Menu

Dagje in Den Haag

Mooie stad bij Scheveningen

Of je nu gaat winkelen op de Fred, picknicken in de Paleistuin of cultuur snuiven in een duinpan, een dagje Den Haag eindigt hoogstwaarschijnlijk in Scheveningen. Met een drankje in je hand en je voeten in het zand.

Of je nu gaat winkelen op de Fred, picknicken in de Paleistuin of cultuur snuiven in een duinpan, een dagje Den Haag eindigt hoogstwaarschijnlijk in Scheveningen. Met een drankje in je hand en je voeten in het zand.

Op de OV-fiets Den Haag ontdekken

Het allerleukste is om de hofstad op eigen tempo te ontdekken met de OV-fiets. Nog een voordeel, je maakt op deze manier makkelijk veel meters. Hierdoor hoef je niet te kiezen tussen stad of strand en cultuur of natuur. Je combineert het gewoon allemaal! De OV-fietsen vind je op het stallingsdek van het station.

Liever te voet door Den Haag? Volg dan de NS-wandeling

Het allerleukste is om de hofstad op eigen tempo te ontdekken met de OV-fiets
Bestel een heerlijke cappuccino en strijk neer op het terras

Brunchen bij Fleur’s

Volgens Rachel Theuns, yogadocent en eigenaresse van Helder Yoga, kun je bij Fleur’s terecht voor de beste koffie van heel Den Haag. Bestel een heerlijke cappuccino en strijk neer op het terras. En een bezoekje aan Fleur’s is eigenlijk niet compleet zonder iets van de menukaart te proeven. Van gezonde, rijk belegde broodjes tot diverse tosti’s. Zo kun je weer even vooruit!

Van Bylandtstraat 92, fleurs-koffie.nl/

Winkelen in de leukste winkelstraatjes

Ook voor het winkelen zit je in het centrum van Den Haag goed en al helemaal in het Zeeheldenkwartier. WAUW Warenhuis is onze favoriet (en die van Rachel Theuns). In dit boetiekje scoor je de leukste cadeaus, (woon)accessoires en overige hebbedingetjes. 
In de Frederik Hendrikstraat, Aert van der Goesstraat en de Theresiastraat ben je verzekerd van een geslaagde winkelsessie. In dit artikel vind je nog meer leuke winkels in Den Haag en Scheveningen.

In Den Haag kun je dus heerlijk winkelen. Toch toe aan iets anders? Bezoek dan het Vredespaleis en het Binnenhof of strijk neer op een bankje aan de Hofvijver.

Piet Heinstraat 51A, wauwwarenhuis.nl

In dit boetiekje scoor je de leukste cadeaus, (woon)accessoires en hebbedingetjes
Tussen de Scheveningse Bosjes, staan dertien bunkers bij het Atlantikwall Museum

Culturele schatten aan de kust

Voordat je met je voeten in het zand ploft, kun je nog een museumbezoek inlassen. Bij het Kunstmuseum vind je 160.000 kunstwerken, waaronder een reusachtige collectie van Mondriaan. Ook bij het Fotomuseum vind je meerdere tentoonstellingen. Matlas geeft op een iconische wijze een ode aan het kapsel ‘De Haagse mat’. Verder naar de kust, tussen de Scheveningse Bosjes, staan dertien bunkers bij het Atlantikwall Museum. Een indrukwekkende plek waar je even teruggaat in de tijd. Aangekomen bij de kust aanschouw je moderne en hedendaagse beeldhouwkunst van museum Beelden aan Zee. Spot jij de beelden tussen de duinpannen

Stadhouderslaan 41, kunstmuseum.nl/ en Stadhouderslaan 43, fotomuseumdenhaag.nl/ en Badhuisweg ter hoogte van 119-133, atlantikwall-museum.nl/ en Harteveltstraat 1, beeldenaanzee.nl

Zon, zee en een borrel bij een strandtent

Na een frisse duik in zee of even zonnen op het strand rol je zo door naar een van de hippe strandtenten. Neem plaats op het terras van Catch by Simonis. Dit restaurant is gelegen in de haven van Scheveningen. Op de menukaart vind je een ruim aanbod aan verse vis, kreeftenplateaus, sushi en oesters. Toe aan wat drankjes en dansjes? Zoek een feestje op bij beachclub Indigo en dans tot de zon weer ondergaat.

Dr. Lelykade 43catch-bysimonis.nl/ en Strandweg 65, beachclubindigo.nl/

Toe aan wat drankjes en dansjes?
Slaap bijvoorbeeld in een monumentaal pand

Overnachten aan de kust

Mocht je na zo’n dag vol cultuur, natuur en lekker eten nog niet genoeg hebben van Den Haag en Scheveningen, verleng dan je verblijf met een overnachting aan zee. Slaap bijvoorbeeld in een monumentaal pand. Of ga back to the basics in een tiny house. Wij zetten de meest bijzondere accommodaties op een rij. Check wel even goed welke locatie in de buurt is.

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan