Menu

Koffiebar Kek

Heerlijk lunchen in een hippe 'Kek-sfeer'

In de binnenstad van Delft vind je ontzettend veel gezellige lunchcafés, koffietentjes en restaurants. Een van onze leukste hotspots zit aan de Voldersgracht: Kek. De unieke sfeer binnen maakt het een van onze favoriete stops in Delft!

In de binnenstad van Delft vind je ontzettend veel gezellige lunchcafés, koffietentjes en restaurants. Een van onze leukste hotspots zit aan de Voldersgracht: Kek. De unieke sfeer binnen maakt het een van onze favoriete stops in Delft!

Kek is een koffiebar met een heerlijk ongedwongen sfeer, waar je kunt genieten van geweldige koffie, een lekker ontbijtje of een heerlijke biologische, homemade lunch. De zaak bevindt zich aan de gracht achter de Grote Markt en vanaf het moment dat de zon gaat schijnen zit het er eigenlijk altijd vol met studenten, locals en toevallige voorbijgangers. Plof neer bij een van de bankjes aan het raam en je hebt gegarandeerd een heerlijk plekje waar je de hele middag wilt blijven zitten!

Plof neer en je wilt de hele middag blijven zitten
Let ook even op de prachtige latte art

Leonie, de jonge eigenaresse van Kek, is ontzettend gepassioneerd en dat zie je in alles terug. De koffie scoort al jaren hoog in de AD-koffietest en wordt geserveerd met een heerlijk stukje boterkoek en een (gratis) karaf water. Best uniek in Nederland en nét dat beetje extra. Let ook even op de prachtige latte art die de barista's elke keer weer weten te creëren. De Kek-baristas worden er in heel Delft en omgeving om geroemd, en doen geregeld mee aan latte art-competities!

De smashed avocado toast is een van de beste lunches die je in Delft kunt vinden

De menukaart van Kek verandert voortdurend; zo vind je er in de zomer bijvoorbeeld heerlijke espresso-tonics en smoothies, vers bereid aan de juicebar. Ontbijten kun je bij Kek met homemade yoghurt-limoen panna cotta met verse blueberries en oatmeal nut crunch. Vergeet ook de heerlijke carrotcake met walnoot voor bij de koffie niet! Kom je er voor lunch, dan begint na het bestellen van je kopje koffie het moeilijkste gedeelte: een keuze maken uit alle lekkere lunchgerechten. De smashed avocado toast, het broodje met avocadospread, feta en bacon, is een van de beste die je in Delft kunt vinden. Gegarandeerd heerlijk!

De goede sfeer bij Kek komt zeker ook door het inspirerende en hippe interieur, waar je wordt omringd door bijzondere designproducten en wannahaves. Deze vaak authentieke producten met echte verhalen zijn gelukkig ook te koop, waardoor je de gezellige en hippe Kek-sfeer ook bij je thuis kunt creëren! Mooie spulletjes om je huis mee in te richten, producten van ontwerpers uit de regio en zelfgemaakte verse lekkernijen. Allemaal even bijzonder en allemaal te koop.

De mooie spulletjes en zelfgemaakte lekkernijen zijn allemaal te koop
Like a Local

Geschreven door: Like a Local

Hannah en Lianne, twee vriendinnen uit Delft met een passie voor reizen, besloten hun favoriete hotspots te delen met de rest van de wereld in een eigen cityguide: Like a Local. Bijzondere architectuur, vintage winkels, gezellige restaurants en koffiecafés: zij geven de tips om alles uit een dagje Delft te halen.

Locatie & route

Kek
Voldersgracht 27
2611 EV Delft
https://www.facebook.com/kekdelft/

De nieuwste nsfavourites in je mailbox? Meld je aan