweg 2A, theshore.nl

Ook hier een flinke portie surfvibes en biologisch menu
De kaart staat vol zomerse gerechtjes

#4. Barbarossa 

Schijnt de zon? Zoek dan deze wit met blauwe strandtent op en je waant je aan de Middellandse Zee. Dat begint bij de aankleding, de kaart vol zomerse gerechtjes doet de rest. Goede start: tijdens de Breakfast Club geniet je met de voetjes in het zand van een uitgebreid ontbijtbuffet.  

Zwarte Pad 61, barbarossabeach.nl

#5. Naturel 

Ga je voor sereen, wit en minimalistisch? Loop dan naar het einde van het Zwarte Pad. Net voor het naaktstrand, in een oase van rust, is daar Naturel. Het gedroomde strandhuis, zeker omdat het eten eerlijk en puur is en de activiteiten bestaan uit yoga, massages en barbecues.  

Noorderstrand 2, naturel.info

Het eten is eerlijk en puur en de activiteiten bestaan o.a. uit yoga
Overdag kun je in de hippiesfeer uitgebreid lanterfanten en lekker eten

#6. Indigo 

Waar is het feestje? Bij deze bontgekleurde beachclub waar fijne tunes, dj’s en bandjes samengaan met Tibetaanse vlaggetjes, priklichten en een multicolor bar. Overdag kun je in de hippiesfeer uitgebreid lanterfanten en lekker eten, want het menu is een mix van supergezonde gerechtjes en stevig anti-katervoer.

Strandweg 65, beachclubindigo.nl

#7. Down Under Beach

Kiteles? Check! Salades, pizza uit de houtoven en strandbarbecue? Check! Surfles en strandactiviteiten? Check! Check! Dit Beach House heeft het allemaal en dat maakt het de ideale bestemming voor een sport- en stranddag. Sta je meer in de chillmodus, ook daarvoor ga je naar deze houten no-nonsense tent.

Zwarte Pad 1, downunderbeach.nl

 

Salades, pizza uit de houtoven en strandbarbecue?
De lekkerste cocktails en een kaart vol wereldgerechten maken het leven bij Manta goed

#8. Manta

Met een interieur vol pistache en flessengroen, olijfbomen en wuivende palmen is dit echt een groentje. Tel daar de lekkerste mocktails, cocktails en kaart vol wereldgerechten bij op en je snapt dat het leven goed is bij Manta. Extra: de sportieve en ontspannende activiteiten in zee en zand.

Strand Noord 57b, mantabeach.nl

#9. Buiten

Als de overheerlijke hapjes en drankjes je niet naar het steenrode strandpaviljoen lokken, dan wel zijn Green Key. Buiten is namelijk al een eeuwigheid duurzaam en doet dat met verve. Het leven wordt hier regelmatig gevierd met strandconcerten en feestjes.

Zwarte Pad 67, ganaarbuiten.nl

Het leven wordt hier gevierd met strandconcerten en feestjes
Simonis is een van de bekendste vishandelaren van de regio

#10. Catch by Simonis

Het kaderestaurant gooit hoge ogen met spartelverse vis, kreeftenplateaus, sushi en oesters. Logisch, want Simonis is een van de bekendste vishandelaren van de regio. De locatie is perfect voor een visrestaurant, namelijk in de haven van Scheveningen, met uitzicht op meeuwen en jachten.

Dr. Lelykade 43, catch-bysimonis.nl

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan