Menu

Tramkade

Culturele hotspot in de Bossche Spoorzone

De Tramkade in Den Bosch laat zich niet in één zin beschrijven. Daarvoor is de plek te uniek en gebeurt er te veel. Maar dat de culturele hotspot van Den Bosch een bezoekje waard is, daar zijn we zeker van.

De Tramkade in Den Bosch laat zich niet in één zin beschrijven. Daarvoor is de plek te uniek en gebeurt er te veel. Maar dat de culturele hotspot van Den Bosch een bezoekje waard is, daar zijn we zeker van.

Tussen de oude machines en enorme silo's is het nooit saai

Meer dan honderd jaar lang was de Spoorzone van Den Bosch, waar Tramkade is gevestigd, het terrein waar dier- en mengvoederfabriek De Heus stond. In 2014 heeft de gemeente, nu eigenaar van het gebied, de plek voor de komende tien jaar in gebruik gegeven voor de stad. Sindsdien heeft de locatie zich ontwikkeld tot een culturele hotspot waar je kunt eten en drinken, dansen, werken, sporten, vergaderen en evenementen bezoekt.

Op het terrein staan drie hoofdgebouwen, met ieder hun eigen invulling: De Mengfabriek, de Kaaihallen en het Werkwarenhuis. De Kaaihallen hebben een industriële uitstraling en worden met name gebruikt voor evenementen. Bij de Mengfabriek vind je Koudijs Café waar je kunt lunchen en biertjes kunt drinken aan het water, en het Werkwarenhuis is een knusse (roze) plek om te hangen, te eten en te drinken en te werken. Een inspirerende omgeving; er zijn altijd wel kunstenaars bezig met hun creaties.

Ooit een diervoerfabriek, nu eventlocatie en uitgaansplek

Naast alle 'vaste' onderdelen wordt er in het weekend van alles georganiseerd bij de Tramkade. Er zijn bijvoorbeeld barbecues, dansfeestjes, lezingen en foodmarkets. Zo strijkt er regelmatig een Asian Food Market neer en gaat het los op feestjes met goede dj's.

 

Maar het meest bijzondere aan de Tramkade is toch wel de industriële setting waar je je in bevindt. Je loopt onder oude machines door en ziet op de achtergrond de grote silo's staan. De diervoedingsfabriek heeft plaats gemaakt voor een unieke stek waar het nooit saai is. Een kleine stad in de stad.

denboschcityblog.nl

Geschreven door: denboschcityblog.nl

Het blog dat ooit werd opgezet door Noëlle en Nina, is uitgegroeid tot een platform waarop een aantal Bossche meiden, zoals Kelly Bakker, hun favoriete adressen en nieuwe hotspots delen. denboschcityblog.nl is dol op Den Bosch en vertelt je graag waarom!

Locatie & route

Tramkade
Tramkade 20-28
5211 VB 's-Hertogenbosch
http://www.tramkade.nl

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan