Menu

Bar en Zo

Groene inspiratie en unieke vondsten

In de Prins Hendrikstraat, wat ons betreft een van de leukste straatjes van Den Haag, vind je ons misschien wel meest favoriete winkeltje. Bar en Zo: een perfecte mix van planten, lifestyle, meubels en vintage kleding.

In de Prins Hendrikstraat, wat ons betreft een van de leukste straatjes van Den Haag, vind je ons misschien wel meest favoriete winkeltje. Bar en Zo: een perfecte mix van planten, lifestyle, meubels en vintage kleding.

De naam heeft dit fijne zaakje te danken aan eigenaren Barro en Zoë, twee schatten van mensen met een gezamenlijke passie voor gastvrijheid, lokale en duurzame producten. Zoë struint stad en land af op zoek naar de mooiste vintage juweeltjes, terwijl Barro achterin de knusse tuin in een kas planten verzorgt om later te verkopen.

De winkel is daardoor lekker groen. Overal zie je de leukste planten. Van cactussen tot vetplantjes in bijzondere vormen en natuurlijk onze persoonlijke favoriet de Pilea: ook wel pannenkoekenplant genoemd. Je koopt ze bij Bar en Zo in een mooie vintage pot. Heb je geen groene vingers? Geen paniek! Barro geeft je er graag advies bij hoe je de planten het beste verzorgt.

Planten uit eigen kas staan hier naast meubels en kleding

We zijn benieuwd of het jou lukt om met lege handen de winkel uit te lopen. Dat is ons tot op heden namelijk nog nooit gelukt. Ook voor een leuk cadeau slagen wij hier gegarandeerd. Een grote fles Haags Eiber bier bijvoorbeeld of een mooi handgemaakt sieraad. En natuurlijk shoppen wij er graag voor onszelf! Meestal één van de toffe tweedehands meubeltjes zoals een krukje, tafel of een bijzondere lamp. Een unieke manier om je interieur te stijlen én ook nog eens lekker milieubewust.

 
Blijf gerust zitten voor een vers sapje en heerlijke lunch

Wil je gewoon wat inspiratie opdoen, dan kan dat natuurlijk ook. Zoë zet alle spulletjes zo neer, zodat je meteen ziet wat je er allemaal mee kan. Zo hangen er twee grote A1-posters van lokale Haagse ontwerpster Helianthe's Kaartenhuis. Je ziet gelijk wat voor een eyecatcher dat is in je huis. Strijk gerust neer aan een van de tafeltjes en kijk je ogen uit terwijl je geniet van een lekker bakkie, vers sappie of een heerlijk huisgemaakte lunch – Bar en Zo is namelijk ook een lunchbar. Heb je nog tijd over? Loop dan vooral ook even binnen bij de buren van Achtung Baby. Daar shop je de mooiste tweehands merkkleding voor hippe koters.

Haagse Schatten

Geschreven door: Haagse Schatten

Dat fijne koffietentje, die verscholen stadstuin en de onontdekte wijnbar. Barbara en Marlies gaan op ontdekkingsreis en nemen jou mee! Ze bloggen over nieuwe ontdekkingen, zetten Haagse schatten op hun digitale schatkaart en verbinden levensgenieters met bijzondere Haagse ondernemers.

Locatie & route

Bar en Zo
Prins Hendrikstraat 103
2518 HM Den Haag
https://www.bar-enzo.com

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan