Menu

10x lekker eten in Den Haag

Heerlijke Haagse restaurants

Of je nu naar de Hofstad trekt voor de mooie musea, een shopsessie of allebei, trek krijg je hoe dan ook. Gelukkig zit er altijd wel een culinair pareltje in de buurt – van bistroklassieker tot topgerecht op sterrenniveau, hier vind je ze.

Of je nu naar de Hofstad trekt voor de mooie musea, een shopsessie of allebei, trek krijg je hoe dan ook. Gelukkig zit er altijd wel een culinair pareltje in de buurt – van bistroklassieker tot topgerecht op sterrenniveau, hier vind je ze.

#1 Restaurant Zheng

Bij dit restaurant in het Haagse Hofkwartier draait alles om eeuwenoude Chinese rituelen, kunst en cultuur. Bezoekers krijgen een ceremonieel menu geserveerd dat bestaat uit 12 chapters. Per chapter worden 3 of 4 gerechten geserveerd. In elk chapter staat een andere Chinese kooktechniek centraal, denk aan: 'stomen', Chinees fondue of Chinse barbecue. Het interieur van Zheng is zeer 'Instammable', met gele en blauwe tonen en decoraties die verwijzen naar Qianlong, de zesde keizer van de Qing-dynastie.
Prinsestraat 33, restaurantzheng.com

#2 Capriole Café

Het is even zoeken, maar dan heb je ook wat: prijswinnende burgers van chef-kok Diego Buik! Capriole Café huist in een oude verffabriek aan de Fokkerhaven en wordt niet alleen geroemd om het eten, maar ook om de huisgebrande koffie van Giancarlo Matarazzi.
Fokkerkade 18, capriolecafe.nl

#3 Restaurant Oogst

Met verse kruiden, bloemen en groentes uit Laantje Voorham, de biodynamische groentetuin in de duinen van Wassenaar, bereidt chef-kok Marcel van der Kleijn tien verschillende, betaalbare topgerechten afgestemd op het seizoen. Zijn kookkunsten bezorgden Restaurant Oogst in 2016 de felbegeerde Gouden Pollepel.
Denneweg 10B, restaurantoogst.nl

#4 Pastis

In het hart van Den Haag waan je je helemaal in Parijs; Pastis serveert à la minute bereide Franse klassiekers zoals escargots en steak frites. In deze bistro wordt ook op z'n Frans geborreld, met mooie wijnen, champagnes, cognac en eau de vie.
Oude Molstraat 57, pastis.nl

#5 The Foodmaker

Zijn opa begon in 1925 met het verkopen van groenten en ook in Lieven Vanlommels restaurants The Foodmaker draait het om groen: salades, vers van eigen veld. Ook voor ontbijt, boterhammen, soepen en sappen ben je bij deze saladebar aan het juiste adres.
Turfmarkt 91, thefoodmaker.com

#6 Jamey Bennett

Het uitzicht vanaf het terras over de Hofvijver is fijn, maar beter nog is dat je bij Jamey Bennett terecht kunt van 's ochtends (met kakelvers croissantje) tot 's avonds (met gin-tonic voor de open haard) en de dinerkaart gevuld is met exotische gerechtjes.
Plaats 11, jameybennett.nl

#7 Little V

Liefhebbers van Vietnamees streetfood haasten zich naar het Rabbijn Maarsenplein. Verstopt achter de Nieuwe Kerk en midden in Chinatown ligt Little V, een plek waar Goi Cuon (gevulde rijstevelrolletjes), Goi Ga (kipsalade met komkommer) en Heo Nuong (gegrilde varkenspiesjes) worden weggespoeld met tropische cocktails.
Rabbijn Maarsenplein 21, littlev.nl

#8 Bøg

Dat je voor het betere rook- en pekelwerk niet hoeft af te reizen naar het hoge Noorden bewijst Bøg, New Nordic Cuisine in de Prinsestraat. Gasten hebben er keuze uit een vegetarisch of een vijfgangenmenu van vlees of vis. En alles is huisgemaakt, zelfs de roomboter.
Prinsestraat 130, bøg.com

#9 Walter Benedict

Op de Frans georiënteerde dinerkaart van bistro Walter Benedict prijken Fines de Claires, côte de boeuf en andere culinaire klassiekers, maar voor een all day breakfast (tot 16:00 uur) met bijvoorbeeld Eggs Florentine kun je ook plaatsnemen in het knappe interieur of stadstuintje.
Denneweg 69A, walterbenedict.nl

#10 South of Houston

In 2013 werd South of Houston verkozen tot beste restaurantbar van Nederland en nog steeds zorgt de gouden combinatie van heerlijke burgers, steaks, vis, zeevruchten en oprechte gastvrijheid ervoor dat het op SoHo (New York) geïnspireerde tentje razend populair is. En vergeet het toetje niet, de Oreo Sundae is legendarisch.
Lange Houtstraat 3, southofhouston.nl

Locatie & route
  1. Han Ting
  2. Capriole Café
  3. Restaurant Oogst
  4. Pastis
  5. The Foodmaker
  6. Jamey Bennett
  7. Little V
  8. Bøg
  9. Walter Benedict
  10. South of Houston
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan