Menu

5x betaalbare restaurants in Den Haag

Deze adresjes zijn verrukkelijk én voordelig

Wie lekker maar ook betaalbaar wil eten zit in Den Haag helemaal goed. De keuze is enorm in deze veelzijdige stad, dus wij verzamelden de vijf allerlekkerste opties voor je. Van steenovenpizza's op het strand tot burgers in een industrieel haventje.

Wie lekker maar ook betaalbaar wil eten zit in Den Haag helemaal goed. De keuze is enorm in deze veelzijdige stad, dus wij verzamelden de vijf allerlekkerste opties voor je. Van steenovenpizza's op het strand tot burgers in een industrieel haventje.

#1 Strandpaviljoen Zuid

Je hebt strandtenten, en je hebt Strandpaviljoen Zuid. Onze Haagse favoriet, met stip. Een ongedwongen plek waar je geniet van met liefde bereid eten terwijl je de zon in de zee ziet zakken. Extra fijn: de producten worden zoveel mogelijk lokaal ingekocht. Zo komen de groentes op je bord van stadsboerderij Urban Farmers. En de honing in je muntthee? Haagse Honing natuurlijk. Strandpaviljoen Zuid is een strandtent waar sfeer en beleving centraal staan. En waar je dus (h)eerlijk kunt eten. Wat denk je van een huisgemaakte pizza uit de steenoven op het terras? Of een Frans 'vrije uitloop kippetje' van het spit? Ook de zomerse maaltijdsalades zijn trouwens om te smullen!
Zuiderstrand 3, strandslag 11, strandpaviljoen-zuid.nl

#2 Vincenzo's

Een nieuwkomer en absolute must-visit in het altijd gezellige Zeeheldenkwartier is Vincenzo's. Hier komen authentieke recepten en pure ambacht samen. Je geniet er van de lekkerste, met liefde bereide pizza's uit de indrukwekkende steenoven die midden in de zaak staat. Een knapperige dunne bodem, de beste ingrediënten en bereid door een Italiaanse chef in de pizzaiolo die ze speciaal uit Piemonte hebben laten overkomen. Wij zijn dol op de crudo e tartufo (parmaham met truffelolie). Of wat denk je van bresaola of venkelsalami? Eigenlijk zijn alle pizza's het proeven waard! Plof er neer op het knusse terras aan de straatkant, of binnen in het sfeervolle industriële pand.
Prins Hendrikstraat 75, vincenzos.nl

#3 Bliss

Ben je deze zomer niet in de gelegenheid om naar Portugal af te reizen? Waan jezelf dan alsnog in Portugese sferen bij restaurant Bliss. Vanuit pure passie opgericht door de Portugese eigenaar Luis. En die passie, die proef je! Niet alleen in de overheerlijke traditionele gerechten, maar je ziet het ook terug in de enthousiaste bediening en vrolijke inrichting. Voor een prikkie geniet je er van écht Portugees eten. Aanraders? De traditionele bachalhau à Brás of kip piri piri. En natuurlijk smul je van een heerlijke pastel de nata, het bekendste gebakje van Portugal. Ben je een echte zoetekauw en kun je slecht kiezen? Sluit je diner dan af met een proeverij van nagerechten.
Kettingstraat 12A, blisscake.nl

#4 Capriole Café

Je hebt van die zaakjes die je eigenlijk liever geheim wilt houden. Capriole is er zo één. Verscholen aan de kade van een bijzonder stukje Den Haag, het industriële Binckhorst. Capriole was al decennialang actief als koffiegroothandel, maar sinds eens klein jaar is het ook een fijn restaurant op een unieke locatie. Gelegen aan een klein haventje in een stoer pand, met een toffe inrichting én gerund door een enthousiaste broer en zus. Naast koffie staat Capriole ook bekend om de heerlijkste burgers. Onze absolute favoriet: de Black Angus. En nee, die kun je niet netjes eten! Een restaurant met passievolle en kundige bediening en een concept waar wij weg van zijn.
Fokkerkade 18, capriolecafe.nl

#5 Bogor

De laatste tip in dit lijstje is een begrip in Den Haag. De binnenstad kent tal van toko's, maar juist in een rustige woonwijk net buiten het centrum ligt Bogor, de 'huiskamer-indo'. En die weten veel mensen te vinden, want het zit er altijd bomvol met buurtbewoners, studenten en vriendengroepen. Lekkere authentieke gerechten met een goede prijs-kwaliteitverhouding, vriendelijk personeel en dat allemaal in een ietwat rommelige huiskamersfeer. Wij zijn dol op de Rendang, gado gado en de rijsttafels. En heb je nou trek in zo'n overheerlijke Indonesische rijsttafel, maar ligt de Van Swietenstraat nét iets te ver uit de richting? Wijk op zondag dan uit naar Café 2005 op de Denneweg, waar dezelfde eigenaresse die lekkere rijsttafels serveert.
Van Swietenstraat 2, bogorroemahmakan.nl

PS: kom je echt in tijdsnood door al het leuks dat Den Haag te bieden heeft en heb je eigenlijk helemaal geen tijd voor een diner? Loop dan even binnen bij het Kroket Loket voor een snelle, lekkere hap.

Haagse Schatten

Geschreven door: Haagse Schatten

Dat fijne koffietentje, die verscholen stadstuin en de onontdekte wijnbar. Barbara en Marlies gaan op ontdekkingsreis en nemen jou mee! Ze bloggen over nieuwe ontdekkingen, zetten Haagse schatten op hun digitale schatkaart en verbinden levensgenieters met bijzondere Haagse ondernemers.

Locatie & route
  1. Strandpaviljoen Zuid
  2. Vincenzo's
  3. Bliss
  4. Capriole Café
  5. Bogor
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan