Menu

10x de smakelijkste restaurants van Den Bosch

Ontdek de smaak van de Brabantse hoofdstad

Natuurlijk stap je binnen bij Bakkerij Jan de Groot, maar Den Bosch is meer dan Bossche Bollen. Ontdek de smaak van de Brabantse hoofdstad bij een van deze culinaire hotspots.

Natuurlijk stap je binnen bij Bakkerij Jan de Groot, maar Den Bosch is meer dan Bossche Bollen. Ontdek de smaak van de Brabantse hoofdstad bij een van deze culinaire hotspots.

#1 Van Aken

Het begint met de locatie; Restaurant van Aken vind je in Het Werkwarenhuis, een barbieroze fabriek annex creatieve hotspot. De andere pluspunten: meubels van Piet Hein Eek, verhalend servies van designer Edwin Vollebergh en een wekelijks wisselende menukaart. Altijd vers en verrassend.
Tramkade 24, restaurantvanaken.nl

#2 Buurt

Van ontbijten op het terras tot hangen met vrienden, borrelen, werken en dineren – het voelt als thuiskomen in dit buurtcafé nieuwe stijl. De bammen worden dik belegd, maar ze hebben ook Thaise currysoep, pizza, oesters en appeltaart van de Buurtkok.
Koningsweg 100, buurtdenbosch.nl

#3 Eetbar DIT

Al jarenlang een van de populairste eettentjes van de stad: Eetbar DIT heeft een vrolijk interieur, vriendelijk personeel en een overheerlijke, originele kaart. Van een uitgebreid ontbijt met een worstenbroodje tot een kalfssukade met truffel-aardappelstamppotje en krokante groentjes.
Snellestraat 24-26, eetbar-dit.nl

#4 Pizzabar DEEG

Dit is een van de beste pizzeria's van Nederland, zoals je kunt lezen in onze lijst van 10x de beste pizzabakkers. Het begint al bij de basis: voor de bodem kun je kiezen uit speltdeeg, tarwedeeg of het gebruikelijke witte deeg, gemaakt van tipo '00'-meel uit Italië. En dan de toppings: pizza 'Venkeltje' is belegd met venkelsalami, spinazie en pecorino, pizza 'Avocado & gamba' met een crème van avocado, mozzarella, gemarineerde gamba's, parmezaanse kaas en rucola. Loopt het water jou ook al in de mond?
Verwersstraat 46, pizzabardeeg.nl

#5 Taste Bij Dirk

Taste Bij Dirk is allesbehalve een traditioneel restaurant: ze hebben namelijk geen menukaart! Kies het aantal gangen dat je wilt – vier, vijf of zes – en geef aan welke ingrediënten je níet wilt eten. Vervolgens zie je hoe de koks vanuit de open keuken jouw zogeheten 'surprise tasting' voorbereiden. Kies er een lekkere wijn bij en laat je verrassen.
Verwersstraat 58, tastebijdirk.nl

#6 NomNom

Een borrelbar die in het teken staat van smikkelen en smullen, dat is NomNom. Het pand is een plaatje, maar het draait natuurlijk om de kaart: wereldse gerechtjes (ook om te delen) gemaakt met lekkers van lokale leveranciers.
Postelstraat 79, nomnom.nu

#7 Pollevie

In het voormalig Stedelijk Museum huist een restaurant waar je urenlang kunt tafelen en pimpelen. Zin om uit te pakken? Kies dan zesgangenmenu Parade Pollevie en geniet van culinaire verrassingen bereid met lokale producten met een vleugje Midden-Oosten.
Hofvijver 2B, pollevie.nl

#8 Oerwoud

Stap over de drempel bij Oerwoud en je wilt voorlopig niet meer weg. De plantenwinkel zit gevestigd in het duurzame warenhuis Plant. Tussen de tientallen planten strijk je neer aan de Health Bar. Hier geniet je van de lekkerste smoothies, broodjes en andere tussendoortjes. Ga jij voor een broodje bietenhummus of voor de smoothiebowl met fruit en granola?

Schapenmarkt 26-28, plantdenbosch.nl

 

#9 Mariapaviljoen

Het oude sanatorium van het Groot Ziekengasthuis is een restaurant met dansvloer. Een stek waar wijnproeverijen, workshops, themafeestjes, yoga en craftbeer samenkomen, maar ook een aanrader voor iedereen met zin in een betaalbare (h)eerlijke lunch-, borrel- of avondhap.
Burgemeester Loeffplein 70, mariapaviljoen.nl

#10 M'eat Bar & Grill

Het is altijd barbecueseizoen in dit gezellige urban restaurant. Ze koken er namelijk met de Big Green Egg, zelfs sommige toetjes! De Brabantse gezelligheid begint rond lunchtijd en eindigt pas ver na het diner, wanneer de voetjes van de vloer gaan.
Minderbroedersstraat 22, meat-denbosch.nl

Locatie & route
  1. Van Aken
  2. Buurt
  3. Eetbar DIT
  4. Pizzabar DEEG
  5. Taste Bij Dirk
  6. NomNom
  7. Pollevie
  8. Oerwoud
  9. Mariapaviljoen
  10. M'eat Bar & Grill
De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan