Menu

3x culturele schatten in Den Haag

Ontspan en laat je inspireren in de culturele hubs van de hofstad

Voor een flinke dosis cultuur snuiven zit je in Den Haag goed. Naast indrukwekkende musea als het Mauritshuis en het Gemeentemuseum, is er ook aan filmavonden, theaterbezoeken en aansprekende exposities zeker geen gebrek. Lees hier onze drie favorieten.

Voor een flinke dosis cultuur snuiven zit je in Den Haag goed. Naast indrukwekkende musea als het Mauritshuis en het Gemeentemuseum, is er ook aan filmavonden, theaterbezoeken en aansprekende exposities zeker geen gebrek. Lees hier onze drie favorieten.

#1. Filmhuis Den Haag

Wist je dat het Filmhuis Den Haag veel meer te bieden heeft dan alleen een gevarieerd programma van mooie, eigentijdse, indrukwekkende en humoristische films? Het is een culturele ontmoetingsplek waar je van alles kunt doen, zien en proeven. Drink gezellig een drankje in het fijne lichte café of klap er gerust je laptop even open om rustig te werken met een lekkere kop koffie en een taartje. In het restaurant hebben ze ook heerlijke, betaalbare theatermenu’s, zodat je nog lekker een hapje kunt eten voordat de film begint. En ben je met het hele gezin op pad? Dan zijn de kinderfilms op zaterdag- en zondagmiddag een echte aanrader!
Spui 191, Filmhuisdenhaag.nl

Ze hebben heerlijk betaalbare theatermenu's
Films worden gedraaid in de indrukwekkend grote oude kluis die nu dient als bioscoopruimte

#2. Nutshuis

Verscholen achter de grote deuren van het mooie monumentale pand van het Nutshuis, stap je een enorme voormalige bankhal van de Nutsspaarbank uit 1921 binnen. Het pand is inmiddels omgetoverd tot cultureel podium voor kunst en cultuur, altijd benaderd vanuit een maatschappelijk betrokken oog voor de wereld om ons heen. Je bekijkt er aansprekende (gratis) exposities en er is een gevarieerd programma met festivals en filmavonden. Leuk detail: de films worden gedraaid in de indrukwekkend grote oude kluis die nu dient als bioscoopruimte. Sluit je bezoek af met een heerlijke kop thee of vers gemaakte lunch bij het inpandige Café Juni, dat uitkijkt op de prachtige Nutstuin. Plof er met goed weer op het gras neer of maak een klein wandelingetje in deze onontdekte parel, midden in het centrum van Den Haag.
Riviervismarkt 5, nutshuis.nl

#3. Theater en Filmhuis Dakota

Wat verder van het centrum, maar zeker goed bereikbaar met OV, ligt verscholen in stadsdeel Escamp het unieke Theater en Filmhuis Dakota. Een gezellige plek waar altijd wel een leuke film wordt getoond en waar je kunt genieten van een verrassende mix aan voorstellingen. Optredens van bekende namen als Rundfunk en Fresku worden afgewisseld met amateurs. Alle keren dat wij er zijn geweest was het meer dan de moeite waard, wie er dan ook op het podium staan! Hetzelfde geldt voor de films trouwens: ze draaien er nationale en internationale films van topkwaliteit. Ze worden vertoond in de oude docentenkamer, die is omgetoverd tot luxe filmzaal. Een aanwinst voor de stad!
Zuidlarenstraat 57, theaterdakota.nl

Optredens van bekende namen als Rundfunk en Fresku worden afgewisseld met amateurs
Haagse Schatten

Geschreven door: Haagse Schatten

Dat fijne koffietentje, die verscholen stadstuin en de onontdekte wijnbar. Barbara en Marlies gaan op ontdekkingsreis en nemen jou mee! Ze bloggen over nieuwe ontdekkingen, zetten Haagse schatten op hun digitale schatkaart en verbinden levensgenieters met bijzondere Haagse ondernemers.

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan