Menu

10 uur in Den Bosch

Verrassend en bourgondisch

De hoofdstad van Brabant heeft veel te bieden, niet voor niets wordt Den Bosch door steeds meer mensen ontdekt als bestemming voor een stedentrip. Uiteraard kun je er lekker bourgondisch eten en drinken, maar je vindt er ook heel veel leuke winkeltjes en cultuur. Dit is het perfecte dagje Den Bosch, van de Uilenburg tot in de Orthenstraat.

De hoofdstad van Brabant heeft veel te bieden, niet voor niets wordt Den Bosch door steeds meer mensen ontdekt als bestemming voor een stedentrip. Uiteraard kun je er lekker bourgondisch eten en drinken, maar je vindt er ook heel veel leuke winkeltjes en cultuur. Dit is het perfecte dagje Den Bosch, van de Uilenburg tot in de Orthenstraat.

10.00 Ontbijten bij Crème Coffee and Pastry

Als je vanaf het station Den Bosch inloopt, kom je vrijwel direct in een van de leukste gedeeltes van het centrum terecht: de Uilenburg. Hier zit ook een van mijn favoriete ontbijtspots: Crème Coffee and Pastry. Je kunt hier een heerlijk kopje koffie of thee drinken (ze hebben de lekkerste chai latte in town) en je dag opstarten met een goed ontbijtje. Mocht het vol zijn, dan is Nom Nom aan de overkant ook een aanrader!
Snellestraat 47, cremecoffeeandpastry.nl

11.00 Hebberig worden bij OAK

Het maakt niet uit of je bij Crème Coffee and Pastry links of rechts de deur uitloopt, je komt sowieso leuke en unieke winkeltjes tegen. Maar om het helemaal makkelijk te houden, gaan we gewoon direct naar de buurvrouw. Hier zit miniwarenhuis OAK: een klein winkeltje met de leukste accessoires en kleding. Je wordt blij verrast door alles wat ze hebben. Vergeet je portemonnee niet, want je wilt geheid iets kopen.
Snellestraat 45, oakdenbosch.nl

11.30 WESTSIDE

Vanaf de Snellestraat lopen we via de Markt richting de Verwersstraat, een andere goede plek om te winkelen. Westside zouden wij zeker niet overslaan. Hier vind je fashion, design en art onder een (groot!) dak. Sla vooral de boekentafel niet over, hier liggen werkelijk de mooiste boeken die je ooit hebt gezien. Ook op de eerste verdieping is van alles te bewonderen.
Verwersstraat 19-21, westsidedenbosch.nl

12.30 Lunch bij ROBBIES

Een paar deuren verderop, in een groot en niet te missen hoekpand, zit ROBBIES. ROBBIES is niet alleen een winkel – waar ze onder meer etenswaren, kleding, tassen en meubels verkopen en je je ogen uitkijkt – maar tevens een lunchroom. De linkerkant van het pand dient als plek om een heerlijk bourgondisch broodje, soepje of frisse salade te eten. En daarna kun je meteen even shoppen!
Verwersstraat 33, robbies.nl

14.30 Galerie Majke Hüsstege

Ook voor kunstliefhebbers heeft Den Bosch genoeg te bieden. Er zijn een aantal grote musea, maar de kleinere galerieën zijn ook de moeite waard. Op loopafstand van ROBBIES (wat heet, gewoon aan de overkant) zit de galerie van Majke Hüsstege, in 2014 uitgeroepen tot Galerie van het Jaar. Je ziet er een verrassende mix van (gewaagde) kunst, fashion en design, vaak van jong talent.
Verwersstraat 28, majkehusstege.nl

17.00 Welverdiende borrel bij Zoetelief

Na een lange dag slenteren geven wij ons het liefst over aan de bourgondische sferen in een van de vele Bossche cafés en barretjes. Je kunt dan nergens beter zijn dan in de Korte Putstraat, dé restaurantstraat van de stad. Een beetje trots zijn wij op Zoetelief, dat al een aantal keer in de Terras top 100 stond. Als de temperatuur boven de 5 graden blijft, zit je heerlijk op de grote loungebank buiten onder de warmtelamp, maar anders is het binnen net zo gezellig. Ze hebben een ruime keuze aan wijn, cocktails en gin-tonics en, ook fijn, een rits aan borrelhapjes.
Korte Putstraat 10, zoetelief.nu

18.30 Diner bij Djoyn

Uit het enorme aanbod aan goede restaurants een plekje kiezen om te eten, is in Den Bosch een opgave op zich. Je kunt natuurlijk blijven hangen in de 'Korte Put', maar we nemen je graag mee naar restaurant Djoyn in de Orthenstraat. Deze straat had lange tijd een saai imago, maar heeft er steeds meer leuke eettentjes bij gekregen. Djoyn is een gezellig en kleurrijk restaurant waar je heerlijke, seizoensgebonden gerechten eet. Of je nou uitgebreid wilt tafelen of even een snelle hap wilt eten voor je weer op de trein stapt, het kan hier allemaal!
Orthenstraat 55, djoyn.nl

denboschcityblog.nl

Geschreven door: denboschcityblog.nl

Het blog dat ooit werd opgezet door Noëlle en Nina, is uitgegroeid tot een platform waarop een aantal Bossche meiden, zoals Kelly Bakker, hun favoriete adressen en nieuwe hotspots delen. denboschcityblog.nl is dol op Den Bosch en vertelt je graag waarom!

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan