Menu

De favourites van Rachel Theuns

De favoriete adressen van yogadocent Rachel Theuns

Rachel Theuns is yogadocent en eigenaresse van Helder Yoga, een yogastudio op vijf minuten slenteren van zee. Op het heerlijke Haagse strand verzorgt ze ook regelmatig yogalessen. Het strand staat dan ook met stip op nummer één in haar lijst van Haagse hotspots.

Rachel Theuns is yogadocent en eigenaresse van Helder Yoga, een yogastudio op vijf minuten slenteren van zee. Op het heerlijke Haagse strand verzorgt ze ook regelmatig yogalessen. Het strand staat dan ook met stip op nummer één in haar lijst van Haagse hotspots.

#1. Het Zuiderstrand 

“Het Zuiderstrand wordt wel het stille strand genoemd en ligt ingeklemd tussen de haven van Scheveningen en Kijkduin. Op dit strand lig je niet hutjemutje, maar vind je rust, ruimte en fijne strandtenten. Mijn favoriete adressen zijn De Staat en Zuid, bij voorkeur bij zonsondergang. Met de teentjes in het zand en een drankje in de hand.” 

Strand Zuid 4, strandpaviljoendestaat.nl en Zuiderstrand 3, strandpaviljoen-zuid.nl 

Het Zuiderstrand wordt wel het stille strand genoemd
Eigenaresse Fleur bakt de lekkerste cake

#2. Fleur’s  

“Hier kun je terecht voor de allerlekkerste koffie van Den Haag, met liefde en aandacht bereid. Het team serveert ook een heerlijke lunch en eigenaresse Fleur bakt de lekkerste cakes. Ze noemen zichzelf de huiskamer van het Regentessekwartier. En inderdaad: of je nu op dat leuke terrasje neerstrijkt of binnen een tafeltje verovert, iedereen voelt zich meteen thuis!” 

Van Bylandtstraat 92, fleurs-koffie.nl 

#3. De Vegetarische Toko 

“Hier eet je heerlijk Indisch eten, maar dan volledig vegan! Bestel de ‘kip’ cashew of de rendang en je weet niet wat je proeft. Niet alleen dit eettentje is om te smullen, hetzelfde geldt voor de rest van de wijk: in het Zeeheldenkwartier vind je veel kleine boetiekjes, tweedehandswinkels en knusse eetgelegenheden. Een ander favoriet adresje in dit buurtje is WAUW Warenhuis waar je de leukste cadeaus en (woon)accessoires scoort.”  

Prins Hendrikstraat 150A, devegetarischetoko.nl en Piet Heinstraat 51A, wauwwarenhuis.nl 

In het Zeeheldenkwartier vind je veel kleine boetiekjes
Bij The Shore hangt een heerlijk laidback sfeertje

#4. The Shore 

“We gaan nog even terug naar het strand. Dit keer naar het Noorderstrand achter de haven van Scheveningen. Hier vind je de duurzame surfschool en ontmoetingsplek The Shore. Zelf surf ik niet, maar ik houd wel enorm van die surfvibe. Bij The Shore hangt een heerlijk laidback sfeertje. Ook kun je er terecht voor een heel goede kop koffie en zijn ook de pannenkoeken een absolute aanrader.” 

Strandweg 2A, theshore.nl

#5. Meijendel 

“Wil je de natuur in? Ook dan is Den Haag van alle markten thuis! Mijn favoriete plek is Meijendel, gelegen tussen Scheveningen en Wassenaar. Meijendel is een prachtig, waterrijk duin- en natuurgebied waar je uren kunt rondlopen over duinpaadjes en door het bos. Als je geluk hebt, kom je oog in oog te staan met konikpaarden of gallowayrunderen. Om uit te puffen strijk je na de wandel- of fietstocht neer bij strandtent het Puntje of Naturel.” 

dunea.nl/duinen/duingebieden/meijendel 

Als je geluk hebt, kom je oog in oog te staan met konikpaarden
Bierliefhebbers komen bij Franklin zeker aan hun trekken

#6. Café Franklin

“Een eindje buiten het centrum in het Valkenboskwartier vind je dit heel leuke eetcafé. Bierliefhebbers komen bij Franklin zeker aan hun trekken, want er is een zeer uitgebreide bierkaart. Maar ook voor een goed glas wijn is dit een fijne plek. Er hangt een ontspannen sfeer en op zonnige dagen zit je tot laat in het zonnetje op het terras.”

Valkenbosplein 24, cafefranklin.nl

#7. Wicked Wines 

“Deze gezellige wijnbar annex restaurant vind je aan het mooie Anna Paulownaplein. Ik kom hier vooral graag als het zonnig is, want er is een leuk terras midden op het plein. Je kunt hier heerlijk eten, uiteraard gecombineerd met een mooie wijn. Mijn favoriete combinatie: een glas bubbels met lekkere frietjes.” 

Bazarstraat 42, wickedwines.nl

Mijn favoriete combinatie: een glas bubbels met lekkere frietjes
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan