Menu

De favourites van Janneke Pieters

De favoriete adressen in Den Bosch van de vrouw achter Brouwerij Boegbeeld

Van alle lokale bierbrouwerijen in Den Bosch, is Brouwerij Boegbeeld misschien wel de opvallendste. Niet alleen staat daar een vrouw aan het roer, ook de locatie is ongewoon: op de eerste verdieping van een brocantewinkel in een eeuwenoud pand! Janneke Pieters (27) is de vrouw achter de bieren Sjekladebol, Siberië, Kutbier, Bossche Beul en Houdoe & Bedankt.

Van alle lokale bierbrouwerijen in Den Bosch, is Brouwerij Boegbeeld misschien wel de opvallendste. Niet alleen staat daar een vrouw aan het roer, ook de locatie is ongewoon: op de eerste verdieping van een brocantewinkel in een eeuwenoud pand! Janneke Pieters (27) is de vrouw achter de bieren Sjekladebol, Siberië, Kutbier, Bossche Beul en Houdoe & Bedankt.

Zijn eigen gedraaide, biologische Brabantse vlees maakt zelf de simpelste burger nog bijzonder

#1. Mister H.A.M. Burger

"Voor de beste hamburgers, met huisgemaakte friet, ga je naar het relaxte Mister H.A.M. Burger. Hier staat Werner voor je klaar. Wat zijn burgers zo lekker maakt? Het eigen gedraaide, biologische Brabantse vlees natuurlijk. Zelfs de simpelste burger smaakt bijzonder."
Vughterstraat 101a, misterhamburger.nl

#2. De Bossche Beul

"In een prachtig hoekpand, vlakbij de opstapplaats voor een rondvaart over de Binnendieze – in de schilderachtige wijk De Uilenburg – runt onze buurvrouw Rozalinda met veel liefde en passie De Bossche Beul. Deze heerlijke B&B huist op een bijzondere plek: in de vroege zeventiende eeuw zou hier de stadsbeul van ’s-Hertogenbosch hebben gewoond!" 
Molenstraat 31, debosschebeul.nl

#3. Oerwoud

"Achterin vind je een Vegan Health Café, waar je een heerlijke, verantwoorde kop koffie drinkt of neerstrijkt voor een wereldse lunch. In het voorste deel van Oerwoud koop je (hang)planten en groene woonaccessoires. Oerwoud is dé stadstuinwinkel van ’s-Hertogenbosch en organiseert daarnaast ook toffe workshops, zoals het maken van een lamp met een eigen ecosysteem."
Vughterstraat 84, oerwouddenbosch.nl

Strijk hier neer voor een heerlijke, verantwoorde kop koffie of een wereldse lunch

#4. Café De Palm

"In mijn favoriete biercafé De Palm is het echt elke dag van de week gezellig. Bij mooi weer gaat de gevel wagenwijd open en kun je ook plaatsnemen onder de grote, rode luifel. Vanaf het terras kijk je recht tegen de Sint Jan aan! Je kunt er ook simpel, lekker en betaalbaar eten."
Hinthamerstraat 82, cafedepalm.nl

Vanuit dit waterrijke gebied heb je uitzicht op de skyline van 's-Hertogenbosch

#5. Het Bossche Broek

"Als ik lekker wil uitwaaien om tot rust te komen, wandel ik naar Het Bossche Broek, een ongerept stuk natuur op loopafstand van de Bossche binnenstad. Vanuit dit waterrijke gebied heb je uitzicht op de skyline van ’s-Hertogenbosch, met de Sint Janskathedraal als eyecatcher."
ivn-s-hertogenbosch.nl/natuurgebieden/bossche-broek

#6. La Cocotte

"Tajines uit Marokko, Falafel uit het Midden-Oosten, Arabische mezze en Italiaanse pasta – de gerechten op de menukaart van La Cocotte vinden hun oorsprong in het gebied rondom de Middellandse Zee. Chefs Aziz en Samira koken niet alleen verrukkelijk, ze zorgen er ook voor dat hun gasten zich meteen thuis voelen."
Van Noremborghstraat 109, la-cocotte.nl​

Wil je Janneke zelf ontmoeten en haar bijzondere biertjes proeven? Ga dan langs bij Brouwerij Boegbeeld op de Uilenburg 1 in Den Bosch. brouwerijboegbeeld.nl

Meer trek gekregen in bijzondere biertjes? Ga dan ook eens langs bij een (of meer) van de tien leukste brouwerijcafés van Nederland.

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan