Menu

Cultureel doen in het Prinsenkwartier

Kunst kijken, maken en kopen

Een fijne inspirerende plek in Delft om kunst te kijken en te kopen, een lezing bij te wonen, muziek te luisteren, koffie te drinken of gewoon lekker te lunchen. Als je in Delft bent, móét je even langs het Prinsenkwartier!

Een fijne inspirerende plek in Delft om kunst te kijken en te kopen, een lezing bij te wonen, muziek te luisteren, koffie te drinken of gewoon lekker te lunchen. Als je in Delft bent, móét je even langs het Prinsenkwartier!

Eigenlijk zijn het twee ondernemende buren die samen het Prinsenkwartier vormen: stadscafé de Barbaar en haar creatieve zusje de Kunstsuper/galerie. Beide liggen aan het Agathaplein, waar het in de zomer heerlijk toeven is aan het terras onder de prachtige bomen. In de galerie vind je elke maand een nieuwe selectie van contemporary art, gemaakt door lokale, opkomende artiesten. Het is niet groot maar beslist een bezoekje waard. Als je er toch bent, stap dan ook even binnen bij de naastgelegen, eigenzinnige winkel van de galerie: de Kunstsuper. Van kleine hebbedingen en kunstcadeaus tot unieke portretten, voor elke portemonnee valt er hier wat moois te vinden.

In de Kunstsuper vind je kleine hebbedingen en kunstcadeaus
Zo'n plek waar je de hele dag zou kunnen werken

Buurman de Barbaar is wat ons betreft een van de best uitziende cafés in Delft. Het veelal zelfgemaakte decor (met coole lasergesneden lampen!) sluit perfect aan bij de creatieve sfeer van het Prinsenkwartier en maakt het zo'n plek waar je de hele dag wel zou kunnen werken. Vooral de eigen koffieblend van de Barbaar is goed, maar ook voor lunch is deze hotspot een echte aanrader. Probeer in ieder geval de seizoensburger – deze heeft inmiddels een legendarische status verworven onder de Delftse studenten. Ook tijdens de vrijdagmiddagborrel zit het altijd vol en staan er heerlijke borrelplankjes met huisgemaakte smeersels op de kaart.

Volg bijvoorbeeld een workshop lasersnijden

In de avonduurtjes worden in de podiumzaal boven in het Prinsenkwartier films gedraaid en culturele meet-ups georganiseerd. Ook vind je hier het Makerslab, waar creatievelingen elk weekend hun skills delen met inwoners van de stad en waar je bijvoorbeeld een workshop lasersnijden kunt volgen. De perfecte plek om onder het genot van een biertje de meest creatieve genieën van onze stad te ontmoeten en je te laten inspireren.

Like a Local

Geschreven door: Like a Local

Hannah en Lianne, twee vriendinnen uit Delft met een passie voor reizen, besloten hun favoriete hotspots te delen met de rest van de wereld in een eigen cityguide: Like a Local. Bijzondere architectuur, vintage winkels, gezellige restaurants en koffiecafés: zij geven de tips om alles uit een dagje Delft te halen.

Locatie & route

Prinsenkwartier en de Barbaar
Sint Agathaplein 4
2611 HR Delft

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan