Menu

4x op ontdekkingstocht in Den Haag

Laat je rondleiden, kan ook per boot of met de fiets.

Je kunt natuurlijk zelf een speurtocht in gang zetten naar de verborgen pareltjes en leukste verhalen van Den Haag. Maar liever stellen we 4 bijzondere rondleidingen voor die je de hofstad op geheel eigen wijze laten ontdekken.

Je kunt natuurlijk zelf een speurtocht in gang zetten naar de verborgen pareltjes en leukste verhalen van Den Haag. Maar liever stellen we 4 bijzondere rondleidingen voor die je de hofstad op geheel eigen wijze laten ontdekken.

#1. Cycle and the City

Wie zin heeft in een flinke dosis Den Haag is met de fietstour van Cycle and the City aan het juiste adres. Ontdek op een goudkleurige stadsfiets in zo’n 4,5 uur de geschiedenis en het heden van Den Haag, uiteraard met voldoende stops voor hapjes en drankjes. Bezoek lokale ondernemers en de mooiste pleinen, paleizen en verborgen pareltjes van de stad. De gepassioneerde verhalen van de gidsen staan garant voor een onvergetelijke ervaring! De tour eindigt met een welverdiende borrel in de kroeg. En heb je onderweg voldoende vragen goed beantwoord, dan is het eerste rondje van de gids.
Dagelijkse Groenmarkt, Den Haag, Cycleandthecity.nl

De gepassioneerde verhalen van de gidsen staan garant voor een onvergetelijke ervaring
Naast de Food tour kun je ook kiezen voor de 'Wine tour', de 'Beer tour' en (vanaf februari) ook voor een Scheveningse tour

#2. Bites & Stories

Echte foodies ontdekken de stad het beste met de 'Food tour' van Bites & Stories. Wandel in 3,5 uur langs 7 unieke locaties in het centrum, elk met een heerlijk hapje of drankje om te proeven. De gids, een echte Hagenees, vertelt je bijzondere verhalen achter de plekken die bezocht worden. Daarnaast luister je tijdens de korte wandelingen – tussen de verschillende locaties door – naar allerlei interessante weetjes over Den Haag. Aan het eind van de tocht voel je je een echte local. Naast de Food tour kun je ook kiezen voor de 'Wine tour', de 'Beer tour' en (vanaf februari) ook voor een Scheveningse tour. Je kan makkelijk met z'n tweeën aansluiten of als groep de tour privé boeken.
Startpunt: Paleis Noordeinde (onder de grote postzegelboom), Bitesandstories.com

#3. Secret City trail

Een stadswandeling saai? Daar denk je na de Secret City Trail wel anders over. Dit is kort samengevat een puzzeltocht, waarbij je met behulp van je omgeving verschillende vragen moet beantwoorden. Deze antwoorden leiden je naar de volgende locatie van de wandeltocht. Onderweg kun je vragen om een hint of de vraag overslaan, maar let op: daar krijg je wel strafminuten voor. Iedereen met een beetje competitiedrang kan zo op zijn ideale manier de stad te ontdekken. In ongeveer 3 uur tijd loop je kriskras door de stad en word je verrast door de geheime plekjes en bijzondere aangezichten die Den Haag herbergt.
Startpunt wordt bekendgemaakt na reservering, Secretcitytrails.com

Loop in 3 uur kriskras door de stad
Vaar door de grachten op de Daisy

#4. The Hague Boat

Niets zo ontspannen als een stad ontdekken vanaf het water. Vanaf april vaart schipper Jan van The Hague Boat door de Haagse grachten met zijn zelfgebouwde boot Daisy. Stap aan boord en luister naar zijn vrouw Leonie, die je allerlei grappige en interessante weetjes over Den Haag vertelt. Hapjes en drankjes mag je gewoon zelf meenemen aan boord en bij een spatje regen wordt voor een poncho gezorgd. Echte aanrader!
Opstapplaats: Mauritskade 10 (naast Hilton Hotel), Thehagueboat.com

Haagse Schatten

Geschreven door: Haagse Schatten

Dat fijne koffietentje, die verscholen stadstuin en de onontdekte wijnbar. Barbara en Marlies gaan op ontdekkingsreis en nemen jou mee! Ze bloggen over nieuwe ontdekkingen, zetten Haagse schatten op hun digitale schatkaart en verbinden levensgenieters met bijzondere Haagse ondernemers.

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan