Menu

Banketbakkerij Jan de Groot

Een dagje Den Bosch kan niet zonder Bossche bol

De Bossche bol. Het zoete gebak(je) is onlosmakelijk verbonden met de stad. Een dagje Den Bosch kán dan ook niet zonder je tanden in deze heerlijke hap chocolade en room te zetten.

De Bossche bol. Het zoete gebak(je) is onlosmakelijk verbonden met de stad. Een dagje Den Bosch kán dan ook niet zonder je tanden in deze heerlijke hap chocolade en room te zetten.

Banketbakkerij Jan de Groot, zo zullen alle Bosschenaren beamen, heeft de énige echte Bossche bollen van de stad. Je kunt ook sjekladebol zeggen, zo heet het gebakje oorspronkelijk. Op de route van het station richting het gezellige centrum loop je via de Stationsweg pal langs Jan de Groot, kan niet missen. Ook te herkennen aan de rij, die staat namelijk vaak tot buiten op de stoep.

Heb je geen zin om in de rij te wachten, of wil je rustig de tijd nemen om je Bossche bol met mes en vork te eten (ja, dat mag heus wel!), stap dan voorbij de drukte naar binnen. Daar tref je een gezellige lunchroom aan waar je heerlijk aan een tafeltje kunt gaan zitten. Er is zelfs nog een eerste verdieping die misschien nog wel mooier is dan de lunchroom op de begane grond. Uiteraard kun je er een Bossche bol bestellen, maar er staan voor de hartige trek ook broodjes en soepen op de lunchkaart.

De énige echte sjekladebollen van de stad
Het recept van familiebedrijf Jan de Groot is nooit vrijgegeven

Denk je nu na het smullen van deze zoete traktatie: dit wil ik thuis ook maken? Dan moeten we je bij deze teleurstellen. Het recept van de Bossche bollen van Jan de Groot, een familiebedrijf, is nooit vrijgegeven. En geef ze eens ongelijk: iedereen komt van heinde en verre speciaal naar deze bakkerij om hun bollen te proeven. Bakker Jan de Groot haalt elke dag ongeveer 1500 stuks door de chocolade, die zo goed als állemaal verkocht worden.

Ook goed om te weten: je kunt de echte Bossche bol van Jan de Groot ook eten bij verschillende horecazaken in de stad, zoals Grand Café Silva Ducis, ’t Pumpke en Hart van Brabant op de Parade, café Jheronimus op de Markt en Christoffel in de Uilenburg. Een slim trucje om ‘neppe’ bollen te herkennen is te letten op de aanwezigheid van een geribbeld papiertje onder de bol. De Bossche bol van De Groot ligt namelijk NOOIT op een papiertje, veel andere sjekladebollen wel.

Hét trucje om een echte Bossche bol te herkennen

Geschreven door: denboschcityblog.nl

Het blog dat ooit werd opgezet door Noëlle en Nina, is uitgegroeid tot een platform waarop een aantal Bossche meiden, zoals Kelly Bakker, hun favoriete adressen en nieuwe hotspots delen. denboschcityblog.nl is dol op Den Bosch en vertelt je graag waarom!

Locatie & route

Banketbakkerij Jan de Groot
Stationsweg 24
Den Bosch
http://www.bosschebollen.nl

Bekijk ook

Restaurant ’t Fnidsen

Alkmaar / Food

Restaurant ’t Fnidsen

Restaurant Victoria

Eindhoven / Food

Restaurant Victoria

De leukste deals voor een dagje uit

De leukste deals voor een dagje uit

Banketbakkerij Jan de Groot

Den Bosch / Food

Banketbakkerij Jan de Groot

Stadswandeling NS Op ontdekkingstocht door Nederland

Stadswandeling NS
Op ontdekkingstocht door Nederland

De nieuwste #nsfavourites in je mailbox?

Meld je aan